LIVE VIDEO Mihai Lupu face declarații despre imaginile apărute în mediul online. „Îmi cer scuze pentru ieșirea nervoasă tuturor locuitorilor“


Luni, 3 aprilie 2023, are loc o conferință de presă organizată în sala “Remus Opreanu” a Palatului Administrativ, susținută de Președintele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu. 

În cadrul acesteia, Președintele CJC va aduce lămuriri cu privire la informațiile și clipul apărut în mediul online.

La data de 02.04.2023, în mediul online a apărut un clip video cu o înregistrare din 17.11.2021 de pe camera unui polițist local, în care apar și președintele Consiliului Județean Constanța Mihai Lupu și șoferul acestuia, cărora nu li se permitea accesul cu autoturismul în care se aflau în Peninsulă, pe la bariera instalată de Primăria Constanța, motivat de faptul că nu ar fi avut permis de acces. 

"Vizualizând aceste imagini, îmi cer scuze pentru iesirea nervoasă tuturor locuitorilor. Mai ales ca suntem în perioada postului trebuie să spunem adevărul.

În acea perioada era în vigoare regulamentul zonei peninsulare, pentru că nu aveam permisul la mine, am prezentat legitimația.


 Polițistul local mi-a luat legitimația și a aruncat-o. , spune Mihai Lupu. 

 Atunci m-am înfuriat și am adresat cuvinte pe care le regret. Evenimentul a avut loc la 20.30, nu la ora 4 dimineața, așa cum apare pe imaginile editate.  Regret cuvintele folosite și prezint scuze tuturor politiștilor. 

În schimb, vreau să menționez că de 6 luni de zile sunt hărțuit de persoanele care nu mai au contracte cu instituțiile subordonate Consiliului Județean Constanța. 


Sigur, atitudinea mea nu a fost corespunzătoare, dar faptul că jurnalistul care a public fără să-mi ceară un punct de vedere este de fapt un șantaj", mai spune Mihai Lupu.

La un moment dat, Mihai Lupu a vrut să părăsească sala. 


A fost o ieșire nervoasă pentru care îmi cer scuze. ,a spus Lupu jurnaliștilor prezenți la eveniment. 


Acesta susține că persoana care a făcut publice imaginile în mediul online a vrut doar să îl denigreze. 

Despre agentul de Poliție implicat, președintele CJC spune că nu a avut nici o discuție cu acesta. 

Nu am discutat nimic cu agentul. Pe primar l-am rugat să confirme că am permis de acces în Peninsulă. Doar atât i-am cerut. Eu aveam permis ca cetățean.  V-am spus că mașina nu avea permis, dar eu ca cetățean, da., a mai spus Lupu. 

Ce spune primarul Chițac cu privire la incidentul în care a fost implicat președintele CJC, Mihai Lupu

„La data de 02.04.2023, în mediul online un clip video cu o înregistrare din 17.11.2021 de pe camera unui polițist local, în care apar și președintele Consiliului Județean Constanța Mihai Lupu și șoferul acestuia, cărora nu li se permitea accesul cu autoturismul în care se aflau în Peninsulă, pe la bariera instalată de Primăria Constanța, motivat de faptul că nu ar fi avut permis de acces", afirmă Vergil Chițac.

Primarul mai spune că polițistul local și-a făcut datoria și a aplicat regulamentul în vigoare la acea perioadă. 

Faptul că se aplică legea, indiferent de situație, este vizibil și reprezintă o schimbare fundamentală față de administrațiile precedente, a adăugat edilul.


Iată declarația primarului municipiului Constanța, Vergil Chițac, cu privire la incidentul în care a fost implicat președintele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu:

„Concluzia mea este că poliția locală aplică legea. Bariera nu s-a deschis! Polițistul local și-a făcut datoria conform instrucțiunilor primite. Menționez că la momentul acela, regulamentul prevedea o restricție de acces în zona peninsulară.



Faptul că se aplică legea, indiferent de situație, este vizibil și reprezintă o schimbare fundamentală față de administrațiile precedente.”



Ce spune Bogdan Huțucă, președintele PNL Constanța, despre imaginile apărute în spațiul public cu Mihai Lupu

Suntem conștienți că este o situație regretabilă. Ce știm astăzi este că bariera nu s-a ridicat, ceea ce îmi arată că legea s-a respectat. Eu consider că în fața legii toți trebuie să fim egali. Poliția locală și-a făcut datoria. Înțeleg că președintele CJ, Mihai Lupu, a avut o poziție publică pe acest subiect și, printre altele, și-a cerut scuze pentru acel moment.
 
Din punct de vedere politic, discuțiile vor avea loc în forurile de conducere ale partidului.”


Facem precizarea că  ZIUA de Constanța a făcut o adresă pe Legea nr. 544/2001 privind liberul acces la informaţiile de interes public, către Poliția Locală de la care așteptăm un răspuns.

Pînă în acest moment, Ionuț Dumitru, directorul Direcției Generale Poliția Locală Constanța a precizat doar faptul că fostul polițist local Andrei Rădulescu nu mai lucrează în cadrul Direcției de la sfârșitul anului 2022 dar și că la momentul la care a avut loc acest incident, polițistul nu a dorit să facă plângere împotriva președintelui CJ, Mihai Lupu.

Cât privește modul în care aceste imagini au ajuns în posesia jurnaliștilor locale, șeful Poliției Locale susține că acestea ar fi șterse alături de toate filmările realizate cu camerele de tip Body Cam, în confirmitate cu o decizie dată de Autoritatea Națională de Supraveghere și Prelucrare a Datelor cu Caracter Personal în anul 2022.

Vom reveni cu răspunsul complet al Direcției Poliției Locale Constanța atunci când îl vom primi.
 


 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Licitații publice Consiliul Județean Constanța a demarat procedura cu pentru achiziția studiului de prefezabilitate pentru realizarea unui spital cu deservire regională (DOCUMENT)

24 Apr 2024 439

Fost contracandidat al lui Nicolae Manolescu la funcția de președinte al Uniunii Scriitorilor a devenit consilier al președintelui Consiliului Județean Constanța

24 Apr 2024 542

Mihai Lupu, despre refuzul consilierilor județeni de a vota retragerea CJC din Asociația de Dezvoltare Durabilă (VIDEO)

24 Apr 2024 630

Ședință CJ Constanța. Elevii constănțeni au depus amendamente pentru lotul 3 de transport pe traseele din județul Constanța Ce spune Mihai Lupu (VIDEO)

24 Apr 2024 541

Investiție de peste 140.000 de euro a companiilor Chimpex și AmeropaGrains Sală de sport, inaugurată la Școala Gimnazială nr. 30 „Gheorghe Țițeica” din Constanța chiar de ziua unității școlare (GALERIE FOTO+VIDEO)

24 Apr 2024 601

Peste cinci zile va fi convocată ședință extraordinară a CJC în format fizic LIVE TEXT. Consiliul Judeţean Constanţa, întrunit în şedinţă ordinară. Ordinea de zi, suplimentată cu un proiect (DOCUMENTE +FOTO+VIDEO)

24 Apr 2024 639

Se renunță la licitație în favoarea negocierii directe Elevii constănțeni au depus amendamente pentru lotul 3 de transport pe traseele din județul Constanța (DOCUMENTE)

23 Apr 2024 503

Ședință CJ Constanța Consilierii vor vota pentru aprobarea documentației de atribuire a lotului 3 din contractul de delegare a gestiunii Serviciului public de transport județean de persoane (DOCUMENT)

22 Apr 2024 1282

Ședință de CJC Mihai Lupu forțează retragerea județului Constanța din Asociația de Dezvoltare Durabilă a Județului Constanța. Care sunt celelalte proiecte? (DOCUMENTE)

18 Apr 2024 623

Mihai Lupu și Felix Stroe, imortalizați într-o fotografie. Ambii țin în mână adeziunea semnată de preșdintele CJ Constanța pentru a intra în PSD

17 Apr 2024 1104

Asociația de Dezvoltare Durabilă Constanța a lansat două licitații Președintele Mihai Lupu – „CJC va depune plângere penală“ - VIDEO

17 Apr 2024 523

Noi numiri în CA-urile spitalelor din subordinea Consiliului Județean Constanța, după revocarea lui Sorin Ciutureanu (DOCUMENTE)

17 Apr 2024 588

Sorin Ciutureanu, revocat din Consiliile de Administrație ale spitalelor aflate în subordinea CJ Constanța (DOCUMENT)

16 Apr 2024 790

Mihai Lupu vrea să retragă Consiliul Județean Constanța din Asociația de Dezvoltare Durabilă (DOCUMENT)

16 Apr 2024 838

Ședință CJ Constanța Sumă de peste patru milioane de euro alocată pentru reabilitarea Bibliotecii Județene. Este vizată creșterea eficienței energetice (DOCUMENT)

14 Apr 2024 518