UPDATE Mină marină descoperită pe plajă, în zona localității Sfântul Gheorghe, județul Tulcea (VIDEO)

Foto: Garda de CoastăPoliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, în timpul unei misiuni, au descoperit pe plaja din zona localității Sfântul Gheorghe, o mină marină.

Potrivit unui comunicat al Gărzii de Coastă, în data de 26.01.2023, o echipă de scafandrii, polițiști de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, în timpul unei misiuni specifice defășurate în zona localității Sfântul Gheorghe, au observant un obiect plutitor suspect, aproape de o plajă din zona localității Sfântul Gheorghe.

„Aceștia au procedat la monitorizarea cu atenție a obiectului, ocazie cu care, în urma observării în detaliu, s-a constatat faptul ca este o mină marină, aflată in derivă ușoară, la țărm.
Conform procedurilor specifice, polițiștii de frontieră au instituit o zonă de siguranță, și asigură securitatea perimetrală, fiind totodată informate autoritățile naționale cu atribuții in domeniu.
Activitatea este în desfășurare.“ - au precizat reprezentanții Gărzii de Coastă. UPDATE: Mină marină eșuată pe plaja din Sfântu Gheorghe. Oficial de la Forțele Navale Române
 
Militarii din Forțele Navale Române execută, joi, 26 ianuarie, o misiune cu grad ridicat de risc pentru neutralizarea unei mine marine care a eșuat pe plaja din Sfântu Gheorghe. Mina a fost descoperită de către polițiștii de frontieră de la Garda de Coastă, în timpul unei misiuni de supraveghere a țărmului din Delta Dunării.

„Conform procedurilor operaționale, șeful Statului Major al Forțelor Navale, viceamiral Mihai Panait, a ordonat ca intervenția să fie executată de către echipa EOD, specializată în distrugerea dispozitivelor explozive, care se află în serviciul de luptă permanent la Divizionul 175 Nave Scafandri, împreună cu echipa EOD din serviciul de luptă permanent de la Regimentul 307 Infanterie Marină din Babadag.

Misiunea se află în curs de desfășurare, militarii EOD au început deplasarea, din garnizoanele Constanța și, respectiv, Babadag, în jurul orelor 13.15-13.30, spre locația indicată de polițiștii de frontieră“ - au precizat reprezentanții Forțelor Navale Române.
 

Conform Forțelor Navale Române, aceasta este  acincea mină marină descoperită în apele teritoriale românești ale Mării Negre de la începutul conflictului din Ucraina până în prezent. 

În total situația minelor neutralizate este următoarea:
ROMÂNIA - 5;
BULGARIA - 4;

TURCIA - 4;
UCRAINA - 40
TOTAL 53

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Alertă în Marea Neagră! Ce spun autoritățile (VIDEO)

14 Feb 2023 3912

Ce s-a întâmplat cu mina marină de pe plaja din Sfântu Gheorghe. Forțele Navale Române au făcut anunțul (GALERIE FOTO)

27 Jan 2023 888

Mină marină, descoperită în apropiere de Portul Constanța. Primele informații! (FOTO)

10 Dec 2022 2134

Dragorul maritim 39 afectat de explozia unei mine de război, pe Marea Neagră, intră în reparații! (DOCUMENT)

23 Nov 2022 1401

UPDATE Nava militară avariată de o mină pe Marea Neagră a ajuns în Portul Constanța (GALERIE FOTO+VIDEO)

09 Sep 2022 1851

Alertă pe Marea Neagră! O navă militară din cadrul Forțelor Navale Române, cu 75 de militari la bord, avariată după ce lovit o mină

09 Sep 2022 2364

Mină marină din barajul istoric, distrusă de scafandrii Forțelor Navale

04 Aug 2022 982

Misiune de distrugere a unei mine din Al Doilea Război Mondial, în largul Mării Neagre, travers de Capu Midia

09 Jun 2022 1229

Mină marină, observată în largul Mării Negre, la 70 de kilometri de Capu Midia, neutralizată

28 Mar 2022 1148

FC Farul a pierdut meciul cu CS Baloteşti

21 Mar 2015 1771