Magazinul ilegal

1179346199.jpg

Asociatia de proprietari nr. 279, din Constanta, se confrunta, de cativa ani incoace, cu o serie de probleme. Conflictele au aparut in momentul in care, la parterul blocului IV 34, situat pe strada Eliberarii nr. 21, a rasarit un magazin. Patroana acestuia este Andreea Biliboaca, proprietara unui apartament situat pe scara C, la parterul blocului, care, peste noapte, si-a transformat locuinta in magazin alimentar. A daramat pereti, s-a racordat la reteaua de incalzire, a facut modificari peste modificari. Desi pentru amenajarea chiar si a celui mai mic "butic" este necesara aprobarea vecinilor, niciun locatar de pe scara nu isi aminteste sa fi dat vreo semnatura prin care sa isi exprime acceptul cu privire la infiintarea unui magazin in blocul lor.

La scurt timp dupa infiintare, Andreea Bilibioaca si-a extins magazinul si in exteriorul blocului, ocupand abuziv, se pare, aproximativ 80 de metri patrati din domeniul public. Dincolo de aceste aspecte, cea mai stringenta problema a locatarilor din asociatia respectiva este insa aceea a restantelor la intretinere. In vreme ce toti locatarii, printre ei numarandu-se si batrani care abia isi duc traiul din pensie, platesc la zi, Andreea Biliboaca a acumulat, in ultimii trei ani, peste 16, 5 milioane de lei vechi la intretinere, bani pe care refuza sa ii achite. Dupa cum a declarat Nicolae Mamut, presedintele asociatiei, patroana magazinului achita, din restanta "cat are chef si cand are chef", asta in vreme ce penalizarile continua sa curga. Cea de-a doua problema a locatarilor se refera la uscatorul de pe scara C a blocului IV 34, pe care proprietara magazinului l-a acaparat efectiv, sfidand intreaga asociatie. In uscatorul respectiv, Asociatia nr 279 a obtinut, cu acordul locatarilor, dreptul de a-si stabili sediul urmand ca, la schimb, adica in loc de chirie, sa achite contravaloarea curentului electric consumat pe scara blocului, precum si salariul femeii de serviciu. Somata sa achite debitele Tuturor "trocul" li s-a parut echitabil, dar s-au lovit de refuzul Andreei Biliboaca, care ocupase uscatorul inca de acum cativa ani si nu a acceptat sa il elibereze. Politia a fost chemata de mai multe ori la fata locului, fiind nevoita sa intervina pentru a aplana conflictul. Desi insisi politistii de proximitate au solicitat, in repetate randuri, sa li se prezinte autorizatiile de construire si functionare a magazinului, proprietara acestuia a refuzat sa le puna la dispozitia oamenilor legii. Mai mult, Petre Patrascu, proprietarul apartamentului cu nr 25, afirma ca locatarii s-au interesat la Administratia Financiara, iar pe spatiul respectiv, construit pe domeniul public, nu plateste nimeni impozit. "Din moment ce nu plateste, inseamna ca nu este inregistrat. Si daca nu este inregistrat, inseamna ca nu a solicitat niciun fel de autorizatii", conchide Petre Patrascu. Momentan, pentru a rezolva macar o parte din probleme, Asociatia nr 279 a trimis, prin executor, somatie catre proprietara magazinului, pentru ca aceasta sa-si achite restanta la intretinere, in caz contrar urmand a fi actionata in judecata.

Scris de: {autor}Olimpia CEARA{/autor}


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

ZIUA LIVE. Claudiu Palaz (ADU) „Fără viziune nu ai ce căuta la CJC ! Altfel, te duci doar pentru secretară, telefon și mașină!" (VIDEO)

16 Apr 2024 594

Horia Constantinescu a demisionat din funcția de președinte al ANPC pentru a candida la Primăria municipiului Constanța

15 Apr 2024 666

Averea și interesele Iuliei-Laura Opariuc-Dan, desemnată președintele Biroului Electoral Județean Constanța

15 Apr 2024 452

ZIUA LIVE Despre maturitate politică. Claudiu Palaz explică de ce candidează la președinția Consiliului Județean Constanța!

15 Apr 2024 532

Alin Burcea este noul președinte ANAT (GALERIE FOTO)

12 Apr 2024 528

Ședință de desemnare a președinților birourilor electorale de circumscripție, la Tribunalul Constanța

12 Apr 2024 706

Avocatul Alexandru Bajdechi, fostul președinte al Asociației Elevilor Constanța, a dat în judecată Ministerul Educației. Cere depăgubiri de zeci de mii de lei

10 Apr 2024 3364

Complexul Cleopatra din Mamaia, deținut de famila lui Vasile Chirondojan, fost consilier local din Constanța, de vânzare. Iată cât cer proprietarii!

02 Apr 2024 13907

Dosarul privind Herghelia Mangalia și lacul Corbu, amânat pentru finele lunii! Se pregătește audierea lui Ionuţ Ţiţimeaua, fost director în CJC

01 Apr 2024 898

Candidatul PSD la Primăria Constanța, Horia Constantinescu, și-a anunțat demisia din fruntea ANPC

28 Mar 2024 888

Baza sportivă de pe malul lacului Siutghiol, din Constanța, miza unui proces intentat de Clubul Sportiv Electrica Președinte Dumitru Frățilă face acuzații -„Nu ne putem desfășura activitatea!“

23 Mar 2024 1925

Scupra, primar Ovidiu „Nu mă interesează funcțiile în partid. (...) Florin Mitroi știe că se bazează pe sprijinul meu! "

17 Mar 2024 1303

UPDATE George Scupra a demisionat din funcția de președinte al Ligii Aleșilor Locali din organizația județeană a PNL Constanța (VIDEO)

17 Mar 2024 2797

UPDATE Trei primari PNL din județul Constanța, vizați de intoxicări din partea PSD Constanța (VIDEO)

17 Mar 2024 6811

PUZ pentru terenurile din strada Belvedere ale afaceristului George Secărea! Curtea de Apel anunță data verdictului

15 Mar 2024 811