Mai multe animale surprinse sub dărâmături după surparea podului din județul Neamț. Intervin pompierii

Pod surpat în județul Neamț. Foto: ISU NeamțCa urmare a producerii evenimentului din data de 09.06.2022, în urma căruia podul de peste râul Siret ce face legătura între localitățile Luțca și Sagna din județul Neamț a fost distrus, mai multe ovine au fost surprinse sub dărâmături.

Potrivit ISU Neamț, pompierii au identificat 20 de capete ca fiind surprinse sub pod: 4 oi au putut fi extrase în viață, ulterior fiind predate proprietarului, alte 16 oi fiind identificate fără semne vitale.

Totodată s-a constatat ca cel puțin o oaie este încă în viața și este surprinsă sub elementele prăbușite ale podului.

„Cum orice viață contează, au fost căutate soluții pentru scoaterea acestor oi din zona respectiva. Specialiștii din cadrul ISC Neamț ne-au comunicat că orice intervenție asupra podului poate genera prăbușiri ale elementelor acestuia. În acest context, zona în care este interzis accesul este la o distanță egală cu înălțimea elementelor din podul prăbușit. 
Având în vedere că se efectuează cercetări cu privire la cauza producerii accidentului, elementele podului trebuie să rămână în poziția de după prăbușire, astfel încât experții tehnici / specialiștii investigatori să aibă o imagine cât mai completă. 
ISU Neamț menține legătura cu IPJ Neamț urmând să intervină pentru salvarea animalelor surprinse sub pod sub coordonarea expertului tehnic, astfel încât să nu afectam cercetările în curs.
Pentru că suntem preocupați de salvarea vieţii au fost efectuate căutări a unor posibile victime și în apele râului Siret cu ajutorul unei bărci și a scafandrilor de la ISU Neamț“ - a precizat Irina Popa, purtătorul de cuvânt al ISU Neamț.


Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Două vehicule au căzut în apă după ce un pod s-a prăbușit în Norvegia

15 Aug 2022 1446

Un pod peste râul Siret, recent inaugurat, s-a prăbușit! Un bărbat a fost rănit

09 Jun 2022 916

Un capăt al podului peste râul Putna s-a prăbuşit

30 Apr 2022 1120

Un pod din Pittsburgh s-a prăbuşit cu câteva ore înaintea vizitei preşedintelui Joe Biden în oraș (VIDEO)

28 Jan 2022 951

UPDATE. Planul roșu de intervenție activat după ce o traversă a unui pod în lucru a căzut. Sunt mai multe victime

18 Apr 2019 1997

Tragedie în Italia. O porțiune de circa 100 de metri a podului de pe autostrada A10 din Genova s-a prăbușit. Sunt mai multe victime

14 Aug 2018 2103

SUA. Persoane decedate după ce o pasarelă de sute de tone a căzut peste o autostradă

15 Mar 2018 1619

O mașină a căzut pe lângă terasamentul podului de la Murfatlar

27 Dec 2013 1445