Mascații încep ziua în forță! Mai multe percheziții sunt desfășurate în această dimineață. Oficial de la Poliție (video)

 
  • În cauză, mai multe persoane fizice sunt bănuite că ar fi produs şi comercializat, prin intermediul unor societăţi comerciale deţinute de persoane interpuse, fără bonitate materială, produse de curăţenie, igienă şi alcool sanitar contrafăcute, care reprezintă un pericol social pentru sănătatea şi integritatea corporală.

În această dimineață, polițiștii Direcției de Investigare a Criminalității Economice-I.G.P.R.  efectuează 12 percheziții, în București și Ilfov, pentru destructurarea unei grupări infracţionale, bănuite de contrafacere de produse de curăţenie, igienă şi alcool sanitar. 

La data de 19 august 2020, poliţiştii Direcţiei de Investigare a Criminalităţii Economice, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Ilfov, cu sprijinul luptătorilor Serviciului pentru Intervenții și Acțiuni Speciale-I.G.P.R., pun în aplicare 12 mandate de percheziţie domiciliară, în municipiul Bucureşti şi în judeţul Ilfov.

Activitățile vizează domiciliile unor persoane şi sediile sociale ale unor societăţi comerciale bănuite de activităţi comerciale cu produse de curăţenie, igienă şi alcool sanitar contrafăcute, produsele fiind valorificate către diverşi clienţi din centrele comerciale din Ilfov.

În cauză, mai multe persoane fizice sunt bănuite că ar fi produs şi comercializat, prin intermediul unor societăţi comerciale deţinute de persoane interpuse, fără bonitate materială, produse de curăţenie, igienă şi alcool sanitar contrafăcute, care reprezintă un pericol social pentru sănătatea şi integritatea corporală.

Activitățile erau realizate fără a evidenţia în documentele contabile operaţiunile comerciale derulate, eludându-se astfel plata taxelor şi impozitelor aferente către bugetul de stat.

La acțiune participă poliţiști ai Direcției de Investigare a Criminalităţii Economice și ai Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice Ilfov, care beneficiază de sprijinul inspectorilor antifraudă din cadrul Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală ce derulează controale specifice la partenerii comerciali ai societăţilor comerciale care fac obiectul cercetărilor.

De asemenea, la activități participă specialişti criminalişti din cadrul Institutului Naţional de Criminalistică şi echipe de intervenţie din cadrul Serviciului pentru Intervenţii şi Acţiuni Speciale.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Trei firme și-au adjudecat contracte cu Spitalul Militar Constanța, în cadrul unor licitații (DOCUMENTE)

22 Apr 2023 1623

IMP Expert Business va furniza dezinfectanți către Liceul Tehnologic „Pontica” din Constanța

02 Sep 2020 2777

Iaşi Zece oameni au murit, după ce au băut spirt contrafăcut. A fost demarată o anchetă

03 May 2020 1937

Județul Constanța Amenzi pentru cinci agenți economici. Sticle de alcool sanitar și produse dezinfectante, confiscate

08 Apr 2020 1395

Percheziții la Constanța, la mai multe puncte de lucru ale unei unități farmaceutice. Sute de litri de dezinfectant, confiscate

04 Apr 2020 8085

Constanța Amenzi pentru două societăți comerciale. Sticle de alcool sanitar și mănuși de unică folosință, confiscate

27 Mar 2020 2049

Coronavirus Dr. Streinu Cercel avertizează că spirtul nu folosește la nimic, ca dezinfectant

12 Mar 2020 4976

Elev în comă alcoolică luat cu ambulanţa de la şcoală

01 Mar 2017 2813

Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța își reface stocurile de medicamente (document)

11 Jan 2017 2640

Revista presei locale

29 Jul 2015 2777

Filtrau alcoolul sanitar şi îl vindeau ca alcool etilic Un cunoscut om de afaceri din Constanţa, printre suspecţii reţinuţi de DIICOT Galaţi

24 Oct 2014 2487

Procurorii DIICOT Galaţi au reţinut 22 de persoane într-un dosar de evaziune fiscală de 5 milioane de euro

23 Oct 2014 2483

Descinderi DIICOT la Constanţa, Bucureşti şi alte opt judeţe Evaziune fiscală de milioane de euro cu alcool etilic vândut ca votcă şi coniac (document)

22 Oct 2014 6102