LIVE VIDEO-TEXT Ministrul Lucian Bode. „Pentru prima dată la Constanța avem un dispecerat integrat în care își pot gestiona acțiunile și celelalte instituții“ (GALERIE FOTO+VIDEO)

Lucian Nicolae Bode, ministrul Afacerilor Interne și chestorul general de poliție Bogdan Despescu, secretar de stat au ajuns astăzi la Constanța unde are loc trecerea în revistă a efectivelor și tehnicii structurilor MAI  care vor asigura măsurile de ordine publică și gestionarea situațiilor de urgență pe litoralul românesc în perioada estivală. 

Cu această ocazie a fost prezentat Centrul Operațional în care a fost amenajat un dispecerat integrat în care își pot gestiona acțiunile și celelalte instituții.

„Pentru prima dată la Constanța avem un dispecerat integrat în care își pot gestiona acțiunile și celelalte instituții. Vor fi primite imagini in timp real de la elicoptere si autospeicale. Practic, este o adevărată camera de comandă, un centru la care informația ajunge rapid si se va stabili cel mai bun mod de intervenție. Sa aveți parte de misiuni in deplina siguranta si mult noroc in activitatea dumneavoastră“ - a mai menționat Ministrul Lucian Bode

„Ceea ce vedeți aici este unic la nivel national. Am o satisfacție ca ministru când vad ca in mai putin luni s-a realizat investiția de aici. Valoarea proiectului este de sase milioane de lei. Avem garantia ca la nivel de informatie ca cei aflati aici primesc informația si pot afla rapid in interesul turistilor. In momentul in care primim imagini in timp real, cand avem un incident si trebuie să intervină si ISU si Ambulanța, deciziile se pot lua in biroul de comandă. Nu mai e nevoie sa facem telefonul fara fir. Avem capacitatea de 36 de display-uri de video în același timp. Acum va funcționa în perioada sezonul estival, dar ii vom da o utilitaye si dupa luna septembrie“ - a precizat ministrul Lucian Bode. 

"Va fi un trafic si o aglomerație pe A2 și nu numai pe A2. Am avut in urma cu un an de zile o analiză la nivel de MAI sa vedem ca suntem pe primul loc la numărul de persoane decedate in urma accidentelor rutiere grave. Am luat in calcule toate cauzele. Si pe fiecare cauza in parte am venit cu o masura. Am revenit cu cateva reglementări noi. Ce înseamnă conducerea agresiva, staționarea pe banda de urgenta. Am fost dur criticati de soferi, de cei care nu respectă legislația rutiera. Nicidecum de marea majoritate care respecta regulile rutiere. Am venit cu această ordonanță de urgență. Am aici cateva date despre efectele acestei ordonanțe. Peste 1000 de sancțiuni au fost acordate cu reglementările din ordonanța. Au scăzut numărul de accidente rutiere grave. A scăzut numarul de persoane decedate. Vom continua sa luam masuri drastice in ceea ce privește nerespectarea regulilor de circulatie. Nu facem altceva decat sa aducem legislația românească in acord cu legislația europeană​
“ - a mai precizat ministrul Lucian Bode.

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

PNL şi-a desemnat echipa de campanie pentru alegerile europarlamentare. Lucian Bode – şef de campanie

20 Nov 2023 989

Secretarul general al PNL spune că partidul ar putea ajunge la un scor de 25%!

19 Sep 2023 689

Nicolae Ciucă și-a anunțat demisia din funcția de prim-ministru! (VIDEO)

12 Jun 2023 1285

Aproximativ 23.500 de lucrători MAI vor acționa zilnic în minivacanța de 1 Iunie și Rusalii

30 May 2023 1093

Directorul general al Jandermeriei Naționale Franceze, decorat de Președintele României

26 May 2023 754

Consiliul Național de Etică a Cercetării Științifice, Dezvoltării Tehnologice și Inovării a decis. Teza de doctorat a ministrului Afacerilor Interne, Lucian Bode, nu este un plagiat

24 May 2023 710

Președintele ANSVSA, prezent la inaugurarea punctului vamal de frontieră Bumbăta (România) - Leova (Republica Moldova)

23 May 2023 1324

MAIDirector general al Jandarmeriei Naționale Franceze vizitează România

12 May 2023 718

MAI Peste 130 de persoane care aveau asupra lor substanțe interzise, depistate la festivalurile de pe litoral din minivacanța de 1 mai

02 May 2023 1403

Serviciul Antidrog al BCCO Constanța a primit azi Placheta de onoare a Poliției Române (VIDEO)

24 Mar 2023 3053

MAI Acord între România și Republica Moldova pentru control coordonat în punctul de trecere a frontierei de stat Albița – Leușeni (GALERIE FOTO+VIDEO)

09 Feb 2023 1025

Președintele PNL, Nicolae Ciucă, anunț important ce îl vizează pe ministrul de Interne, Lucian Bode (VIDEO)

09 Feb 2023 1285

Camera Deputaţilor Moţiunea simplă împotriva ministrului Afacerilor Interne, respinsă

08 Feb 2023 994

Reacția ministrului Bode, după ce UBB a decis că a plagiat în teza de doctorat. „Este uluitor! Voi merge în instanță” (DOCUMENT)

11 Jan 2023 1150

Lucian Bode „25 de miliarde de euro pierderi înregistrate de România prin neaderarea la Schengen“

15 Dec 2022 1208