Eveniment

Mandat european de arestare Un bărbat ar fi falsificat și traficat ilegal piese de artă

Poliţiştii din București au depistat un bărbat, de 55 de ani, cetățean italian, pe numele căruia autoritățile din Italia au emis un mandat european de arestare. Persoana în cauză ar fi falsificat și traficat ilegal piese de artă.

La data de 12 iulie a.c., poliţiştii Direcției de Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei Române au depistat, pe raza Capitalei, un bărbat, de 55 de ani, cetățean italian, pe numele căruia era emis un mandat european de arestare.

Acesta era căutat de autorităţile judiciare din Italia, pentru comiterea infracţiunilor de participare la conspirație criminală cu scopul de a comite fraude și trafic ilegal de piese de artă, fapte prevăzute şi pedepsite de Codul Penal italian.

Astfel, persoana în cauză ar fi falsificat și comercializat opere de artă semnate de artistul italian Franco Angeli.

Bărbatul de 55 de ani a fost prezentat unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel București, care a dispus reţinerea pentru 24 de ore, acesta fiind încarcerat în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă al Poliției Capitalei, până la confirmarea mandatului european de arestare.

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.