LIVE TEXT Flacăra "Spiritul Dobrogean" ajunge azi la Colegiul Național "Mircea cel Bătrân" Constanța (GALERIE FOTO+VIDEO)



UPDATE 12 

Acum, o elevă cântă muzică populară dobrogeană. 



UPDATE 11

Elevii de la clasa a 5-a au un moment artistic. Apoi elevii mai mari, care fac parte din toate comunitățile au transmis în limba lor câte un mesaj. 

UPDATE 10 

A luat cuvântul Dima. 

“Nu întâmplător, chiar noi, elevii, vom aduce mâine preluarea sprijinului dobrogean la Academia Română. Vom celebra aniversarea la inițiativa ZIUA de Constanța. (…) Thales din Milet ne transmite un mesaj - cunoaște-te pe tine însăți”


UPDATE 9

Încep prezentările elevilor. 

UPDATE 8

A luat cuvântul Șenol Ali.

“Salut elevii colegiului, sunt onorat să mă aflu astăzi aici cu domnul prefect, cu domnul inspector general și cu domnul director pentru a sărbători Ziua Dobrogei. Vreau să spun că această zi este legiferată, este singura regiune care are o astfel de zi”


UPDATE 7

Sorin Mihai a luat cuvântul.

“Poate că nicaieri spiritul nu este mai viu ca la Colegiul Național Mircea cel Bătrân, și asta se datorează mirciștilor, voi ne arătați că performanța este alături de tradiție. Acest spirit efervescent al mirciștilor este spiritul efervescent al Dobrogei. Suntem un tărâm în care toate valorile se împletesc, unde avem atâtea etnii.”


UPDATE 6 

A luat cuvântul Silviu Coșa.

Este o mare onoare pentru că ne-ați primit astăzi aici. De ce am ales această flacăra? Pentru că trebuia să dam și o formă fizică acestor caracteristici care ne fac unici în Europa și poate în întreaga lume. Trebuie să dam dovada de empatie, să ne înțelegem, să armonizam tradițiile. 

Mâine vom merge la Academia Română, cu această flacăra, a mai spus Silviu Coșa.


UPDATE 5 

A luat cuvântul Vasile Nicoară.


“Vă urăm bine venit la Colegiul Național Mircea cel Bătrân. Salut prezența în sală a unor părinți și bunici. Avem un moment de evocare istorică. Vom continua mâine cu o clasă de gimnaziu la București. Merg pentru a omagia Dobrogea și numele celor doi academicieni Traian Gomoiu și Petre Frangopol, care acum doi ani aj fost declarați cetățeni de onoare, chiar în această sală” a spus Nicoară. 


UPDATE 4

Dima Nancu, unul din elevii colegiului va ține un discurs legat de proiectul de la Grecii din Milet la generația Millenials.

UPDATE 3

La eveniment au ajuns subprefectul Șenol Ali, inspectorul General Sorin Mihai (șeful ISJ Constanța), prefectul Silviu Coșa. 

Aceștia sunt întâmpinați cu pâine cu sare. 

UPDATE 2

Copilașii sunt pregătiți la Colegiul Mircea.



UPDATE 1 

Subprefectul Ali Șenol face predarea.




 Marți, 22 noiembrie, flacăra este  dusă la Colegiul Național "Mircea cel Bătrân", de unde elevii o vor purta la sediul Bibliotecii Academiei Române din București, cu ocazia evenimentului dedicat Zilei Dobrogei, lansarea volumului „De la grecii din Milet la generația Millennials“.


 Călătoria Flăcării a început în data de 14 noiembrie, când a fost preluată de la Prefectură de elevii Colegiului Național Militar "Alexandru Ioan Cuza" Constanța.
 
Apoi a urmat să fie predată și dusă în următoarele unități de învățământ: Liceul Teoretic "Traian", Colegiul Național Mihai Eminescu și Colegiul Național Pedagogic. 
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Inspectoratul Școlar Județean Constanța Șapte elevi din Constanța vor participa la Olimpiada de Lingvistică

03 Apr 2024 696

Etapa județeană a Concursului de creativitate ”Speak Out”, ediția a XVI-a la Colegiul Național „Mircea cel Bătrân” Constanța (FOTO)

02 Apr 2024 632

Profesori de la Colegiul Național „Mircea cel Bătrân” Constanța, la un stagiu de instruire Erasmus în Grecia

01 Apr 2024 623

Colegiul Național „Mircea cel Bătrân” din Constanța, gazda Concursului National de creativitate în limba engleză (GALERIE FOTO)

30 Mar 2024 630

Premianții Concursului național de matematică „Laurențiu Panaitopol” de la Colegiul Național „Mircea cel Bătrân” Constanța

21 Mar 2024 835

Atenție, consumatori! Se sistează furnizarea căldurii și a apei calde într-o anumită zonă a Constanței

19 Mar 2024 520

Simularea Evaluări Naționale 2024 Ierarhia școlilor din județul Constanța în funcție de media probelor. Colegiul Naţional „Mircea Cel Bătrân“, în fruntea clasamentului

04 Mar 2024 3099

Un elev de la Colegiul “Mircea cel Bătrân” Constanța, a obținut medalia de argint la Olimpiada Internațională Interdisciplinară Științele Pământului (FOTO)

24 Feb 2024 1315

Eveniment cultural la Colegiul Național Costache Negri din Galați. Cei prezenți au primit semne de carte cu Academia Navală „Mircea cel Bătrân” Constanța (FOTO)

21 Feb 2024 613

Ziua Națională a Lecturii, marcată la Tulcea

18 Feb 2024 526

Știri Constanța Profesorii de la CNMB într-un program de job shadowing în Portugalia (FOTO)

09 Feb 2024 1008

Elev de la Colegiul Național Mircea cel Bătrân Constanța, câștigător pentru România al Concursului European „Juvenes Translatores“ (GALERIE FOTO)

08 Feb 2024 951

Știri Constanța O nouă performanță internațională a elevilor din Constanța!

06 Feb 2024 914

Retrospectivă 2023 Colegiul Național „Mircea cel Bătrân“ din Constanța, încă un an împlinit prin excelență și tradiție

03 Jan 2024 1771

Știri Constanța Polițiștii locali din Constanța au desfășurat cu succes activități de educație rutieră în 12 școli

21 Dec 2023 612