Martori sub acoperire în dosarul „mită la ARR“

Scandalul „mită la ARR şi DRDP“, în urma căruia procurorii constănţeni au solicitat arestarea a nouă inspectori şi controlori de trafic de la cele două instituţii vizate, ia amploare. În contextul în care Curtea de Apel Constanţa va judeca abia joi recursul anchetatorilor împotriva lăsării în libertate a celor nouă suspecţi, este demn de menţionat că în dosar au fost audiaţi mai mulţi martori cu identitate protejată, care, potrivit unor surse, s-ar fi temut să dezvăluie sub identitatea reală ceea ce ştiau despre acest caz.

Reprezentanţii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa au cerut sâmbătă arestarea preventivă a lui Nicolae Zarzăre, Dorin-Nicolae Dragomir, Florin-Marius Popescu, Valeriu-Vasile Bucur, Gabriel Pătru, Dan-Ion Vâlsan şi Bogdan Tănase, toţi controlori de trafic la Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Constanţa, dar şi a lui Ferodin Husein şi a lui Ovidiu Popa, din cadrul Autorităţii Rutiere Române - Agenţia Constanţa. Măsura arestului a fost solicitată după ce cei nouă suspecţi petrecuseră deja 24 de ore după gratii, fiind reţinuţi încă de vineri seara. Aflată în desfăşurare de mai bine de două luni, ancheta a izbucnit în presă după ce Gabriel Pătru, de la Drumuri, a fost prins în flagrant după ce primise 100 de lei de la un transportator rutier pentru a nu-şi îndeplini atribuţiile de control. Cercetat pentru luare de mită şi abuz în serviciu, Pătru pare să aibă o situaţie mai proastă decât ceilalţi suspecţi, care sunt acuzaţi doar de abuz în serviciu. Procurorii au cerut arestarea lor preventivă, motivând printre altele că lăsaţi în libertate reprezintă un adevărat pericol pentru societate. Surse apropiate anchetei au declarat că au fost audiaţi inclusiv martori sub acoperire, care au povestit despre modul în care controlorii de trafic ai DRDP, împreună cu angajaţii ARR, şi-ar fi încălcat atribuţiile de serviciu, în mod repetat. Cu toate acestea, instanţa Tribunalului Constanţa a decis că aceştia pot fi cercetaţi în stare de libertate, după ce apărarea a argumentat că nu Parchetul Tribunalului ar fi trebuit să instrumenteze cazul, ci Direcţia Naţională Anticorupţie. Rămâne de văzut dacă decizia va rămâne neclintită la Curtea de Apel. 


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Justiție Constanta Amânare de pronunțare în dosarul lui Meran Dorin, șeful Gărzii de Mediu Tulcea!

10 Apr 2024 421

Tată și fiu, reținuți după ce au încercat să mituiască doi polițiști

04 Apr 2024 501

Polițiști de la Rutieră au refuzat mită de 100 de euro! Un șofer din Satu Mare, condamnat pentru dare de mită

01 Apr 2024 800

DNA a trimis în judecată un șofer! Dare de mită, ultraj, distrugere și amenințare

25 Mar 2024 471

Un polițist din Constanța a refuzat mită 500 de euro! Prima condamnare

21 Mar 2024 748

Adăscăliței Monica Delia, managerul Spitalului Mavromati din Botoșani, reținută de DNA!

20 Mar 2024 518

Flagrant! Autopsier prins când primea 600 de lei pentru cosmetizarea și îmbălsămarea unei persoane decedate

08 Mar 2024 833

Justiție Tulcea Șofer condamnat pentru dare de mită!

19 Feb 2024 1033

Borș Ioan, șeful Gărzii de Mediu Bistrița-Năsăud, reținut de DNA!

16 Feb 2024 597

Directorul SLDP REISER SA Bârlad, cercetat pentru mită, a fost reținut pentru 30 de zile

26 Jan 2024 650

Șofer din Brașov, cercetat de DGA pentru dare de mită

26 Jan 2024 719

DGA Dare de mită sesizată de un polițist la Call-center anticorupție!

22 Jan 2024 678

Denunțul formulat de un agent de poliție de frontieră Persoană cercetată pentru dare de mită și trafic de migranți

15 Jan 2024 954

„Uită-te în ochii mei albaștri că totul o să fie bine!“ Andrei Bodean, șeful DNA Constanța, explică de ce a fost trimis în judecată Dragoș Adrian Iorga, fost director în Ministerul Investițiilor! (DOCUMENT)

13 Jan 2024 1572

Dragoș Adrian Iorga, fost director în Ministerul Investițiilor, trimis în judecată de DNA Constanța, plasat sub control judiciar!

09 Jan 2024 1299