LIVE TEXT Liderii REPER vin la Constanța pentru inaugurarea sediului filialei partidului (GALERIE FOTO)

Europarlamentarii REPER vin la Constanța la inaugurarea sediului filialei partidului și a Cabinetul Parlamentar al deputatei Cristina Rizea care are loc luni, 31 octombrie, de la ora 09:30, la sediul de pe bulevardul Mamaia, nr.85. 
 
La Constanța se vor afla europarlamentarii Ramona Strugariu și Dragoș Tudorache, dar și parlamentarii Oana Cambera, Andrei Lupu, Alin Prunean și Cristian Ichim.

Deschiderea sediului de la Constanța al Partidului REPER va fi precedată de întâlnirea de duminică seara, de la ora 18:00, la hotel Forum Continental, dintre europarlamentarii, parlamentarii, membrii REPER și tinerii constănțeni, o discuție despre cum își văd ei viitorul în orașul de la malul mării, despre ceea ce îi face să plece, despre ce i-ar face să rămână și cum pot politicul si administratia locală să lucreze mai bine astfel încât ei să-și proiecteze un viitor aici, la Constanța.

La eveniment e prezent si Dragoș Tudorache, Europarlamentar.

Ramona Strugariu a luat cuvântul. 

Ramona Strugariu

Egalitatea de gen tinem foarte mult. Am lansat proiectul de program unde avem cetățeanul în centrul lucrurilor. Este o viziune nouă, adaptata la cerințele de astăzi. Oamenii nu mai pot fi păcăliți de iluziile din campaniile electorale. Venim cu lucruri care adresează criza energetică de astăzi, nevoile antreprenorial și combaterea sărăciei.

O să completăm acest program politic cu ideile lor. Să simțim ca este un program politic venit de la oameni, cu oameni. Am avut o dezbatere foarte interesantă aseară la Constanța. Au fost mulți tineri. Sunt generații mult mai echipate în aceste vremuri, mai spus europarlamentarul Ramona Strugariu.  

S-a mai întâmplat un lucru. Unul dintre domnii care lucra acolo a spus un lucru foarte interesant. M-a rugat să nu lasam olandezii să ne fure portul Constanța. Am stat și am explicat că nu pleacă nimeni cu portul nostru și că Olanda are porturi performante și poate oricine să beneficieze de tehnologie.

Așa că am plecat cu un sentimente foarte bune de la această întâlnire.

A luat cuvântul Dragoș Tudorache.

Dragoș Tudorache

 Mergem în aceasta caravană cu doua mesaje: primul este cel de a asculta cetățenii. 

Este esențial pentru noi să ascultăm ceea ce românii își doresc de la viitorul lor. Al doilea obiectiv este de a identifica acei oameni care nu au avut curajul să facă pasul către politic și să îi sprijinim să facă acest pas.

Politicianul clasic și-a dovedit insuficiența fațăde oameni. Trebuie să găsim oameni care nu au facut pasul către politic și noi îi vom sprijini printr-un institut politic pe  care îl vom înființa. Vom finaliza caravana la Cluj în această săptămână.

Ați auzit că a vorbit colega Ramona Strugariu de Constanța. Acum avem acest război care vine și cu oportunități în această criza. Constanța ar putea să beneficieze de acestea. Mare parte din transportul și logistica care mergea spre Ucraina trece prin Constanța. Acum încercăm cumva disperați să recuperăm deficitul de investiții și vedem cat de mult ar putea beneficia un oraș precum Constanța din portul său.

Iată un exemplu cum statul ar putea să susțină dezvoltarea locală. 


În continuarea evenimentului, Cristina Rizea vorbește despre Institutul de Pregătire. 


Este o școală pentru viitorii aleși locali si nationali. Suntem în situația de a gasi oameni total nepregătiți. Oamenii pe care îi va propune REPER să fie pregătiți, să facă niște cursuri. Vorbind de oameni despre asumarea unei candidaturi, ne loveam fix de această problemă pentru că nu știau ce înseamnă , a spus Cristina Rizea despre institut. 

Ciprian Mihai, profesor la Cluj va fi coordonator al institutului, a precizat Ramona Strugariu. 

Școala este deschisă în primul rând membrilor de partid, dar nu exclusiv acestora. Organizează niște module, în funcție de ceea ce își doresc, fie consilier local, județean, parlamentar - intră în niste module de pregătire - bugete, etică în politic., a mai spus Strugariu.

Cei care nu urmează cursul, nu pot candida pentru nicio funcție din partea REPER. Dar cursul este deschis pentru oricine. 


Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

In memoriam Dumitru Lupu, distins dirijor ce a contribuit la imaginea culturală a Constanței

25 May 2023 775

Proiect de lege REPER pentru dezincriminarea posesiei de canabis pentru consum propriu în limita a 3 grame și înlocuirea cu amendă

08 May 2023 844

REPER și-a ales structura de conducere Deputata de Constanța, Cristina Rizea, desemnată coordonator regional!

07 May 2023 1102

Proiect de lege pentru creșterea de 10 ori a plafonului de garantare de 500.000 de lei al Fondul de Garantare a Asiguraților

03 May 2023 817

Mesaj de condoleanțe Sofia Sârbu a trecut la cele veșnice. Dumnezeu să o ierte!

29 Apr 2023 1644

În 2023, destinația de vacanță Mamaia este promovată pe pagina web al Primăriei Constanța cu clipuri și premii obținute în mandatele lui Mazăre! (VIDEO)

13 Mar 2023 1903

Monica Gubernat, numită în funcţia de preşedinte al Consiliului Naţional al Audiovizualului

07 Mar 2023 783

Constănțenii au nevoie de condiții decente de transport, iar acestea includ și un tren metropolitan!

08 Feb 2023 1026

Și ministrul Rafila a transmis un mesaj Doliu în lumea medicală. „Rămâne un exemplu, un reper prin tot ceea ce a construit“

21 Jan 2023 2368

Autorul care „și-a făcut din viață un vis”. Elogiul dobrogeanului Pericle Martinescu față de Edgar Allan Poe

19 Jan 2023 806

Anul politic 2022. Demisii răsunătoare din Guvern, destrămarea opoziției și ratarea aderării la Schengen

07 Jan 2023 1209

Ministrul Afacerilor Externe, mesaj de Ziua României „Ziua Națională este un reper fundamental pentru noi toți, fie că ne aflăm în țară sau în afara granițelor“

01 Dec 2022 937

LIVE VIDEO+TEXT „Dobrogea143 - De la grecii din Milet la generația Millennials“, un volum reper despre patrimoniul arheologic dobrogean lansat la Academia Română (GALERIE FOTO+VIDEO)

23 Nov 2022 3329

Lansare de carte „Dobrogea143 - De la grecii din Milet la generația Millennials“, un volum reper despre patrimoniul arheologic dobrogean

22 Nov 2022 2513

​Sfinții Mihail și Gavriil, patronii spirituali ai Jandarmeriei Române. Ce simbolizează Sfântul Arhanghel Gavriil

08 Nov 2022 714