LIVE TEXT Muzeul de Istorie Națională și Arheologie prezintă rezultatele proiectului Black Sea Archaeology, History and Culture Portal -Portalul arheologiei, istoriei și culturii Mării Negre (GALERIE FOTO)


UPDATE 7 

Cristina Talmațchi le mulțumește pentru ajutor celor de la Facultatea de Istorie a UOC, Bibliotecii Județene și Liceului Tulcea. 

UPDATE 6 

Ia cuvântul Ana-Hamat Georgescu.
Ana-Hamat Georgescu

În cadrul acestui proiect avem câteva trasee. Astăzi vă vom prezenta traseul de pe țărmul Mării Negre.  Este vorba despre traseul de la Nessebar la Sulina.  Aceste trasee pot fi valorificate prin cooperare. Putem coopera și cu alte țări în afară de cele vecine și mă refer aici la state ca Turcia sau Grecia.

 

Ana-Hamat Georgescu prezintă harta traseului. 

Ana-Hamat concluzionează că suntem bogați cultural și istoric și trebuie să lucrăm împreună pentru valorificarea aspectelor respective. 

UPDATE 5 

Cristina Talmațchi prezintă web portalul ARHICUP, unde sunt adunate toate activitățile derulate de participanți. 

UPDATE 4 


În acest moment rulează filmul documentar. 

UPDATE 3 

Ia cuvântul Cristina Talmațchi.

Mulțumesc tuturor colegilor pentru contribuția adusă. Ne bucurăm că am ajuns la finalul proiectului. Valoarea totală a proiectului este de peste 500.000 de mii de euro.  O etapă a proiectului a fost achiziționarea stației 3D formată din scanner, dronă, PC-ul, laptopul și imprimantă. Alta este crearea site-ului web al proiectului. Site-ul funcționează din aprilie 2021.  Site-ul este disponibil atât în limba română și bulgară. O altă etapă a fost realizarea expoziției Cartografierea Mării Negre. O altă etapă a fost expediția științifică de la sfârșitul lunii iunie. În cadrul acestei activități a fost făcut și un film documentar.


UPDATE 2 

Aurel Mototolea ia cuvântul. 

 Ideea proiectului a fost generoasă. Primăria Nessebar a insistat ca noi să fim parteneri. Greul acestui proiect îi revine Cristinei Talmațchi


Aurel Mototolea

UPDATE 1 

Evenimentul începe

Astăzi, 24 noiembrie, la Hotel Continental Forum Constanța, în sala Ovidiu, Muzeul de Istorie Națională și Arheologie prezintă rezultatele proiectului Black Sea Archaeology, History and Culture Portal (Portalul arheologiei, istoriei și culturii Mării Negre) - ARHICUP. 

Proiectul este implementat de Municipiul Nessebar (Bulgaria) în parteneriat cu MINAC și Muzeul Național de Istorie a Moldovei, în perioada 1 iunie 2020 - 30 noiembrie 2022. 

Obiectivul proiectului este de a promova turismul arheologic, istoric și cultural din regiunea de vest a Mării Negre, prin prezentarea bogatelor comori ale patrimoniului. 

În sala hotelului sunt invitați reprezentanți ai autorităților locale, ale comunităților științifice, ale mediului educațional și a sectorului turismului.

ARHICUP este finanțat prin programul "Joint Operational Programme for Cross-Border Cooperation under the European Neighborhood Instrument Black Sea Basin 2014-2020" Axa prioritară 1.1.

În cadrul conferinței vor lua cuvântul: dr. Aurel Mototolea, managerul MINAC, dr. Cristina Talmațchi, manager partener de proiect și dr. Ana Hamat-Georgescu, asistent manager partener de proiect.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

LIVE TEXT Vernisaj despre fotografiile lui Virgil Nicolau la MINA Constanța (FOTO+VIDEO)

25 Mar 2024 520

Biroul pentru ImigrăriO vizită la muzeul de istorie poate reprezenta o adevărată lecție

25 Mar 2024 282

Muzeul Național de Istorie a României Deschiderea expoziției „Philip de László

23 Mar 2024 546

Muzeul Național de Istorie a României Lansarea volumului „Un grup de aviație eroic. Grupul 7 Vânătoare „Comandor Alexandru Popișteanu (1940-1945 )”

23 Mar 2024 458

Muzeul Național de Istorie a României Deschiderea expoziției „Jandarmeria Română 1850 – 2020”

22 Mar 2024 337

Expoziția deschisă la Muzeul Național de Istorie a României „Artă religioasă. Formă. Conținut. Sens”

20 Mar 2024 511

Vernisajul expoziției „Virgil Nicolau–Fotograful Constanței și Mamaiei de altădată” va avea loc MINA Constanța

20 Mar 2024 448

Expoziție dedicată pașaportului românesc, la Muzeul Național de Istorie a României

19 Mar 2024 384

Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța, partener al Muzeului de Istorie a Moldovei în cadrul expoziției „Lulele, imamele și tabachere. De la Kustenge la Iasbazar”

19 Mar 2024 430

Muzeul Național de Istorie a României Voi ați văzut aceste zeițe?

16 Mar 2024 429

La Muzeul de Istorie Națională a României Stindardul liturgic al lui Ștefan cel Mare, capodoperă a artei medievale, cu o poveste extraordinară

14 Mar 2024 632

Constănțenii, invitați la expoziția „Rețeaua Memoriei - Identități, itinerarii și confluențe muzeale“, lansată de Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța (GALERIE FOTO)

11 Mar 2024 647

A apărut catalogul „Capodopere din patrimoniul Muzeului Național de Istorie a României - 2023"

11 Mar 2024 415

LIVE TEXT Vernisajul expoziției „Rețeaua Memoriei - Identități, itinerarii și confluențe muzeale“, la Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța (GALERIE FOTO+VIDEO)

11 Mar 2024 526

Feminitatea și maternitatea, celebrate în luna martie la Muzeul Național de Istorie a României

10 Mar 2024 382