Migranți ajutați de două călăuze, cu o ambarcaţiune turcească, descoperiți de polițiștii din cadrul Gărzii de Coastă (GALERIE FOTO)

Migranți ajutați de două călăuze, foto: Garda de Coastă Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au descoperit, în zona localității Sf. Gheorghe, 27 de migranți sosiți din Turcia cu o ambarcaţiune, ajutați de două călăuze.În ziua de 16.05.2022, poliţiştii de frontieră din cadrul Sistemului Integrat de Supraveghere la Marea Neagra – SCOMAR au detectat în apele navigabile internaționale o ambarcațiune suspectă, care naviga spre țărmul României, aceasta fiind monitorizată în scopul documentării activității infracționale. 


Astfel, polițiștii de frontieră au interceptat un grup 27 de cetățeni străini, din Somalia, Irak, Sudan, Siria și Afganistan, precum și cele două călăuze care le-au facilitat deplasarea din Turcia până în România., transmit reprezentanții Gărzii de Coastă. 


Persoanele astfel depistate au fost preluate de către colegii noştri pentru continuarea cercetărilor iar mijloacele folosite pentru facilitarea transportului acestora urmează să fie ridicate în vederea confiscării., a mai precizat sursa citată. 


Poliţiştii de frontieră continuă cercetările în acest caz, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța, pentru săvârșirea infracțiunilor de trecere ilegală a frontierei de stat, trafic de migranți în formă agravantă și conducerea unei nave de către o persoană fără brevet sau fără certificat de capacitate corespunzător.Potrivit sursei  citate, cele două persoane care au facilitat transportul migranților din Turcia în România au fost reținute pe baza de ordonanță pentru 24 de ore, urmând a fi prezentate judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalui Constanța cu propunere de arestare preventiva.Mai multe imagini puteți vedea în secțiunea „Galerie foto“ a materialului. 

 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Captură impresionantă a Gărzii de Coastă! Ce au găsit polițiștii de frontieră într-un autotren oprit în trafic în localitatea Ovidiu (GALERIE FOTO+VIDEO)

25 Jun 2022 1078

Garda de Coastă cumpără hrană pentru câini! Iată de la cine (DOCUMENT)

25 Jun 2022 354

​Constanța Ce firmă va furniza cartușe și accesorii pentru imprimantele Gărzii de Coastă (DOCUMENT)

11 Jun 2022 640

Zeci de migranți din Somalia, Irak, Sudan, Siria și Afganistan, descoperiți de polițiștii Gărzii de Coastă. Cine a fost trimis în judecată

09 Jun 2022 480

Marfă susceptibilă a fi contrafăcută în valoare de peste un milion de lei, confiscată de poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă (GALERIE FOTO)

03 Jun 2022 483

Autoturism Mercedes Benz căutat de autoritățile din Belgia, descoperit de poliţiştii de frontieră la Năvodari

03 Jun 2022 773

Garda de Coastă cumpără motoare suspendate pentru propulsia navelor. Ce societate a obținut contractul (DOCUMENT)

02 Jun 2022 734

UPDATE Ambarcațiune cu migranți depistată pe Marea Neagră, în apropiere de Costinești (FOTO+VIDEO)

02 Jun 2022 1061

Garda de Coastă Copii de la Centrul de Plasament Micul Rotterdam, vizită în Portul Constanța (GALERIE FOTO și VIDEO)

01 Jun 2022 902

Atenție de unde luați jucării pentru copii. Ce au găsit polițiștii de frontieră într-un container sosit în Portul Constanța (GALERIE FOTO)

27 May 2022 614

Poliția, în acțiune în Delta Dunării. Ce au descoperit oamenii legii (GALERIE FOTO)

16 May 2022 564

Rapoartele Gărzii de Coastă și ale AJFP Constanța, prezentate în Colegiul Prefectural Măsurile întreprinse în colectarea veniturilor la bugetul general consolidat

13 May 2022 476

Infracțiuni de braconaj piscicol pe raza de competență a Gărzii de Coastă

09 May 2022 690

Motor de barcă în valoare de zeci de mii furat din Suedia, găsit la Tulcea

09 May 2022 680

Căști contrafăcute în valoare de 70.000 lei, descoperite în Portul Constanța

09 May 2022 554