Eveniment

Mamaia și Vama Veche, luate în vizor 300 de oameni ai legii aflați în control, pe litoral (galerie foto)•    Au fost depistate persoane ce desfășurau activități de tip beach-bar, camping și terasă fără autorizație

Circa 300 de polițiști, jandarmi, pompieri și reprezentanți ai altor autorități au efectuat verificări, noaptea trecută, pentru a se stabili respectarea măsurilor de prevenire a răspândirii infecției cu Coronavirus, pe litoral.
Două dintre stațiunile vizate în mod special au fost Mamaia și Vama Veche.
Potrivit autorităților, acțiunile s-au desfășurat în zonele aglomerate, precum piețe, terase sau cluburi în aer liber, dar și în mijloacele de transport în comun.

Iată datele oficiale puse la dispoziție de Inspectoratul de Poliție al Județului Constanța:

Sub autoritatea Instituției Prefectului, polițiști din cadrul I.P.J. Constanța, jandarmi, polițiști locali, precum și reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență, Inspectoratului Teritorial de Muncă, Direcției Sanitar-Veterinare, Direcției de Sănătate Publică și cei de la Protecția Consumatorului au continuat activitățile de verificare a respectării normelor legale impuse pe perioada stării de alertă, în zonele aglomerate, precum piețe, terase sau cluburi în aer liber, dar și în mijloacele de transport în comun.

Aproximativ 300 de polițiști, jandarmi, pompieri și reprezentanți ai organelor abilitate de control din județul Constanța au acționat, noaptea trecută, pentru verificarea respectării măsurilor de protecție sanitară, în vederea prevenirii și limitării infectarii cu virusul Covid-19, în principalele zone aglomerate din județul Constanța, respectiv stațiunile din nordul și sudul litoralului, cu precădere în stațiunile Mamaia și Vama Veche.

În același context, polițiști de investigare a criminalităţii economice și ordine publică, împreună cu lucrători din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă, Direcției de Sănătate Publică, Direcția Sanitar Veterinară și cei de la Protecția Consumatorului, au desfășurat o acțiune de amploare în zona turistică a plajei din comuna Tuzla, sub coordonarea Instituției Prefectului, pentru verificarea legalității funcționării actelor de comerț.

Cu ocazia acțiunii au fost verificate toate construcțiile existente atât pe plajă, cât și pe zona costieră, pentru care nu existau autorizații de construcție, iar activitatea comercială și de turism nu era autorizată. În cadrul activităților au fost identificate 13 locații, în care 2 persoane juridice, respectiv 11 persoane fizice desfășurau activități de tip beach-bar, camping și terasă pentru care nu aveau autorizație de funcționare.

Cu ocazia controalelor de pe litoral au fost verificate, în total, 189 de societăți comerciale și au fost aplicate82 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 142.000 de lei, dintre care 8 pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, 9 pentru activităţi de producţie, comerţ sau prestări de servicii ilicite, 30 pentru fapte de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice și 4 pentru încălcarea normelor sanitar-veterinare.

Totodată, în stațiunea Mamaia Nord a fost constatatăo infracțiune la Legea 53/2003 (Codul muncii), fiind identificați 3 minori fără a fi respectate condițiile legale de vârstă și angajare, iar pe plaja Tuzla a fost constatată o infracțiune la Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe.

În același timp, în staţiunile turistice de pe litoralul Mării Negre, reprezentanții Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dobrogea al județului Constanța au efectuat controale în 9 obiective de turism şi alimentaţie publică. În aceste locaţii, pentru asigurarea normelor de apărare împotriva incendiilor, dar mai ales pentru preîntâmpinarea apariţiei acestora, au fost desfăşurate activităţi preventive pe timpul cărora au fost depistate 51 deficienţe și 3 obiective care funcționează fără autorizație de securitate la incendiu. Au fost aplicate 51 de sancţiuni, respectiv 40 avertismente şi 11 amenzi contravenţionale, în valoare totală de 34.500 lei.

Scopul acestor activități este responsabilizarea cetățenilor privind respectarea măsurilor de protecție sanitară și a normele de protecție împotriva răspândirii infecțiilor cu noul coronavirus.

Recomandăm cetățenilor să respecte măsurile de distanțare fizică pentru a se proteja pe ei înșiși, dar și pe toți cei din jurul lor!

Sursa foto: IPJ Constanța

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

IPJ Constanța achiziționează servicii de asigurare RCA pentru autovehiculele din dotare (document)

12 Aug 2020 332

Ce au găsit polițiștii constănțeni în urma acțiunilor desfășurate în județ

07 Aug 2020 410

Efectul legilor anti-Covid Amenzi totale de aproape 25.000 de lei, date de polițiștii constănțeni în doar câteva ore

07 Aug 2020 530

Constănțeni bănuiți de furturi. Polițiștii au intrat pe fir și au recuperat prejudiciul

23 Jul 2020 376

Moarte suspectă, la un restaurant din Năvodari. Un tânăr de 17 ani a fost găsit mort, în subsol

23 Jul 2020 1173

Acțiuni desfășurate de Inspectoratul de Poliție al Județului Constanța. Ce au descoperit oamenii legii

20 Jul 2020 441

Peste 200 de firme de pe litoral, verificate de polițiștii și jandarmii constănțeni. Amenzi de peste 172.000 de lei

19 Jul 2020 603

Amenzi aplicate într-un parc acvatic, în Eforie Nord. Nu s-a păstrat distanța minimă prevăzută de lege

13 Jul 2020 807

Ce au găsit polițiștii constănțeni Șoferi fără permis, băuți, sau chiar cu vehicule neînmatriculate

10 Jul 2020 470

Continuă schimbările în IPJ Constanța! Poliția Stațiunii Mamaia are un nou șef!

09 Jul 2020 1436

Șoferi întâlniți de polițiștii constănțeni - băuți, fără permis și au mai provocat și accidente!

05 Jul 2020 761

Șoferi băuți, ori fără permis. Polițiștii constănțeni le-au făcut dosare penale

01 Jul 2020 595

Sute de polițiști și jandarmi pe străzile Constanței Verificări legate de măsurile dispuse în starea de alertă. Ce au constatat oamenii legii (galerie foto plus video)

28 Jun 2020 836

Sirene și girofaruri, pe lista de cumpărături a Inspectoratului de Poliție Județean Constanța. Cum se va face achiziția

23 Jun 2020 587

Inspectoratul de Poliție al Județului Constanța cumpără monitoare și accesorii (document)

22 Jun 2020 609