LIVE TEXT Liderii REPER vin la Constanța pentru inaugurarea sediului filialei partidului (GALERIE FOTO)

Europarlamentarii REPER vin la Constanța la inaugurarea sediului filialei partidului și a Cabinetul Parlamentar al deputatei Cristina Rizea care are loc luni, 31 octombrie, de la ora 09:30, la sediul de pe bulevardul Mamaia, nr.85. 
 
La Constanța se vor afla europarlamentarii Ramona Strugariu și Dragoș Tudorache, dar și parlamentarii Oana Cambera, Andrei Lupu, Alin Prunean și Cristian Ichim.

Deschiderea sediului de la Constanța al Partidului REPER va fi precedată de întâlnirea de duminică seara, de la ora 18:00, la hotel Forum Continental, dintre europarlamentarii, parlamentarii, membrii REPER și tinerii constănțeni, o discuție despre cum își văd ei viitorul în orașul de la malul mării, despre ceea ce îi face să plece, despre ce i-ar face să rămână și cum pot politicul si administratia locală să lucreze mai bine astfel încât ei să-și proiecteze un viitor aici, la Constanța.

La eveniment e prezent si Dragoș Tudorache, Europarlamentar.

Ramona Strugariu a luat cuvântul. 

Ramona Strugariu

Egalitatea de gen tinem foarte mult. Am lansat proiectul de program unde avem cetățeanul în centrul lucrurilor. Este o viziune nouă, adaptata la cerințele de astăzi. Oamenii nu mai pot fi păcăliți de iluziile din campaniile electorale. Venim cu lucruri care adresează criza energetică de astăzi, nevoile antreprenorial și combaterea sărăciei.

O să completăm acest program politic cu ideile lor. Să simțim ca este un program politic venit de la oameni, cu oameni. Am avut o dezbatere foarte interesantă aseară la Constanța. Au fost mulți tineri. Sunt generații mult mai echipate în aceste vremuri, mai spus europarlamentarul Ramona Strugariu.  

S-a mai întâmplat un lucru. Unul dintre domnii care lucra acolo a spus un lucru foarte interesant. M-a rugat să nu lasam olandezii să ne fure portul Constanța. Am stat și am explicat că nu pleacă nimeni cu portul nostru și că Olanda are porturi performante și poate oricine să beneficieze de tehnologie.

Așa că am plecat cu un sentimente foarte bune de la această întâlnire.

A luat cuvântul Dragoș Tudorache.

Dragoș Tudorache

 Mergem în aceasta caravană cu doua mesaje: primul este cel de a asculta cetățenii. 

Este esențial pentru noi să ascultăm ceea ce românii își doresc de la viitorul lor. Al doilea obiectiv este de a identifica acei oameni care nu au avut curajul să facă pasul către politic și să îi sprijinim să facă acest pas.

Politicianul clasic și-a dovedit insuficiența fațăde oameni. Trebuie să găsim oameni care nu au facut pasul către politic și noi îi vom sprijini printr-un institut politic pe  care îl vom înființa. Vom finaliza caravana la Cluj în această săptămână.

Ați auzit că a vorbit colega Ramona Strugariu de Constanța. Acum avem acest război care vine și cu oportunități în această criza. Constanța ar putea să beneficieze de acestea. Mare parte din transportul și logistica care mergea spre Ucraina trece prin Constanța. Acum încercăm cumva disperați să recuperăm deficitul de investiții și vedem cat de mult ar putea beneficia un oraș precum Constanța din portul său.

Iată un exemplu cum statul ar putea să susțină dezvoltarea locală. 


În continuarea evenimentului, Cristina Rizea vorbește despre Institutul de Pregătire. 


Este o școală pentru viitorii aleși locali si nationali. Suntem în situația de a gasi oameni total nepregătiți. Oamenii pe care îi va propune REPER să fie pregătiți, să facă niște cursuri. Vorbind de oameni despre asumarea unei candidaturi, ne loveam fix de această problemă pentru că nu știau ce înseamnă , a spus Cristina Rizea despre institut. 

Ciprian Mihai, profesor la Cluj va fi coordonator al institutului, a precizat Ramona Strugariu. 

Școala este deschisă în primul rând membrilor de partid, dar nu exclusiv acestora. Organizează niște module, în funcție de ceea ce își doresc, fie consilier local, județean, parlamentar - intră în niste module de pregătire - bugete, etică în politic., a mai spus Strugariu.

Cei care nu urmează cursul, nu pot candida pentru nicio funcție din partea REPER. Dar cursul este deschis pentru oricine. 


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Construită în perioada interbelică Fosta Franzelărie Automată de Lux din Constanța se vinde. Proprietarii cer aproape jumătate de milion de euro - VIDEO

18 Apr 2024 587

ZIUA LIVE. Claudiu Palaz (ADU) „Fără viziune nu ai ce căuta la CJC ! Altfel, te duci doar pentru secretară, telefon și mașină!" (VIDEO)

16 Apr 2024 595

Stațiunea Mamaia și Orașul Constanța, nominalizate la Destinația Anului

16 Apr 2024 358

ZIUA LIVE Despre maturitate politică. Claudiu Palaz explică de ce candidează la președinția Consiliului Județean Constanța!

15 Apr 2024 533

ZIUA LIVE Semiran Abdurefi, președinte USR Mangalia, candidat la fotoliul de primar al Municipiului Mangalia (GALERIE FOTO+VIDEO)

10 Apr 2024 899

ZIUA LIVE În ce direcție se îndreaptă orașul Mangalia? (VIDEO)

09 Apr 2024 643

Deputatul constănțean Cristina Rizea s-a înscris în Partidul Social Democrat. Va candida la Primăria Valu lui Traian (GALERIE FOTO)

27 Mar 2024 1781

OUG 21/2024 privind comasarea alegerilor ajunge la CCR! Decizie de ultimă oră a ÎCCJ

19 Mar 2024 801

Dacian Cioloş deschide lista de candidaţi ai Partidului REPER pentru Parlamentul European

11 Mar 2024 605

Istoria orașului, în paragină Franzelăria Automată de Lux, uitată în timp, pe strada Cuza Vodă din Constanța (GALERIE FOTO+VIDEO)

11 Mar 2024 1549

Plângere la Parchetul General depusă de Dacian Cioloș împotriva lui Marcel Ciolacu (VIDEO)

11 Mar 2024 517

Muzeul de Artă Populară Constanța dă start-ul Târgului de mărțișoare, ediția a XIX-a

22 Feb 2024 576

Inițiativă legislativă REPER vrea interzicerea comasării alegerilor locale cu alte tipuri de scrutine

11 Feb 2024 656

„Restaurăm istoria și construim viitorul“ Mânăstirea Antim, dovada vie din inima Bucureștilor a unui timp în care viața era mai grea, dar oamenii mai buni

31 Jan 2024 738

Mesajul ministrului Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, de Ziua Internațională de Comemorare a Victimelor Holocaustului „Am fost și rămânem alături de poporul evreu și de statul Israel”

29 Jan 2024 532