Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Adrian Oros, în vizită la Constanța. Ce a discutat cu reprezentanții agricultorilor


Astăzi, 01.04.2021, ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Adrian Oros, a efectuat o vizită de lucru în Constanța. Cu această ocazie, s-a întâlnit cu reprezentanți ai agricultorilor și vor fi purtate discuții pe tema sistemelor de irigații. 

Ulterior discuțiilor purtate cu agricultorii, ministrul a făcut declarații de presă cu ce probleme i-au fost aduse în atenție și ce soluții au dezbătut.

UPDATE

”Da, am avut o întâlnire la invitația Primarului și a Președintelui CJC, cât și a colegilor parlamentari și am avut o întâlnire cu Asociația Agricultorilor din Dobrogea, unde am discutat mai multe aspecte, timp de peste 3 ore, aspecte legate de noul program național strategic, care vor fi măsurile finanțate în perioada 2021-2027, care sunt prioritățile și nevoile agriculturii românești, dar și de o problemă stringentă, aici în sud-estul României, problema apei, a secetei, care a fost o problemă importantă, deși toate statisticile ne arată că în ultimii 42 de ani seceta este din ce în ce mai accentuată și cu frecvență din ce în ce mai mare apar ani foarte secetoși. Anul trecut, cel puțin pentru culturile înființate în toamnă, bugetul ne-a permis să dăm o despăgubire de 92 milioane lei. Ne canalizăm pe acest program de reziliență”



Ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Adrian Oros, a declarat că subvenționarea agriculturii va fi valabilă până în anul 2027. 

El a promis primarului Constanței că va demara procedurile de dare în administrare a Lacului Tăbăcărie către Primăria Constanța.



 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.