LMP întâlnire de grad ZERO la MApN. Probleme stringente în discuție. Cine a reprezentat liga și ce s-a stabilit (galerie foto)

Liga Militarilor Profesioniști și Asociația Militarilor Veterani și Veteranilor cu Dizabilități, au avut ieri, o întrevedere cu Nicolae nasta, secretar de stat și șef al Departamentului pentru relația cu Parlamentul și informare publică din Ministerul Apărării Naționale.

 
Din partea Ministerului Apărării Naționale au mai participat şeful Departamentului „Calitatea vieții personalului”, şeful Departamentului asistență juridică și consilierul Secretarului de Stat, iar din delegația LMP au făcut parte caporalii Dănuț Albu președinte LMP și Anca Constantin, administrator LMP.

Din partea AMVVD au participat preşedinte Marius Apostol, prim-vicepreşedinte – Cosma Dan și vicepreşedinte- Flaviu Tamaş.

 
Liga Militarilor Profesioniști a ridicat o serie de probleme ce vizeaza categoria militarilor aflați la baza ierarhiei militare:


- Proiectul de lege privind Statului cadrelor militare, garadaților și soldaților. Renunțarea la sintagma „corp distinct de militari”
- Modificarea diurnei echipajelor navelor militare pe durata participării la misiuni reale, operații navale din moneda dolar în euro.
- Asigurarea ținutei de oraș Corpului SGP
- Găsirea unor soltuții pentru orele suplimentare lucrate de personalul militar

Referitor la chirii s-a discutat despre echivalarea compesației de chirie oferită în funcție de fiecare garnizoană în parte, dar și ca această compensație să fie acordată militarilor și în funcție de starea civilă: necăsătorit, căsătorit, căsătorit cu unul sau mai mulți copii.

Au mai fost luate în discuție următoarele:
- Urgentarea votării în Camera Deputaților a proiectului de lege privind acordarea Corpului SGP a Ordinului Onorific „În Serviciul Patriei (PL-x 594/2017) și necesitatea aplicării din 2018 și nu din 2022.

Trebuie făcută precizarea că la acest punct delegația LMP a fost susținută și de camarazii din AMVVD.

S-au mai dezbătut subiecte fierbinți precum:


- Accederea gradaților direct în Corpul subofițerilor, după 10-15 ani de activitate, la propunerea comenzii unităților, în urma unui examen.
- Acordarea gradelor de caporal clasa II-a și clasa a I-a militarilor care ocupa funcții de caporal clasa a II și clasa a I-a, iar caporalii clasa a I-a să aibă atribuțiuni de comandă și să beneficieze de indemnizație de comandă.

De asemenea. odată cu implementarea noului proiect de lege privind Statutul Cadrelor militare, soldaților și gradaților, renuntarea dupa primul contract de cinci ani, la reînoirea succesivă a contractelor, astfel încât aceștia să fie angajați pe perioadă nedeterminată.

În cadrul aceleiași întâlniri reprezentanții AMVVD au propus dezbaterea problemelor referitoare la drepturile militarilor veterani, la Centrul de recuperare al militarilor veterani si militari răniți în teatrele de operații, dar au fost făcute și o seri de solicitări privind unele modificări la Legea 81/2016 şi eliminarea sintagmei ,,onorific” .

Sursa text și foto: ligamilitarilor.ro
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Cosmin

01 Apr, 2018 09:46

Chirie in functie de statutul civil? Cand mergi sa inchiriezi un apartament, proprietarul iti cere 700 de lei, nu-l intereseaza daca ai nevasta, unul sau doi copii, problema lui e sa-si vada banii la timp si sa nu-i distrugi casa!

Articole asemanatoare

Un nou meci eveniment CSM Constanța joacă împotriva MK All Stars, echipa militarilor americani de la Mihail Kogălniceanu

27 Mar 2024 478

Neptun La „Cupa Camarazii LMP“ participă și echipa militarilor din Muntenegru. Helmuth Duckadam, invitat de onoare (GALERIE FOTO)

14 Sep 2023 1199

Liga Militarilor Profesioniști, poveste impresionantă. Soție de militar, o mândrie dar...

14 Apr 2023 2586

Marina LMP Constanța, pe locul trei la „Cupa Camarazii LMP“, de la Neptun

20 Sep 2022 1369

Ce echipe participă la Cupa „Camarazii LMP“, de la Neptun (GALERIE FOTO)

15 Sep 2022 1510

Militarii se întrec la Neptun la Cupa „Camarazii LMP“

11 Aug 2022 1473

Liga Militarilor Profesioniști, plachetă de excelență pentru Ionuț Gabriel Neagu, performer și în sport

29 Jul 2022 1613

Mini-fotbal Echipa Ligii Militarilor Profesioniști, două victorii mari, la echipe de pe podium. „Am reușit să formez o adevărată familie“

16 Mar 2022 3004

Echipa de mini-fotbal a Ligii Militarilor Profesioniști țintește locul patru în Liga 1 - zona județului Constanța

02 Mar 2022 2509

Minifotbal Constanța Echipa Ligii Militarilor Profesioniști, victorie la scor și cu FC Soveja. Retur început în forță

11 Jan 2022 2847

Vlad Neagu, fost portar al FC Farul Constanța, goal-keeper la echipa de minifotbal a Ligii Militarilor Profesioniști (GALERIE FOTO)

27 Nov 2021 4366

Constanța Liga Militarilor Profesioniști, plachetă de excelență pentru luptătorul Ștefan Ilașcu (GALERIE FOTO)

19 Nov 2021 3389

Liga Militarilor Profesioniști, la ceas aniversar. Împlinește 11 ani de la înființare

17 Sep 2021 1618

Minifotbal Echipa Ligii Militarilor Profesioniști, vicecampioană la „Superliga Companiilor“ (galerie foto)

20 Jul 2021 2736

Plugușorul Ligii Militarilor Profesioniști Mâine anul se înnoiește/Costul vieții noastre crește/ Și salariul tot pe loc/Cîțu-i fratele lui Boc!

31 Dec 2020 3412