LIVE TEXT Muzeul de Istorie Națională și Arheologie prezintă rezultatele proiectului Black Sea Archaeology, History and Culture Portal -Portalul arheologiei, istoriei și culturii Mării Negre (GALERIE FOTO)


UPDATE 7 

Cristina Talmațchi le mulțumește pentru ajutor celor de la Facultatea de Istorie a UOC, Bibliotecii Județene și Liceului Tulcea. 

UPDATE 6 

Ia cuvântul Ana-Hamat Georgescu.
Ana-Hamat Georgescu

În cadrul acestui proiect avem câteva trasee. Astăzi vă vom prezenta traseul de pe țărmul Mării Negre.  Este vorba despre traseul de la Nessebar la Sulina.  Aceste trasee pot fi valorificate prin cooperare. Putem coopera și cu alte țări în afară de cele vecine și mă refer aici la state ca Turcia sau Grecia.

 

Ana-Hamat Georgescu prezintă harta traseului. 

Ana-Hamat concluzionează că suntem bogați cultural și istoric și trebuie să lucrăm împreună pentru valorificarea aspectelor respective. 

UPDATE 5 

Cristina Talmațchi prezintă web portalul ARHICUP, unde sunt adunate toate activitățile derulate de participanți. 

UPDATE 4 


În acest moment rulează filmul documentar. 

UPDATE 3 

Ia cuvântul Cristina Talmațchi.

Mulțumesc tuturor colegilor pentru contribuția adusă. Ne bucurăm că am ajuns la finalul proiectului. Valoarea totală a proiectului este de peste 500.000 de mii de euro.  O etapă a proiectului a fost achiziționarea stației 3D formată din scanner, dronă, PC-ul, laptopul și imprimantă. Alta este crearea site-ului web al proiectului. Site-ul funcționează din aprilie 2021.  Site-ul este disponibil atât în limba română și bulgară. O altă etapă a fost realizarea expoziției Cartografierea Mării Negre. O altă etapă a fost expediția științifică de la sfârșitul lunii iunie. În cadrul acestei activități a fost făcut și un film documentar.


UPDATE 2 

Aurel Mototolea ia cuvântul. 

 Ideea proiectului a fost generoasă. Primăria Nessebar a insistat ca noi să fim parteneri. Greul acestui proiect îi revine Cristinei Talmațchi


Aurel Mototolea

UPDATE 1 

Evenimentul începe

Astăzi, 24 noiembrie, la Hotel Continental Forum Constanța, în sala Ovidiu, Muzeul de Istorie Națională și Arheologie prezintă rezultatele proiectului Black Sea Archaeology, History and Culture Portal (Portalul arheologiei, istoriei și culturii Mării Negre) - ARHICUP. 

Proiectul este implementat de Municipiul Nessebar (Bulgaria) în parteneriat cu MINAC și Muzeul Național de Istorie a Moldovei, în perioada 1 iunie 2020 - 30 noiembrie 2022. 

Obiectivul proiectului este de a promova turismul arheologic, istoric și cultural din regiunea de vest a Mării Negre, prin prezentarea bogatelor comori ale patrimoniului. 

În sala hotelului sunt invitați reprezentanți ai autorităților locale, ale comunităților științifice, ale mediului educațional și a sectorului turismului.

ARHICUP este finanțat prin programul "Joint Operational Programme for Cross-Border Cooperation under the European Neighborhood Instrument Black Sea Basin 2014-2020" Axa prioritară 1.1.

În cadrul conferinței vor lua cuvântul: dr. Aurel Mototolea, managerul MINAC, dr. Cristina Talmațchi, manager partener de proiect și dr. Ana Hamat-Georgescu, asistent manager partener de proiect.

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ziua Națională a României, marcată la Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța

28 Nov 2022 433

#Dobrogea144 Dr. Gabriel Mircea Talmațchi, responsabilul sitului Tropaeum Traiani, mesaj de Ziua Dobrogei

19 Nov 2022 942

Conferință finală de presă Muzeul de Istorie Națională și Arheologie din Constanța prezintă rezultatele proiectului Black Sea Archaeology, History and Culture Portal (Portalul arheologiei, istoriei și culturii Mării Negre) - ARHICUP (BSB867)

18 Nov 2022 841

Imagini de la eveniment Sesiunea Științifică Internațională Pontica, Ediția 55, organizată la Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța (GALERIE FOTO)

16 Nov 2022 733

LIVE TEXT 14 Noiembrie - „Ziua Dobrogei”, marcată prin două activități, la Muzeul de Artă Populară (FOTO+VIDEO)

14 Nov 2022 1174

LIVE TEXT Dr. Constantin Cheramidoglu lansează volumul „Grecii Constanței vechi” (GALERIE FOTO+VIDEO)

13 Nov 2022 1344

Sesiunea Științifică Internațională Pontica, Ediția 55, organizată la Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța

11 Nov 2022 597

Volumul „Grecii Constanței vechi” va fi lansat la Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța

10 Nov 2022 956

Simpozion dedicat Zilei Dobrogei, la Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța

10 Nov 2022 643

Ministrul apărării naționale, Angel Tîlvăr, la vernisajul expoziției „Misiunile Militare Franceze în România”

10 Nov 2022 459

Pisaniile moldovenești ale lui Ștefan cel Mare ar fi fost furate din muzeul de istorie al orașului Herson. Reacția Ministrului Culturii

05 Nov 2022 628

Expoziția „100 de ani de la Încoronarea de la Alba Iulia“ poate fi vizitată la Muzeul BNR

03 Nov 2022 603

Ce evenimente culturale vor avea loc la Constanța. Ce suprize sunt pregătite pentru iubitorii de cultură

31 Oct 2022 986

Sursum Corda ( Sus să avem inimile) cetatea TomisReLansarea revistei de cultură Tomis – La Muzeul de Artă Constanța (GALERIE FOTO+VIDEO)

29 Oct 2022 1117

Ce evenimente culturale vor avea loc la Constanța. Ce suprize sunt pregătite pentru iubitorii de cultură

24 Oct 2022 827