Mai multe persoane, trimise în judecată pentru trafic de droguri și grup infracțional organizat

Prin rechizitoriul din data de 21.04.2023, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Brăila au dispus trimiterea în judecată a 12 inculpaţi (7 în stare de arest preventiv și 2 în stare de arest la domiciliu), pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, finanțarea procurării de droguri de risc, finanțarea introducerii în țară de droguri de risc, introducerea în țară de droguri de risc, trafic de droguri de risc, efectuare de operațiuni cu produse știind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive și deținere de droguri de risc pentru consum propriu. 

Potrivit unui comunicat al DIICOT, în cauză s-a reținut că, în luna iunie 2022, a fost constituit un grup infracțional organizat în scopul introducerii în țară și comercializării de droguri de risc și de substanțe susceptibile de a avea efect psihoactiv.

„Astfel, în perioada iunie - decembrie 2022, grupul a introdus în țară și distribuit consumatorilor de pe raza municipiului Brăila droguri de risc (canabis) și substanțe susceptibile de a avea efecte psihoactive (3-CMC).
Liderii acestui grup au locuit, în cea mai parte a timpului, în Spania, de unde au expediat în țară, periodic, colete cu droguri, prin intermediul unor servicii de coletărie sau a unor persoane fizice. Coletele au fost supravegheate, pe timpul transportului, de către persoane de încredere, din anturajul acestora.
După ce drogurile ajungeau în țară şi erau depozitate în siguranță, cei doi lideri ai grupului veneau cu avionul în România pentru a supraveghea şi coordona distribuirea acestora şi colectarea sumelor de bani provenite din valorificare“ - au precizat procurorii DIICOT.

La data de 02.12.2022, a fost prins în flagrant un inculpat după ce a introdus în țară cantitățile de aproximativ 4.750 de grame de rezină de canabis, aproximativ 379 de grame de canabis și 490 de grame de substanțe cu efect psihoactiv (3 CMC). 

„Prin rechizitoriu s-a solicitat menținerea măsurilor asiguratorii, confiscarea și distrugerea cantității de aproximativ 5.800 de grame de droguri de risc și de mare risc (rezină de canabis, canabis, 3-CMC și amfetamină), precum și obligarea inculpaților la plata cheltuielile judiciare avansate de stat în cuantum de 30.910 lei. 
Dosarul a fost înaintat spre competentă soluționare Tribunalului Brăila. 
Precizăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță, spre judecare, situație care nu poate în niciun fel să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție“ - au mai transmis procurorii.


Ti-a placut articolul?
Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Oficial! Polițist trimis în judecată de DIICOT Constanța! Tribunalul ar începe procesul. Decizia poate fi contestată

13 Jun 2024 667

Decizie definitivă! Miruna Pascu, mama lui Vlad Pascu, scapă de controlul judiciar!

12 Jun 2024 616

Procurori noi la DIICOT! Iată cine sunt noii „luptători“ Antimafia! Unul este din Constanța

12 Jun 2024 4023

Concurs la DIICOT! Sunt vizate 17 posturi de grefier cu studii superioare juridice

12 Jun 2024 656

Decizie definitivă în cazul bărbatului acuzat de trădare, în favoarea Rusiei! Ar fi supravegheat obiective militare NATO, lângă Tulcea

10 Jun 2024 558

UPDATE! S-a emis mandat de arestare Percheziții în Constanța la persoane suspectate de trafic de droguri! (VIDEO)

06 Jun 2024 666

Ar fi vizat și Vali Mitruş, șeful Biroului pentru Imigrări Caraş-Severin! Mascații de la DIICOT fac zeci de percheziții! Peste 1000 de cetăţeni din Pakistan şi Bangladesh ar fi obţinut ilegal avize de muncă

04 Jun 2024 886

Înalta Curte decide azi libertatea bărbatului acuzat de trădare, în favoarea Rusiei! Ar fi supravegheat obiective militare NATO, lângă Tulcea

04 Jun 2024 577

Patru procurori vor să iasă la pensie! Printre ei, șeful Serviciului informații clasificate din DIICOT

03 Jun 2024 793

Droguri comercializate printr-o platformă de comunicare online! Cum acționau suspecții (GALERIE FOTO)

03 Jun 2024 774

Elev din Tulcea, reținut de DIICOT de Ziua Copilului, pentru trafic de droguri de risc

02 Jun 2024 623

Bărbat din Tulcea, cercetat pentru trafic de droguri de risc. Iată ce au constatat polițiștii (GALERIE FOTO)

24 May 2024 416

Surse Cine ar fi bărbatul arestat, la cererea DIICOT, pentru trădare, în formă continuată! (MINUTĂ)

24 May 2024 1206

Totul s-a întâmplat la Tulcea! DIICOT acuză - trădare! Fotografii cu obiective militare NATO, din Tulcea, transmise către diplomați din Ambasada Federației Ruse

24 May 2024 1061

DIICOT Procurorii Elena Carmen Vălimăreanu și Camelia Maria Stoina, eliberați din funcţie, prin pensionare

22 May 2024 533