Migranți ascunşi într-un TIR încărcat cu sicrie. Unde intenționau să ajungă (GALERIE FOTO)

foto Poliția de Frontieră
  • Ascunşi într-un TIR încărcat cu sicrie, 36 de cetăţeni străini intenţionau să treacă ilegal frontiera

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II au depistat, ascunşi într-un TIR încărcat cu scrie, treizeci şi şase de cetăţeni din Bangladesh, India, Pakistan și Maroc care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria. Alţi zece cetăţeni străini au fost depistati de poliţiştii de frontieră de la Borș  și Vărșand, ascunşi în camioane încărcate cu diverse bunuri, când încercau să ajungă spre vestul Europei.

Primul caz s-a înregistrat în data de 11.06.2022, când la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, judeţul Arad, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean român.   Bărbatul conducea un automarfar înmatriculat în România şi transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, sicrie pentru o societate din Italia.

În baza analizei de risc, poliţiştii de frontieră au efectuat un control amănunţit asupra mijlocului de transport. Astfel, în compartimentul pentru marfă, au fost descoperiţi, ascunşi printre bunurile transportate, treizeci şi şase de cetățeni străini.

Persoanele în cauză au fost conduse la sediul sectorului poliţiei de frontieră pentru cercetări. În cadrul verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că grupul este format din nouăsprezece cetăţeni din Bangladesh, şapte indieni, şapte pakistanezi și trei marocani, cu vârste cuprinse între 20 și 49  de ani şi intenţionau să ajungă ilegal într-un stat din vestul Europei.

De asemenea, în urma cercetărilor s-a stabilit că, persoanele în cauză au intrat legal în ţara noastră, în baza documentelor de călătorie valabile.

Poliţiştii de frontieră au demarat cercetările cu privire la săvârșirea infracţiunilor de trafic de migranți și tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat, urmând ca la finalizarea acestora să fie dispuse măsurile legale care se impun.

foto Poliția de Frontieră

În ultimele 24 de ore, actiuni similare s-au înregistrat şi la nivelul punctelor de trecere a frontierei Borș I și Vărșand, când s-au prezentat pentru a ieşi din ţară, un cetăţean bulgar şi un cetăţean grec, la volanul a două ansambluri rutiere înmatriculate în Bulgaria. Șoferii transportau, conform documentelor de însoţire a mărfii, tuburi din plastic și cabluri electrice pentru societăți comerciale Germania.


În urma efectuării controlului amănunţit asupra mijloacelor de transport, au fost descoperiți, ascunși în compartimentele pentru marfă, zece cetăţeni din Afganistan și Pakistan, majoritatea solicitanți de azil in țara noastră, ce intenționau să treacă fraudulos frontiera pentru a ajunge în vestul Europei.

Şi în aceste cazuri polițiștii de frontieră efectuează cercetări în vederea stabilirii întregii activități infracționale, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale ce se impun.



Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

„Vroiam să vin să te văd ginere, nu în sicriu, copile!“ Mesaje de condoleanțe pentru tânărul de 21 de ani decedat în accidentul de pe bulevardul Aurel Vlaicu din Constanța

27 Oct 2023 8393

Scene șocante la un priveghi! Prima condamnare

01 Jul 2022 1532

Scene șocante la un priveghi postate pe Facebook! Incredibil ce a putut să facă un tânăr cadavrului. Începe procesul

21 Feb 2022 2447

13 decembrie în istorie Președintele irakian Saddam Hussein a fost capturat. Ce alte evenimente au avut loc

13 Dec 2021 1261

Procedură la decesul pacienţilor infectaţi cu coronavirus. Măsuri de protecţie. Sicriu sigilat. Doar doi membri ai familiei participă

15 Mar 2020 5100

Un sicriu gol, aruncat la ghena de gunoi, i-a speriat pe oamenii din zonă! În ce oraș s-a întâmplat grozăvia

08 Nov 2018 2476

Poveste incredibilă a unui recidivist din Neamţ A păcălit un preot să-i dea 1.500 de lei, iar şeful unui magazin de pompe funebre s-a plimbat degeaba cu un sicriu gol

01 Aug 2018 2594

Caz incredibil la Arad. Un sicriu în care se afla o persoană decedată a căzut din maşina mortuară în trafic (galerie foto+video)

26 Feb 2018 7926

UPDATE. Sicriul cu trupul Regelui Mihai, depus la Palatul Regal din București. Cetățenii pot aduce un ultim omagiu. Care este programul funeraliilor

14 Dec 2017 2615

Generalul Adrian Soci condus pe ultimul drum. Sicriul înfăşurat cu tricolorul pe afetul de tun. Patru generali ultima gardă la sicriu

20 Apr 2017 22879

„Baia Mare stă în ploaie ca să strige abrogare!” Protest în Piața Revoluției din Baia Mare

03 Feb 2017 2108

Protest în fața Prefecturii „Scoatem Constanța din beznă!” (galerie foto+video)

28 Jan 2017 8580

Aurelian Preda, ultimele aplauze. Elena Merişoreanu s-a prăbuşit peste sicriu

01 Oct 2016 12289

A fost descoperit corpul intact al unei fetițe de trei ani. Sicriul vitrat are o vechime de 145 de ani

28 May 2016 2682

A murit acum 96 de ani, dar pare ca şi cum ar dormi...

11 Feb 2016 2140