LIVE VIDEO-TEXT Forumul internațional „Cum poate diplomația încheia un război“, la Constanţa (GALERIE FOTO)

Imagine din cadrul evenimentului   

UPDATE 7

A luat cuvântul Mihai Lupu, președintele Consiliului Județean Constanța. 

Mihai Lupu, președinte CJC
 

 "Mulțumesc tuturor celor implicați, inclusiv dlui Valentin Preda pentru că a ales Constanța pentru organizarea forumului. Așa cum am spus și cu alte ocazii, la Constanța începe NATO."

"Noi, constănțenii am dat dovadă de curaj și implicare în apărarea valorilor noastre transatlantice."

"Viața este mai presus de orice și diplomația trebuie să primeze."




UPDATE 6 

Urmează Simona Cojocaru, secretat de stat în Ministerul Apărării.

"Este mereu o plăcere să fie înapoi în Constanța și vă felicit că ați ales să organizați ediția de anul acesta aici."

Simona Cojocaru, secretat de stat în Ministerul Apărării


UPDATE 5

Urmează la cuvânt David Muniz, însărcinat cu afaceri la Ambasada Statelor Unite ale Americii.

David Muniz, însărcinat cu afaceri la Ambasada Statelor Unite ale Americii
Acesta spune că au trecut 10 luni de la ultima întâlnire de acest gen. 

"Ceea ce se petrece acum în fiecare zi reprezenta ceva de neconceput în urmă cu 10 luni și, totuși, iată că acum reprezintă realitatea."


UPDATE 4 

În continuarea evenimentului, urmează mesajul video al lui Nicolae Ciucă. 
Prim-ministrul Nicolae Ciucă


UPDATE 3

Discursul de deschidere este ținut de Valentin Preda, fondator Diplomacy360, organizatorul evenimentului.

Acesta vorbește despre mediul geopolitic volatil actual și despre rolul orașelor în acest mediu.

Valentin Preda

"Ne putem întâlni în siguranță aici, azi, la Constanța, pentru că România este membră NATO", spune acesta. 


UPDATE 2 

Evenimentul a început. 


UPDATE 1 

Forumul international „Cum poate diplomația încheia un război“ este organizat de Diplomacy360, în cooperare cu KOL Press, sub patronajul lui Mihai Lupu, preşedintele Consiliului Județean Constanţa.

Mihai Lupu, președinte CJC

Evenimentul este programat să înceapă de la ora 11.00, la Hotelul Ten, din Constanţa. Invitații au început deja să sosească la eveniment. 

În cadrul formului va fi prezentat un mesaj video al premierului Nicolae Ciucă, iar apoi vor vorbi ministrul Afacerilor Externe – Bogdan Aurescu, Simona Cojocaru – secretar de stat în cadrul MApN, David MUNIZ – Însarcinat cu afaceri la Ambasada Statelor Unite ale Americii și Mihai LUPU – Președintele Consiliului Județean Constanța.

Sunt aşteptaţi 150 de invitați, fiind vorba despre oficiali, diplomați, experți internaționali în domeniul securității, apărării și economiei.


La eveniment este prezent şi Vergil Chițac, primarul Constanței.









Sub patronajul președintelui Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu la Constanța se desfășoară, astăzi, de 4 mai 2022 forumul international „Cum poate diplomația încheia un război“, organizat de Diplomacy360, în cooperare cu KOL Press.

La eveniment participă 150 de invitați: oficiali, diplomați, experți internaționali în domeniul securității, apărării și economiei.

În prima zi este programată o vizită la Muzeul Național al Marinei Române (opțional) iar de la ora 11.00 va avea loc deschiderea oficială a evenimentului, cu un discurs al lui Valentin Preda, fondator Diplomacy360.

În cadrul formului este prezentat un mesaj video al premierului Nicolae Ciucă, iar apoi vor vorbi ministrul Afacerilor Externe – Bogdan Aurescu, Simona Cojocaru – secretar de stat în cadrul MApN, David MUNIZ – Însarcinat cu afaceri la Ambasada Statelor Unite ale Americii și Mihai LUPU – Presedintele Consiliului Judetean Constanța.

A doua zi vor susține discursuri Füsun ARAMAZ – Ambasador al Republicii Turcia, Maciej LANG – Ambasador al Republicii Polone, Therese HYDEN – Ambasadorul Regatului Suediei, Rohovei Paun – Insarcinat cu afaceri, a.i.: Ambasada Ucrainei, moderator fiind Shaun RIORDAN – Director al catedrei în Diplomație și spațiu cibernetic la EIIS.

În continuare vor susține discursuri Col. Keith DERBENWICK – Atașat Apărare, Ambasada Statelor Unite ale Americii în România, Col. Daniel PARPAILLON – Atașat Apărare, Ambasada Franței în România, Lt.col. Sylvain GUIBORD – Atașat Apărare, Ambasada Canadei în România și Col. Jerzy JANKOWSKI – Atașat Apărare, Ambasada Poloniei în România, moderator fiind Gen.(r) Paul HURMUZ – Diplomat militar de carieră, Fost director adjunct al Diviziei de Informații a NATO.

Evenimentul se încheie cu o vizită la CONSTANTA BUSINESS PARK – cel mai strategic și mai mare parc logistic și industrial aflat în dezvoltare la Marea Neagră.




Participare dedicată oportunităților de dezvoltare a județului Constanța

 Președintele Consiliului Județean Constanța, Mihai Lupu a precizat pentru ZIUA de Constanța că are calitatea de speaker la acest eveniment în cadrul căruia va promova oportunitățile investiionale în județul Constanța dar și chestiuni de securitate în contextul conflictului din Ucraina.


„Am declarat, la începutul mandatului meu, că voi fi necruțător cu birocrația, corupția și lipsa de transparență, elemente care, după ce au fost combătute cu strictețe au avut impact deosebit atât pentru investitorii americani, cât și pentru structurile de securitate americane prezente la Marea Neagră. Obiectivul meu este dezvoltarea județului și voi prezenta oportunitățile și deschiderea noastră pentru investiții durabile și la evenimentul care va avea loc mâine", a spus Mihai Lupu.



Participarea șefului administrației județene se înscrie în seria evenimentelor demarate în septembrie 2021, concretizat prin prezența la Constanța a reprezentanților companiilor globale americane și a Armatei americane.

Din delegaţia participantă la discuţiile care au avut loc la Consiliul Județeaan Constanța și în cadrul cărora au fost trasate liniile de dezvoltare ale judeţului Constanţa au făcut parte atunci: Robert Earl, ofițer comandant Grupul de sprijin al zonei – Marea Neagră, sergentul maior Brian Ditzler, Jeremy McHugh, Comandantul garnizoanei Activitate de sprijin al armatei – Marea Neagră, precum şi reprezentanţi ai unor companii americane, precum Honeywell, Jacobs, Lockeed-Martin, Oracle, Cisco, Fortinet, Global Vision etc.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.