Lupta între medici Pătruţ, în proces cu Căpăţână

Mircea-Patrut.jpgPentru a doua oară în două zile, doctorul Mircea Pătruţ a călcat pragul instanţei de judecată. Ieri dimineaţă, cunoscutul medic, fost şef al Clinicii de Chirurgie Cardiovasculară din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, s-a prezentat la Secţia contencios administrativ şi fiscal a Tribunalului Constanţa.

Concret, Pătruţ l-a dat în judecată pe fostul său superior ierarhic, doctorul Dănuţ Căpăţână, managerul SCJU, dar şi instituţia condusă de acesta, solicitând judecătorilor suspendarea actului prin care a fost demis din funcţia de şef al clinicii. Dosarul, cu numărul 9600/118/2010, a fost înregistrat la Tribunalul Constanţa pe data de 3 august, când încă nici nu se uscase bine cerneala pe actul de demitere. Totuşi, ieri fiind abia prima înfăţişare în dosar, procesul a fost amânat, după ce pârâţii au solicitat un termen de judecată, pentru a-şi putea pregăti apărarea. Judecătorii au încuviinţat cererea de amânare a cauzei şi au dispus acordarea unui nou termen. De menţionat că, în afară de acest dosar, medicul Mircea Pătruţ a înregistrat la Tribunal încă două acţiuni care vizează Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa, prin care a contestat decizia de concediere a sa şi, respectiv, a solicitat anularea ordinului. Amintim că, pe 28 iulie, Pătruţ a fost demis din funcţia de şef al Clinicii de Chirurgie Cardiovasculă. Măsura i-a fost adusă la cunoştinţă de conducerea SCJU prin notificarea nr. 18227, potrivit căreia motivele pentru care era revocat din funcţie constau în neîndeplinirea culpabilă a obligaţiilor ce îi reveneau, în conformitate cu dispoziţiile articolului 8, punctul A2, din contractul de administrare nr. 4/2008. În aproximativ o săptămână, pe 6 august, cunoscutul medic a primit şi înştiinţarea că i-a fost desfăcut contractul de muncă, în urma încălcării prevederilor regulamentului de ordine interioară, a fişei postului şi a ordinului de ministru.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Elena-Valcea

12 Oct, 2010 10:58

cel mai bun medic din tara

Articole asemanatoare

Al treilea dosar. Chirurgul Mircea Pătruţ a chemat din nou în instanţă Spitalul Judeţean Constanţa

04 May 2018 5457

Medicul Mircea Pătruţ a chemat din nou Spitalul Judeţean Constanţa în instanţă. La mijloc, un conflict mai vechi. Ce spune doctorul!

03 May 2017 4001

Emil Mircea Pătruţ a devenit asociat unic în Clinica GG Gociman SRL

14 Nov 2016 5062

La solicitarea Curţii de Conturi SCJU vrea să recupereze de la Căpăţînă şi SRL-ul acestuia prejudiciul în cazul dr. Pătruţ

03 Sep 2016 8147

Un nou dosar Mircea Pătruţ a chemat din nou Spitalul Judeţean Constanţa în instanţă

24 Dec 2014 2873