Eveniment

Migranţi iranieni şi un complice britanic, depistaţi la Negru Vodă (galerie foto)

Poliţiştii de frontieră din cadrul SPF Negru Vodă au desfăşurat, în baza unei informaţii, o acţiune de combatere a migraţiei ilegale în zona de competenţă.

Astfel, poliţiştii de frontieră au oprit pentru control, pe raza localităţii Negru Vodă din judeţul Constanţa, un autoturism Honda cu numere de Marea Britanie, în care se aflau cinci persoane, trei adulţi şi doi minori.
În urma verificărilor a fost stabilit faptul că patru dintre persoane sunt cetăţeni iranieni, cu vârste între 4 şi 40 de ani, iar conducătorul auto este cetăţean britanic de origine iraniană, în vârstă de 42 de ani.
Conducătorul auto a intrat legal în România în seara aceleiaşi zile, în jurul orei 22.50, prin PTF Negru Vodă, după care a oprit în apropierea frontierei pentru a prelua grupul de migranţi, care formează o familie.
Extinderea cercetărilor a stabilit că cei patru migranţi iranieni au traversat, la adăpostul întunericului, frontiera de stat dinspre Republica Bulgaria, pe jos, după care şi-au continuat călătoria cu autoturismul în cauză, cu scopul de a ajunge în Marea Britanie.
Cetăţenii iranieni au fost predaţi, în după-amiaza zilei de 17.10.2013, autorităţilor de frontieră din Republica Bulgaria, conform protocolului existent între cele două state.
Poliţiştii de frontieră le-au întocmit cetăţenilor iranieni actele premergătoare începerii urmăririi penale pentru săvârşirea infracţiunii de „intrare în ţară prin trecerea ilegală a frontierei de stat”, iar cetăţeanul englez va fi cercetat pentru săvârşirea infracţiunii de „complicitate la intrare în ţară prin trecerea ilegală a frontierei de stat”.

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Grup de migranți iraniei depistat la granița României cu Ungaria. Ce au stabilit polițiștii de frontieră

04 Nov 2018 287

Patru migranţi iranieni şi un complice britanic depistaţi de poliţiştii de frontieră constănţeni

18 Dec 2013 1016