Martorul cheie din procesul fostului politist Rosu refuza sa se prezinte in instanta

Avocatul lui Bogdan Rosu a solicitat instantei reaudierea unui martor propus de reprezentantii Departamentului National Anticoruptie (fost PNA) care a dat declaratii in faza de urmarire penala si ale carui sustineri sunt controversate * Magistratii au admis aceasta cerere, insa martorul nu a aparut ieri in fata judecatorilor * DNA a fost reprezentat ieri in instanta chiar de noul sef al Serviciului Teritorial Constanta, procurorul Florin Tirnacop * Deranjat de faptul ca martorul nu s-a prezentat in fata completului de judecata, acesta si-a luat angajamentul in fata magistratilor ca la termenul urmator il va aduce personal pe acesta la interogatoriu

Pe rolul Curtii de Apel Constanta s-a aflat, ieri, dosarul in care inculpat este fostul agent principal, Bogdan Rosu de la Sectia 5 de Politie Constanta. El a fost trimis in fata instantei de judecata de catre procurorii din cadrul Parchetului National Anticoruptie - Serviciul Teritorial Constanta sub acuzatia de trafic de influenta, complicitate la savarsirea infractiunii de fals material in inscrisuri oficiale, uz de fals si participatie improprie la infractiunea de punere in circulatie a unei masini cu numarul de inmatriculare falsificat. Initial, dosarul penal al lui Bogdan Rosu s-a solutionat de judecatorii de la Tribunalul Constanta. Audiat de instanta de fond, martorul denuntator din dosar, Nazim Ismail a spus magistratilor ca cel care s-a ocupat de recarosarea masinii fiului sau este Bogdan Rosu. Barbatul a mai declarat ca in schimbul acestui serviciu, el i-a dat lui Rosu 850 de dolari. Dupa ce in urma unui accident rutier a aflat ca, de fapt, fiul sau circula cu acte false, pe data de 20 februarie 2004, Ismail a depus o sesizare la Politia Municipiului Constanta. De asemenea, Nazim Ismail a mai sustinut ca in momentul in care Rosu i-a solicitat cei 850 de dolari nu a specificat decat faptul ca banii ii trebuie pentru a efectua anumite formalitati la vama si RAR, dar ca nu a spus niciodata ca i-ar trebui banii pentru a-i da unor persoane pentru a rezolva problema mai repede, adica pentru a face trafic de influenta. Pe de alta parte, Rosu s-a declarat nevinovat si a solicitat achitarea. In urma deliberarilor si pe baza probelor de la dosar, magistratii de la Tribunal au ajuns la concluzia ca totusi Bogdan Rosu este vinovat de faptele care i se imputa. In consecinta, acesta a fost condamnat la 1,6 ani de inchisoare cu suspendarea conditionata a executarii pedepsei. Nemultumit, Rosu a formulat apel la instanta superioara. In momentul de fata, cazul se afla in atentia magistratilor de la Curtea de Apel Constanta. La termenul anterior, avocatul lui Bogdan Rosu a solicitat instantei reaudierea unui martor propus de reprezentantii Departamentului National Anticoruptie (fost PNA) care a dat declaratii in faza de urmarire penala si ale carui sustineri sunt controversate. Magistratii au admis aceasta cerere, insa desi a fost citat prin agent procedural, martorul nu a aparut ieri in fata judecatorilor pentru a mai depune o alta declaratie. In alta ordine de idei, DNA a fost reprezentat ieri in instanta chiar de noul sef al Serviciului Teritorial Constanta, procurorul Florin Tirnacop. Deranjat de faptul ca martorul nu s-a prezentat in fata completului de judecata, acesta si-a luat angajamentul in fata magistratilor ca la termenul urmator, din data de 15 noiembrie, il va aduce personal pe acesta la interogatoriu.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

IGPR InfotraficTrafic blocat pe DN 1

28 Mar 2024 85

Știri Constanța azi UPDATE. Accident rutier cu victime pe varianta Ovidiu! (FOTO+VIDEO)

28 Mar 2024 1539

Accident rutier pe bulevardul IC Brătianu din Constanța! Unul dintre șoferi, sub influența substanțelor interzise

27 Mar 2024 643

A fost activat Planul Roșu de intervenție la Techirghiol, în urma unui accident rutier. Detalii de la IPJ Constanța (VIDEO)

27 Mar 2024 749

Planul Roșu de intervenție activat la Techirghiol Mărturiile emoționante ale tatălui uneia dintre fetele rănite în urma impactului (VIDEO)

27 Mar 2024 5100

Planul Roșu de intervenție activat la Techirghiol Șoferița implicată în evenimentul rutier face declarații! (VIDEO)

27 Mar 2024 1883

A fost activat Planul Roșu de intervenție! UPDATE. Accident rutier între o mașină și un microbuz în Techirghiol. Mai mulți copii răniți (FOTO+VIDEO)

27 Mar 2024 6133

Corpul de Control al Ministerului Justiției a finalizat verificările la Penitenciarul Constanța – Poarta Albă, în cazul Vlad Matei Pascu. Ce s-a stabilit

26 Mar 2024 641

Știri Constanța Accident rutier în apropierea canalului Dunăre-Marea Neagră! Șoferul a fugit de la fața locului

26 Mar 2024 535

IPJ Constanța Șofer vitezoman, depistat de polițiști fără permis, după ce a produs un accident și a fugit de la locul faptei (VIDEO)

26 Mar 2024 538

IGPR InfotraficTrafic ]ntrerupt pe DN 11

26 Mar 2024 240

IGPR InfotraficSituația traficului la ora 07

26 Mar 2024 250

UPDATE Știri Constanța Accident rutier cu victime în zona Palas. O dubă a intrat în gardul Jandarmeriei!(FOTO+VIDEO)

25 Mar 2024 2903

IGPR InfotraficTrafic alternativ pe DN 11

25 Mar 2024 334

Știri Constanța azi UPDATE. Accident rutier cu trei mașini pe varianta Ovidiu! (FOTO+VIDEO)

25 Mar 2024 5229