Mamaia și Vama Veche, luate în vizor 300 de oameni ai legii aflați în control, pe litoral (galerie foto)•    Au fost depistate persoane ce desfășurau activități de tip beach-bar, camping și terasă fără autorizație

Circa 300 de polițiști, jandarmi, pompieri și reprezentanți ai altor autorități au efectuat verificări, noaptea trecută, pentru a se stabili respectarea măsurilor de prevenire a răspândirii infecției cu Coronavirus, pe litoral.
Două dintre stațiunile vizate în mod special au fost Mamaia și Vama Veche.
Potrivit autorităților, acțiunile s-au desfășurat în zonele aglomerate, precum piețe, terase sau cluburi în aer liber, dar și în mijloacele de transport în comun.

Iată datele oficiale puse la dispoziție de Inspectoratul de Poliție al Județului Constanța:

Sub autoritatea Instituției Prefectului, polițiști din cadrul I.P.J. Constanța, jandarmi, polițiști locali, precum și reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență, Inspectoratului Teritorial de Muncă, Direcției Sanitar-Veterinare, Direcției de Sănătate Publică și cei de la Protecția Consumatorului au continuat activitățile de verificare a respectării normelor legale impuse pe perioada stării de alertă, în zonele aglomerate, precum piețe, terase sau cluburi în aer liber, dar și în mijloacele de transport în comun.

Aproximativ 300 de polițiști, jandarmi, pompieri și reprezentanți ai organelor abilitate de control din județul Constanța au acționat, noaptea trecută, pentru verificarea respectării măsurilor de protecție sanitară, în vederea prevenirii și limitării infectarii cu virusul Covid-19, în principalele zone aglomerate din județul Constanța, respectiv stațiunile din nordul și sudul litoralului, cu precădere în stațiunile Mamaia și Vama Veche.

În același context, polițiști de investigare a criminalităţii economice și ordine publică, împreună cu lucrători din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă, Direcției de Sănătate Publică, Direcția Sanitar Veterinară și cei de la Protecția Consumatorului, au desfășurat o acțiune de amploare în zona turistică a plajei din comuna Tuzla, sub coordonarea Instituției Prefectului, pentru verificarea legalității funcționării actelor de comerț.

Cu ocazia acțiunii au fost verificate toate construcțiile existente atât pe plajă, cât și pe zona costieră, pentru care nu existau autorizații de construcție, iar activitatea comercială și de turism nu era autorizată. În cadrul activităților au fost identificate 13 locații, în care 2 persoane juridice, respectiv 11 persoane fizice desfășurau activități de tip beach-bar, camping și terasă pentru care nu aveau autorizație de funcționare.

Cu ocazia controalelor de pe litoral au fost verificate, în total, 189 de societăți comerciale și au fost aplicate82 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 142.000 de lei, dintre care 8 pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, 9 pentru activităţi de producţie, comerţ sau prestări de servicii ilicite, 30 pentru fapte de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice și 4 pentru încălcarea normelor sanitar-veterinare.


Totodată, în stațiunea Mamaia Nord a fost constatatăo infracțiune la Legea 53/2003 (Codul muncii), fiind identificați 3 minori fără a fi respectate condițiile legale de vârstă și angajare, iar pe plaja Tuzla a fost constatată o infracțiune la Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe.

În același timp, în staţiunile turistice de pe litoralul Mării Negre, reprezentanții Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Dobrogea al județului Constanța au efectuat controale în 9 obiective de turism şi alimentaţie publică. În aceste locaţii, pentru asigurarea normelor de apărare împotriva incendiilor, dar mai ales pentru preîntâmpinarea apariţiei acestora, au fost desfăşurate activităţi preventive pe timpul cărora au fost depistate 51 deficienţe și 3 obiective care funcționează fără autorizație de securitate la incendiu. Au fost aplicate 51 de sancţiuni, respectiv 40 avertismente şi 11 amenzi contravenţionale, în valoare totală de 34.500 lei.

Scopul acestor activități este responsabilizarea cetățenilor privind respectarea măsurilor de protecție sanitară și a normele de protecție împotriva răspândirii infecțiilor cu noul coronavirus.

Recomandăm cetățenilor să respecte măsurile de distanțare fizică pentru a se proteja pe ei înșiși, dar și pe toți cei din jurul lor!

Sursa foto: IPJ Constanța

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Intervenție de urgență Adjunctul IPJ Constanța, șeful Poliției Murfatlar și negociatorii, în misiune specială la Murfatlar!

29 Mar 2021 2209

Vești proaste pentru aproximativ 200 de polițiști care au dat în judecată IPJ Constanța!

08 Jan 2021 1292

IPJ Constanța cumpără camere video pentru punerea în aplicare a mandatelor de supraveghere tehnică

23 Nov 2020 2358

După radar, și aparatul Drager a fost învins în instanță, la Constanța! Cum a scăpat un șofer depistat cu 0,03 mg/l alcool pur în aerul expirat

13 Nov 2020 2236

Un constănțean amendat în baza Ordonanței Militare nr. 3/2020, victorios în instanță. Poliția, nemulțumită

12 Nov 2020 1183

IPJ Constanța achiziționează servicii de dezinfecție și de dezinsecție împotriva SARS-COV2. Iată valoarea contractului

09 Sep 2020 2444

IPJ Constanța organizează licitație pentru executarea de reparații la sediul Inspectoratului (document)

07 Sep 2020 955

Scandalurile care au cutremurat Poliția Constanța. De la comisar șef Ioan Bucur la comisar șef Cornel Gabriel Coteanu

04 Sep 2020 2802

Litoral 2020 Copii folosiți pentru muncă, fără a li se respecta drepturile. Au fost sesizați procurorii

03 Sep 2020 993

Ce sumă va achita IPJ Constanța. Cumpără servicii de colantare și decolantare (document)

03 Sep 2020 700

„Șoferi“ fără carnet, prinși de polițiștii constănțeni

02 Sep 2020 526

Șofer fără permis, cu Poliția pe urme, în Constanța. A sărit din mașină, să scape de autorități

02 Sep 2020 532

IPJ Constanța achiziționează servicii de asigurare RCA pentru mașinile din dotare (document)

29 Aug 2020 807

Pisică introdusă într-un vas de toaletă. Sute de persoane cer pedepsirea celor ce au chinuit-o

26 Aug 2020 1020

Acuzații de mită la adresa unui polițist constănțean. Whisky, șampanie și un miel - printre bunurile primite

19 Aug 2020 1754