Medicul cardiolog Cecilia Chirvăsuţă şi asistenta Marcela Vlad, încătuşate pentru luare de mităCecilia Chirvăsuţă, medic cardiolog, şi Marcela Vlad, asistent medical, ambele angajate ale Spitalului Judeţean de Urgenţă Tulcea, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de luare de mită, au fost reţinute pentru 24 de ore.
 
Cele două femei sunt cercetate de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Tulcea, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de luare de mită.
 
Vineri, Cecilia Chirvăsuţă a fost prezentată Tribunalului Tulcea cu propunere de arestare preventivă judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Tulcea, care a respins cererea şi a dispus măsura arestului la domiciliu. Faţă de Marcela Vlad a fost dispusă măsura controlului judiciar pentru o perioadă de 60 de zile.
 
Decizia Tribunalului Tulcea nu este definitivă, ea putând fi atacată la Curtea de Apel Constanţa.

Potrivit referatului cu propunere de arestare preventivă, în cursul anului 2013, precum şi la data de 28 octombrie 2015, „inculpata Chirvăsuţă Cecilia, în calitatea de medic cu specialitatea cardiologie, angajat al Secţiei de cardiologie a Spitalului Judeţean Tulcea, a pretins şi primit cu titlu de mită, la date diferite, suma  totală de 1.200 lei, pentru îndeplinirea îndatoririlor de serviciu ca medic încadrat într-o unitate din sistemul public de sănătate, constând în acordarea de îngrijiri medicale unui pacient şi pregătirea documentaţiei aferente unui dosar de pensionare pe caz de boală“.
 
Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Tulcea mai arată că „inculpata Vlad Marcela, în calitate de asistent medical al unităţii spitalicești mai sus menţionate, a primit suma totală de 300 lei, la date diferite, în legătură cu îndeplinirea atribuţiilor sale de serviciu“.

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Când se vor pronunţa judecătorii în dosarul medicului cardiolog Cecilia Chirvăsuţă

12 Dec 2017 2426

Patru ani în primă instanţă Judecătorii din Constanţa vor redeschide azi dosarul medicului cardiolog Cecilia Chirvăsuţă

14 Nov 2017 1655

Un cunoscut medic cardiolog a fost condamnat pentru luare de mită. Patru ani, în primă instanţă

23 Dec 2016 4989

Trimisă în judecată pentru luare de mită Decizie definitivă pentru Cecilia Chirvăsuţă, un cunoscut medic cardiolog

24 Mar 2016 2915

Un cunoscut medic cardiolog a fost trimis în judecată pentru luare de mită. Sentinţa finală, la Constanţa

24 Dec 2015 1131

Medicul cardiolog Cecilia Chirvăsuţă şi asistenta Marcela Vlad, în arest la domiciliu

28 Nov 2015 2205

Medic și asistent medical din Spitalul Judeţean de Urgenţă Tulcea, suspecți de luare de mită

30 Oct 2015 1764