Marcel Vela despre noile culori ale mașinilor de poliție, dotări și motivele acestor schimbări

 
  • Poliția Română își schimbă culorile, pentru a se adapta la culorile utilizate de alte state din Uniunea Europeană, potrivit Observatornews.

Marcel Vela, ministrul de Interne: O să vedeți, cât de curând, că polițiștii vor arăta altfel în stradă. O redefinire a Poliției, o delimitare clară a competențelor, înseamnă o adevărată reformă.

"Vom achiziţiona şi armament nou, de ultimă generaţie", a mai spus ministrul la Observator.  


Motivul este dorinţa administraţiei de a evita orice asemănare între agenţii Poliţiei Locale şi cei ai Poliţiei naţionale. Un conflict care fierbe de ceva timp între polițiștii din stradă.

Decizia luată a fost inspirată de la Poliţia germană. În curând o să observați diferențele și nu doar în ceea ce privește autospecialele, a declarat ministrul de Interne Marcel Vela, în exclusivitate pentru Observator.
 

Ministrul de Interne anunță că polițiștii vor beneficia de armament nou și dotări de ultimă generație.
 
O reformă care vine după confuziile și disputele din stradă între polițiștii naționali și cei de la Poliția Locală.

De la asemănările dintre mașini și dintre uniforme, până la diferențele de competență și de salariu- bugetele primăriilor fiind de multe ori mai "darnice" cu polițiștii locali.

 
Marcel Vela, ministrul de Interne: Se face această nouă colantare în prețul inițial pentru mașinile noi. Pentru celelalte intră în costurile normale. Când se refac branduirile se fac în forma nouă. O să achiziționăm și bastoane cu șocuri electrice și, în contextul pandemiei, căști cu vizetă, pentru a-i proteja.
 

 
Marcel Vela, ministrul de Interne:
Înseamnă o diferenţiere vizuală între Poliţia Naţională şi Poliţia Locală pentru că de prea multe ori s-au făcut confuzii şi aceste confuzii nu au făcut bine nici Poliţiei Locale, nici Poliţiei naţionale. Etapizat vor fi toate mașinile recolantate, dar toate cele noi vor fi recolantate în noua formă. Rebranduirea înseamnă mai mult de atât. Înseamnă o reorganizare, o redefinire a Poliţiei, o delimitare clară a competenţelor, înseamnă o adevărată reformă. Am demarat această acţiune de a achiziţiona maşini noi, autoturisme şi autoutilitare în dotarea Ministerului. Vom achiziţiona şi armament nou, de ultimă generaţie.
În paralel, pentru intervenţii graduale, o să achiziţionăm şi bastoane cu şocuri electrice. Acum, în această perioadă de pandemie, o să dotăm poliţiştii şi cu căşti cu vizetă pentru a-i proteja. Vor fi în teritoriu unele dotări care ţin de uniformă, ca şi veste sau alte mijloace de protecţie. Vom avea camere de luat vederi care înregistrează şi audio şi video, orice interacţiune între poliţist şi cetăţean. Camerele de luat vederi le-am achiziţionat, pentru pistoale am semnat contractul. O să vedeţi cât de curând că poliţiştii vor arăta altfel. Vom continua pentru că uitaţi ce se întâmplă. Este o necesitate pentru toată lumea.

Sursa foto: ZIUA de Constanta

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Reddington

22 Jul, 2020 07:21

ok, arata bine uniformele de OMV prezentate. Pentru polițiști ce uniforme noi au?

gogo

16 Jul, 2020 14:50

Si n-am priceput ce-i cu salopetele alea. Nu-i diferenta intre un muncitor si politie

Articole asemanatoare

Oficial de la IPJ Constanța despre mașinile vandalizate

09 Feb 2024 756

Oficial de la IPJ Constanța despre mașinile cu anvelope tăiate din zona Viile Noi (GALERIE FOTO+VIDEO)

24 Sep 2023 1825

Peste 100 de sancțiuni aplicate într-o zi de polițiștii locali din Constanța șoferilor care au staționat cu mașinile în loc nepermis (GALERIE FOTO)

04 May 2023 1038

Proiectul a fost aprobat tacit de Senat Mașinile cu radar vor fi poziţionate vizibil, cu înscrisurile Poliţiei Rutiere

04 Apr 2023 983

Poliția de Frontieră Zeci de migranți, înghesuiți în două autoutilitare în încercarea de a trece ilegal frontiera în Ungaria (GALERIE FOTO)

03 Mar 2023 958

Coloană de camioane de aproape 20 de kilometri, la frontiera de la Siret, pe partea ucraineană

14 May 2022 1122

Constanța 15 autoturisme parcate neregulamentar, ridicate într-o singură zi

16 Feb 2022 3621

Povestea din instanță! IPJ Constanța, amendat după ce una dintre autospeciale a fost depistată fără rovinietă valabilă, la Movilița

30 Dec 2021 4134

LIVE. Constanța Incendiul de pe Nicolae Grindeanu. Asociația de proprietari, în ședință. Mâine va fi făcut public contul unde lumea va putea să doneze. Ce spun locatarii (GALERIE FOTO +VIDEO)

19 Dec 2021 4068

Constanța Continuă munca la ansamblul de locuințe distrus de incendiul de pe Nicolae Grindeanu! Au fost ridicate toate mașinile (GALERIE FOTO+VIDEO)

19 Dec 2021 2847

Purtător de cuvânt al Poliției Române despre mașinile de pe contrasens pe A2 Șoferi identificați. S-au ridicat permise. Vezi și părerile cititorilor noștri

21 Jul 2021 6659

Constanța. Deși amenzile nu sunt de neglijat, șoferii continuă să facă staționări neregulamentare

18 Mar 2021 1256

Constanța Șoferi care au staționat cu mașinile pe drumurile publice, în locuri nepermise, amendați

25 Feb 2021 1352

O mașină a Poliției, implicată într-un accident pe strada Ion Rațiu, din Constanța

28 Jan 2021 3786

Mașinile abandonate din Constanța, focare de infecție. Polițiștii acționează zilnic pentru ridicarea acestora

11 Sep 2020 1935