Mazăre şi Strutinsky, menținuți în arest de judecătoarele Corina Jijiie şi Ioana Ilie, de la Curtea Supremă (referat DNA)

Corina Jijiie şi Ioana Alina Ilie, judecătoare ale Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a României, au analizat, ieri, cererile formulate de Radu Ştefan Mazăre, primarul suspendat al municipiului Constanţa, şi de omul de afaceri Sorin Gabriel Strutinsky, de înlocuire a măsurii arestării preventive.
 
Aseară, Curtea Supremă a decis menținerea în arest preventiv a celor doi. Hotărârea este definitivă. 
 
Amintim că, zilele trecute, judecătoarea Ioana Bogdan, din Curtea Supremă, fost procuror DNA şi consilier al lui Daniel Morar, fostul procuror-şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, a prelungit măsura arestului preventiv în dosar. Vizaţi de această decizie, Mazăre şi Strutinsky au formulat câte o contestaţie, nemulţumirile lor fiind trimise spre soluţionare judecătoarelor Corina Jijiie şi Ioana Alina Ilie.
 
Iniţial, din acest complet făceau parte Ioana Alina Ilie şi Ioana Bogdan, însă cum magistratul din urmă a decis menţinerea lui Mazăre şi a lui Strutinsky în spatele gratiilor, el a formulat o cerere de abţinere, ieşind astfel din complet şi lăsându-i locul Corinei Jijiie.
 
În cauză, Mazăre este cercetat de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Secţia de combatere a infracţiunilor conexe infracţiunilor de corupţie pentru luare de mită (trei infracţiuni), pentru abuz în serviciu, dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit, dar şi pentru conflict de interese (două infracţiuni). Strutinsky este suspectat de trei infracţiuni de complicitate la luare de mită.
 
Citeşte şi
 
Referatul DNA privind propunerea de arestare a lui Radu Ştefan Mazăre şi a omului de afaceri Sorin Gabriel Strutinsky (document)
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Radu Mazăre vrea libertate necondiţionată! Şeful Structurii de Securitate din Curtea Supremă anunţă hotărârea mult aşteptată

11 Sep 2017 2333

Mazăre, Strutinsky şi vicele Gabi Stan, judecaţi de un fost magistrat din Constanţa. Iată cine este şi ce avere are! (documente)

14 Dec 2015 3637

UPDATE - Când va fi pus în libertate Interdicţiile lui Strutinsky! (referat DNA)

26 Jun 2015 2057

Fostul primar, liber după trei luni de arest Curtea Supremă a decis, ieri, libertatea fostului primar al Constanţei (referat DNA)

25 Jun 2015 2158

Mazăre rămâne în arest Strutinsky solicită să fie pus în libertate (referat DNA)

11 Jun 2015 1916

Radu Mazăre, adus în faţa judecătoarei Florentina Dragomir, de la Curtea Supremă (referat DNA)

10 Jun 2015 2470

Mazãre și Strutinsky, o nouã tentativã de a scãpa din arestul preventiv (referat DNA)

08 Jun 2015 2004

Vineri, înapoi la Primăria Constanţa? Radu Mazăre află mâine dacă va fi pus în libertate (referat DNA)

06 May 2015 1825

Nicușor Constantinescu „Sper să mă întâlnesc în libertate cu domnu' Mazăre și cu Sorin Strutinsky, prietenii mei” (video)

27 Apr 2015 2516

Averile şi „victimele“ celor două femei care decid libertatea lui Radu Mazăre (rechizitoriu + documente)

27 Mar 2015 5443

UPDATE 1. Soluţia pe scurt a ÎCCJ Radu Mazăre, cercetat în libertate

18 Mar 2015 3024