Magistratii au respins apelul lui Stere Beca

Acesta a fost condamnat la doi ani de inchisoare cu suspendarea pedepsei sub supraveghere, pentru luare de mita * La momentul flagrantului, Stere Beca era secretar in cadrul Primariei din Valu lui Traian si a fost trimis in judecata de catre procurorii din cadrul Parchetului National Anticoruptie - Serviciul Teritorial Constanta, sub acuzatia de luare de mita * Ulterior, acesta s-a angajat la Primaria din Ciocarlia, ocupand functia de consilier

Magistratii de la Curtea de Apel Constanta au admis, ieri, apelul formulat de procurorii PNA impotriva sentintei dispuse de judecatorii de la Tribunalul Constanta, prin care Stere Beca a fost condamnat la doi ani de inchisoare cu suspendarea pedepsei sub supraveghere. Acestia au rejudecat cauza si au desfiintat in parte prima sentinta, dispunand ca, pe langa pedeapsa, inculpatului sa-i fie aplicata si o masura complimentara timp de un an de zile. In speta, este vorba despre interzicerea dreptului de a mai profesa meseria de care s-a folosit la savarsirea infractiunii. In alta ordine de idei, si Stere Beca formulase apel impotriva sentintei date de magistratii de la Tribunal, solicitand achitarea. In acest sens, judecatorii au respins calea de atac. Cu toate acestea, decizia nu este definitiva si poate fi atacata cu recurs.Stere Beca a lucrat ca secretar al Primariei din localitatea Valu lui Traian. Acesta a fost arestat pe data de 23 iunie 2003 de catre procurorii din cadrul Parchetului National Anticoruptie - Serviciul Teritorial Constanta, sub acuzatia de luare de mita, insa la scurt timp a fost pus in libertate de catre judecatori. Actualmente, acesta este consilier juridic la Primaria din Ciocarlia. Conform anchetatorilor, Stere Beca a pretins si primit suma de trei mii de dolari de la Emil Uros Boor, pentru a elibera un certificat fiscal necesar perfectarii unui act de vanzare a unei suprafete de teren de o mie de metri patrati. Initial, procesul s-a aflat pe rolul Tribunalului Constanta. In urma deliberarilor si in baza probelor administrate in prezenta cauza, magistratii de aici au dispus condamnarea lui Stere Beca la doi ani de inchisoare cu suspendare sub supraveghere.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Ministerul Apărării Naționale, prin Unitatea Militară 02311 Constanța angajează! Ce post este scos la concurs

20 Apr 2024 7278

Exclusiv Valul nou în magistratură! Cine sunt și de unde vin noii judecători din Constanța și Tulcea. Lista (DOCUMENT)

26 Mar 2024 3128

Centrul Militar Zonal Constanța angajează. Ce post este scos la concurs și cine poate participa

23 Mar 2024 1278

Un an de închisoare cu amânare pentru Viorela Mirabela Călin, fost consilier juridic superior la Primăria Constanța (MINUTĂ+DOCUMENT)

21 Mar 2024 847

Un angajat al Consiliului Județean și-a cerut transferul la Agenția pentru Pescuit și Acvacultură din cadrul Ministerul Agriculturii! Despre cine este vorba?

15 Mar 2024 800

Ce au găsit procurorii DNA într-un coș de gunoi Viorela Mirabela Călin, fost consilier juridic superior în Primăria Constanța, acord cu procurorii DNA! Ședință importantă azi la Tribunalul Constanța (DOCUMENT)

19 Feb 2024 1560

Angajări Constanța Post vacant la Spitalul Clinic CF Constanța. Condiții

18 Jan 2024 1765

Angajări Constanța Universitatea Ovidius din Constanța scoate la concurs două posturi de consilier juridic. Iată ce trebuie să faci

16 Nov 2023 1140

Un angajat al Consiului Județean și-a cerut transferul la Primăria Năvodari (DOCUMENT)

20 Oct 2023 1214

Angajări Constanța Serviciul Public de Gospodarie Comunală Techirghiol face angajări

10 Oct 2023 1115

Angajări la Universitatea Ovidius Constanța. Posturile pentru care se organizează concursul

28 Sep 2023 1517

Argus SA, unul dintre cei mai importanți producători de uleiuri vegetale din România, recrutează

26 Jul 2023 832

Argus SA, unul dintre cei mai importanți producători de uleiuri vegetale din România, recrutează

25 Jul 2023 749

Argus SA, unul dintre cei mai importanți producători de uleiuri vegetale din România, recrutează

24 Jul 2023 787

Argus SA, unul dintre cei mai importanți producători de uleiuri vegetale din România, recrutează

23 Jul 2023 536