Membrii grupării plasau tinere și la Constanța Tinere românce, unele minore, racolate prin metoda „lover boy” și obligate să se prostitueze în vestul Europei și în Emirate (FOTO+VIDEO)


Mai multe tinere, unele minore, au fost racolate, din 2019, și duse să practice prostituția în țări din Europa, dar și în Emiratele Arabe Unite. Polițiștii și procurorii DIICOT au desins, joi, la opt adrese din București.

Membrii grupării s-ar fi ocupat cu plasarea tinerelor, în special în municipiul București și municipiul Constanța, în scopul întreținerii de raporturi sexuale contra cost cu diverși clienți., informează Poliția Română. 
 

Oficial de la Poliția Română 


La data de 12 ianuarie 2023, polițiștii din cadrul I.G.P.R. – Direcţia de Combatere a Criminalităţii Organizate- Serviciul de Combatere a Grupurilor de Criminalitate Organizată, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală, au efectuat 8 percheziții domiciliare, în municipiul București și au pus în executare 3 mandate de aducere, pe numele unor persoane cercetate sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, proxenetism, trafic de minori și trafic de persoane.

Din materialul probator administrat a rezultat faptul că, în perioada 2019-2023, membrii grupării ar fi luat rezoluția de a iniția și constitui un grup infracțional organizat, în scopul comiterii infracțiunilor de proxenetism, trafic de minori și trafic de persoane

În acest scop, aceștia ar fi recrutat, în scopul exploatării sexuale, în special prin ,,metoda lover boy”, mai multe tinere, unele dintre acestea fiind minore.


Membrii grupării s-ar fi ocupat cu plasarea tinerelor, în special în municipiul București și municipiul Constanța, în scopul întreținerii de raporturi sexuale contra cost cu diverși clienți.


Serviciile de tip escortă ar fi fost oferite prin postarea și promovarea unor anunțuri pe site-uri de profil din mediul online și prestate în apartamente închiriate în zona centrală a Capitalei, însă tinerele exploatate s-ar fi deplasat și la adresele indicate de către clienți, care apelau la membrii grupării.

O altă parte dintre tinere s-ar fi deplasat împreună cu membrii grupării în străinătate, în state din Europa precum: Elveția, Germania, Franța și Marea Britanie, dar și în Emiratele Arabe Unite, în vederea practicării prostituției în beneficiul persoanelor cercetate.

Ulterior, sumele de bani obținute de către persoanele exploatate ar fi fost transmise către traficanți prin diverse sisteme financiare de transfer bancar sau erau aduse de către acestea la reîntoarcerea în țară.

În urma perchezițiilor, la una dintre adrese a fost descoperită tehnică și accesorii destinate prestării unor activități de tip videochat erotic.

De asemenea, au fost identificate și indisponibilizate: o pungă, un borcan și 2 țigări rulate tip ,,joint” conținând o substanță vegetală uscată de culoare verde, o substanță de culoare albă pulverulentă, o bancnotă și un card bancar conținând urme ale acestei substanțe, 6 grindere de mărunțit substanță vegetală și un cântar digital, 1 dispozitiv (sifon) destinat degajării de proxid de azot și 1 cartuș aferent, 6.600 de lei, 10.050 de euro, 16 telefoane mobile, 2 hard disk-uri, 1 tabletă, 2 laptop-uri, 1 legitimație, cu înscrisurile unui ONG având ca obiect combaterea traficului de droguri și diverse înscrisuri.

3 persoane bănuite în cauză urmează a fi conduse la sediul D.I..I.C.O.T. – Structura Centrală, în vederea audierii și dispunerii de măsuri procesual-penale și procedurale.

Acțiunea a fost realizată cu sprijinul polițiștilor din cadrul Serviciilor Centrale ale D.C.C.O. și a beneficiat de sprijinul operațional al luptătorilor din cadrul B.S.I.J. ,,Vlad Țepeș”.

Suportul tehnic și operativ a fost asigurat de către Biroul Tehnic și Criminalistic din cadrul D.I.I.C.O.T.-Structura Centrală.


 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Percheziții de amploare! Vizate, persoane bănuite de obținere ilegală de fonduri și fals în înscrisuri sub semnătură privată (VIDEO)

31 Mar 2023 637

DNA dă lovitura! Peste 60 de percheziții. 21 la sedii ale unor instituții publice

29 Mar 2023 715

Percheziţii în curs la cinci bănci din Franţa, în urma unor suspiciuni de evaziune fiscală

28 Mar 2023 671

Zeci de percheziții într-un dosar privind infracțiuni de înșelăciune! Vizată și Constanța (FOTO)

28 Mar 2023 1322

Percheziții la persoane suspectate că ar fi obligat o minoră de 16 ani să se prostitueze

27 Mar 2023 484

Percheziții la persoane bănuite de trafic de droguri! Ce au găsit anchetatorii în locuințele suspecților (GALERIE FOTO)

23 Mar 2023 2399

Percheziţii la persoane care ar fi comercializat droguri de risc şi de mare risc inclusiv către elevi (GALERIE FOTO)

22 Mar 2023 840

Percheziții la persoane bănuite de trafic de droguri de mare risc. Ce au găsit procurorii în locuințele suspecților (GALERIE FOTO)

21 Mar 2023 727

Bloc de locuințe construit ilegal! Proprietarii, suspectați că ar fi falsificat mai multe înscrisuri pentru a putea vinde apartamentele

21 Mar 2023 976

Percheziții în București și în trei județe. Vizați, suspecți implicați în afaceri ilegale cu deșeuri

21 Mar 2023 589

Percheziții domiciliare la persoane care ar fi vândut droguri în licee (FOTO+VIDEO)

20 Mar 2023 572

Zeci de percheziții, într-un caz de infracțiuni economice!

20 Mar 2023 637

Percheziții la locuința unui tânăr care ar fi efectuat intervenții chirurgicale asupra unor animale. Ce au găsit oamenii legii

18 Mar 2023 1017

Operațiunea „Omaha“ 50 de constănțeni trimiși în judecată după 70 de percheziții în județ! Pronunțare amânată

18 Mar 2023 1141

Poliția RomânăReținuți pentru trafic și consum de droguri de risc și de mare risc

17 Mar 2023 653