LIVE VIDEO Mihai Lupu face declarații despre imaginile apărute în mediul online. „Îmi cer scuze pentru ieșirea nervoasă tuturor locuitorilor“


Luni, 3 aprilie 2023, are loc o conferință de presă organizată în sala “Remus Opreanu” a Palatului Administrativ, susținută de Președintele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu. 

În cadrul acesteia, Președintele CJC va aduce lămuriri cu privire la informațiile și clipul apărut în mediul online.

La data de 02.04.2023, în mediul online a apărut un clip video cu o înregistrare din 17.11.2021 de pe camera unui polițist local, în care apar și președintele Consiliului Județean Constanța Mihai Lupu și șoferul acestuia, cărora nu li se permitea accesul cu autoturismul în care se aflau în Peninsulă, pe la bariera instalată de Primăria Constanța, motivat de faptul că nu ar fi avut permis de acces. 

"Vizualizând aceste imagini, îmi cer scuze pentru iesirea nervoasă tuturor locuitorilor. Mai ales ca suntem în perioada postului trebuie să spunem adevărul.

În acea perioada era în vigoare regulamentul zonei peninsulare, pentru că nu aveam permisul la mine, am prezentat legitimația.


 Polițistul local mi-a luat legitimația și a aruncat-o. , spune Mihai Lupu. 

 Atunci m-am înfuriat și am adresat cuvinte pe care le regret. Evenimentul a avut loc la 20.30, nu la ora 4 dimineața, așa cum apare pe imaginile editate.  Regret cuvintele folosite și prezint scuze tuturor politiștilor. 

În schimb, vreau să menționez că de 6 luni de zile sunt hărțuit de persoanele care nu mai au contracte cu instituțiile subordonate Consiliului Județean Constanța. 


Sigur, atitudinea mea nu a fost corespunzătoare, dar faptul că jurnalistul care a public fără să-mi ceară un punct de vedere este de fapt un șantaj", mai spune Mihai Lupu.

La un moment dat, Mihai Lupu a vrut să părăsească sala. 


A fost o ieșire nervoasă pentru care îmi cer scuze. ,a spus Lupu jurnaliștilor prezenți la eveniment. 


Acesta susține că persoana care a făcut publice imaginile în mediul online a vrut doar să îl denigreze. 

Despre agentul de Poliție implicat, președintele CJC spune că nu a avut nici o discuție cu acesta. 

Nu am discutat nimic cu agentul. Pe primar l-am rugat să confirme că am permis de acces în Peninsulă. Doar atât i-am cerut. Eu aveam permis ca cetățean.  V-am spus că mașina nu avea permis, dar eu ca cetățean, da., a mai spus Lupu. 

Ce spune primarul Chițac cu privire la incidentul în care a fost implicat președintele CJC, Mihai Lupu

„La data de 02.04.2023, în mediul online un clip video cu o înregistrare din 17.11.2021 de pe camera unui polițist local, în care apar și președintele Consiliului Județean Constanța Mihai Lupu și șoferul acestuia, cărora nu li se permitea accesul cu autoturismul în care se aflau în Peninsulă, pe la bariera instalată de Primăria Constanța, motivat de faptul că nu ar fi avut permis de acces", afirmă Vergil Chițac.

Primarul mai spune că polițistul local și-a făcut datoria și a aplicat regulamentul în vigoare la acea perioadă. 

Faptul că se aplică legea, indiferent de situație, este vizibil și reprezintă o schimbare fundamentală față de administrațiile precedente, a adăugat edilul.


Iată declarația primarului municipiului Constanța, Vergil Chițac, cu privire la incidentul în care a fost implicat președintele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu:

„Concluzia mea este că poliția locală aplică legea. Bariera nu s-a deschis! Polițistul local și-a făcut datoria conform instrucțiunilor primite. Menționez că la momentul acela, regulamentul prevedea o restricție de acces în zona peninsulară.Faptul că se aplică legea, indiferent de situație, este vizibil și reprezintă o schimbare fundamentală față de administrațiile precedente.”Ce spune Bogdan Huțucă, președintele PNL Constanța, despre imaginile apărute în spațiul public cu Mihai Lupu

Suntem conștienți că este o situație regretabilă. Ce știm astăzi este că bariera nu s-a ridicat, ceea ce îmi arată că legea s-a respectat. Eu consider că în fața legii toți trebuie să fim egali. Poliția locală și-a făcut datoria. Înțeleg că președintele CJ, Mihai Lupu, a avut o poziție publică pe acest subiect și, printre altele, și-a cerut scuze pentru acel moment.
 
Din punct de vedere politic, discuțiile vor avea loc în forurile de conducere ale partidului.”


Facem precizarea că  ZIUA de Constanța a făcut o adresă pe Legea nr. 544/2001 privind liberul acces la informaţiile de interes public, către Poliția Locală de la care așteptăm un răspuns.

Pînă în acest moment, Ionuț Dumitru, directorul Direcției Generale Poliția Locală Constanța a precizat doar faptul că fostul polițist local Andrei Rădulescu nu mai lucrează în cadrul Direcției de la sfârșitul anului 2022 dar și că la momentul la care a avut loc acest incident, polițistul nu a dorit să facă plângere împotriva președintelui CJ, Mihai Lupu.

Cât privește modul în care aceste imagini au ajuns în posesia jurnaliștilor locale, șeful Poliției Locale susține că acestea ar fi șterse alături de toate filmările realizate cu camerele de tip Body Cam, în confirmitate cu o decizie dată de Autoritatea Națională de Supraveghere și Prelucrare a Datelor cu Caracter Personal în anul 2022.

Vom reveni cu răspunsul complet al Direcției Poliției Locale Constanța atunci când îl vom primi.
 


 

Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Sorin Ciutureanu, revocat din Consiliile de Administrație ale spitalelor aflate în subordinea CJ Constanța (DOCUMENT)

16 Apr 2024 594

Mihai Lupu vrea să retragă Consiliul Județean Constanța din Asociația de Dezvoltare Durabilă (DOCUMENT)

16 Apr 2024 561

Ședință CJ Constanța Sumă de peste patru milioane de euro alocată pentru reabilitarea Bibliotecii Județene. Este vizată creșterea eficienței energetice (DOCUMENT)

14 Apr 2024 456

Tribunalul Constanța amână dosarul în care Primăria Lumina cere insolvența Alboram SRL! Legături cu Mihai Lupu, preşedintele Consiliului Judeţean

12 Apr 2024 1788

„Rigoletto”, la Teatrul Național de Operă și Balet „Oleg Danovski” Constanța

07 Apr 2024 500

Mihai Lupu va candida la Consiliul Județean Constanța din partea PUSL

01 Apr 2024 904

Anăstase Caraiola, acord de recunoaștere a vinovăției cu procurorii DNA Constanța! Condamnare

28 Mar 2024 851

Mihai Lupu, despre candidatura la Consiliul Județean Constanța- „Cu siguranță voi candida!“ (VIDEO)

27 Mar 2024 1666

Proiect pe masa consilierilor din Constanța Peste 55 de milioane de lei pentru modernizarea tronsonului de drum cuprins între Tuzla și Biruința (DOCUMENT)

26 Mar 2024 486

Ședință CJ Constanța Rectificarea bugetului de venituri și cheltuieli al județului Constanța pe 2024, pe ordinea de zi (DOCUMENT)

25 Mar 2024 549

Două terenuri vor trece din proprietatea Primăriei Băneasa în domeniul public al UAT Județul Constanța. Iată de ce! (DOCUMENT)

24 Mar 2024 531

Majorare de capital pentru Drumuri Județene Constanța SA, proiect dezbătut de consilierii locali (DOCUMENT)

24 Mar 2024 508

Un angajat al Consiliului Județean și-a cerut transferul la Agenția pentru Pescuit și Acvacultură din cadrul Ministerul Agriculturii! Despre cine este vorba?

15 Mar 2024 757

Consiliul Județean Constanța organizează concurs pentru conducerea executivă a DGASPC. Până când se pot depune dosarele?

10 Mar 2024 4179

Managerul de la Centrul Cultural Județean Constanța „Teodor T. Burada” intră în evaluarea anuală!

10 Mar 2024 624