Eveniment

Liviu Dragnea, primul interviu după 13 luni de pușcărie „Sunt pe la garaj la Rahova, mai o sudură, mai o reparație”

Liviu Dragnea, care vineri se va prezenta la DNA pentru a fi audiat în dosarul Tel Drum, a decis să acorde un interviu-fluviu postului tv Realitatea Plus, interviu realizat de fosta sa consilieră, Anca Alexandrescu, și care va fi difuzat pe parcursul a mai multor zile, anunțând că va face „dezvăluiri” despre personaje politice. De menționat că acest interviu, primul dat de fostul președinte al PSD în 13 luni, apare într-o perioadă în care foștii săi susținători din PSD au declanșat un război împotriva conducerii interimare a partidului, respectiv a tandemului Ciolacu-Stănescu, scrie Digi24.
Dragnea a declarat că este bine, la Rahova, la garaj, unde muncește zilnic: „Uite, sunt pe la garaj la Rahova, mai o sudură, mai o reparație”. „Sunt bine, m-am tăiat la o mână, m-am reparat”, a precizat el. 

Fostul președinte al PSD a ținut să acuze forța politică reprezentată de Klaus Iohannis și PNL că „a mers în toate campaniile și când a câștigat a câștigat pe un mesaj anti cineva” și că încearcă să facă același lucru și acum.

”E greu să meargă cu mesaj anti PSD pt că nu mai e perceput ca un partid de forță din mai multe motive, și din moment ce au reușit să mă demonizeze și să ajungă la un scor care să le dea posibilitatea să guverneze, de ce să nu mai încerce încă o dată, și anume să construiască anti-mine”, a spus Dragnea.

Acesta a afirmat că nu a fost „lăsat în pace”, dar că ”asta nu înseamnă că a fost îngenunchiat”

Reacția Administrației Naționale a Penitenciarelor

În completarea punctului de vedere transmis în cursul acestei zile, precizăm: În conformitate cu prevederile art. 66 din Legea nr. 254/2013 privind executarea pedepselor și a măsurilor privative de libertate dispuse de organele judiciare în cursul procesului penal, persoanele private de libertate au posibilitatea de a accesa, în vederea menținerii unei legături constante cu membrii de familie sau alte persoane, comuncările online (via Skype), în baza unei programări prealabile. Conform art. 136 din H.G. nr. 157/2016 pentru aprobarea Regulamentului de aplicare a Legii nr. 254/2013 și art. 159 din Ordinul nr. 4800/2018 pentru aprobarea Regulamentului privind siguranța locurilor de deținere din subordinea Administrației Naționale a Penitenciarelor, comunicările online au caracter confidențial, asigurându-se supravegherea exclusiv vizual, pe toată perioada acordării dreptului. Totodată, posibilitatea întreruperii acordării dreptului la comunicare online este prevăzută doar în situația constatării unui comportament necorespunzător – care periclitează starea de ordine și disciplină, de către persoana privată de libertate și interlocutor/i, ori în situația nerespectării identității interlocutorilor (verificarea identității interlocutorului/interlocutorilor se realizează la momentul efectuării conexiunii, prin validarea datelor menționate în cererea de acordare a dreptului). Sediul materiei în ceea ce priveşte situațiile care impun întreruperea acordării acestui drept este reprezentat de Ordinul nr. 4800/2018 pentru aprobarea Regulamentului privind siguranța locurilor de deținere din subordinea Administrației Naționale a Penitenciarelor – Secțiunea a 17-a.

În continuare, în contextul dezbaterilor publice care vizează modalitatea de acordare a unei comunicări online la nivelul unei unități penitenciare subordonate, Administrația Națională a Penitenciarelor a solicitat administrației locului de deținere documentarul în baza căruia a fost aprobată exercitarea dreptului. Demersul vizează verificarea aspectelor de legalitate, prin raportare la prevederile actelor normative care reglementează acordarea dreptului la comunicări online.

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Oficial DNA Liviu Dragnea - inculpat

26 Jun 2020 694

Liviu Dragnea, citat astăzi la DNA

26 Jun 2020 488

Liviu Dragnea, audiat la Tribunal prin videoconferință cere din nou eliberarea. Detalii despre cum a decurs procesul

03 Jun 2020 763

Noi proiecte USR pentru desființarea Secției speciale pentru anchetarea magistraților și modificarea legilor Justiției

09 May 2020 3557

LIVE TEXT Horia Constantinescu și-a lansat candidatura ca independent la Primăria Constanța

06 Mar 2020 2202

Ferma Salcia SA, care a aparţinut fiului lui Liviu Dragnea, a intrat în insolvenţă! (document)

05 Mar 2020 1726

Fostul preşedinte al PSD cere să fie pus de îndată în libertate. Când se decide libertatea lui Liviu Dragnea

03 Mar 2020 1550

Liviu Dragnea, operat de urgență. S-a tăiat cu flexul!

28 Feb 2020 3369

Liviu Dragnea și Radu Mazăre, colegi de muncă la Penitenciarul Rahova

20 Feb 2020 1691

Liviu Dragnea a cerut schimbarea judecătorului. Ce a decis Tribunalul București

29 Jan 2020 872

Procesul în care solicita cercetarea procurorului din dosarul Tel Drum, pierdut de Dragnea

22 Jan 2020 542

Liviu Dragnea rămâne în spatele gratiilor! (minută)

21 Jan 2020 761

Liviu Dragnea află dacă poate fi eliberat. Magistrații instanței supreme sunt așteptați să pronunțe decizia

21 Jan 2020 575

Liviu Dragnea nu mai primește o zi de permisie. Avocatul acuză că i-au fost încălcate drepturile

18 Jan 2020 1059

Liviu Dragnea, o nouă permisie de o zi

17 Jan 2020 692