Eveniment

Ministrul Apărării a fost astăzi la Constanţa

Ministrul apărării naționale s-a deplasat astăzi, 4 aprilie, la Constanța, pentru a se informa cu privire la stadiul lucrărilor Sistemului Medical Modular de Izolare şi Tratament.

Instalarea facilității se desfășoară conform planificării, urmând să fie finalizată partea administrativ-logistică şi apoi, în scurt timp, să fie finalizat și procesul de operaţionalizare medicală.

“Am discutat cu personalul care coordonează activitatea despre modul in care se desfășoară, problemele întâmpinate și modalitățile prin care pot să îi sprijin”, a scris pe pagina sa de Facebook ministrul Apărării Ionel Nicolae Ciucă.

Instalarea facilității se desfășoară conform planificării, urmând să fie finalizată partea administrativ-logistică şi apoi, în scurt timp, să fie finalizat și procesul de operaţionalizare medicală.

Vreau să mulțumesc întregului personal angrenat în realizarea acestei facilități medicale. Este în continuare nevoie de efort susținut si de implicare.
Personalul medical al MApN face toate eforturile pentru a sprijini medicii și personalul auxiliar din Constanța, pentru sprijinirea spitalelor din Dobrogea în cazul unui număr mare de infectați cu noul tip de coronavirus.

Din cele 155 de paturi ale facilității medicale, Sectia de tratament pentru pacienți infectați cu COVID-19, cu forme moderate, va avea la dispoziție 55 paturi, din care șase vor fi dotate cu aparatură de terapie intensivă, pentru cazuri grave si modul de triaj și de izolare va avea amplasate peste 100 de paturi, cu logistica medicală specifică pentru tratarea pacienților infectați cu COVID-19, care vor fi plasați în carantină.

"Este foarte important să întelegem cu toții că este un efort comun și vreau să multumesc, și pe aceasta cale, autorităților centrale și locale pentru sprijinul acordat", a mai spus Ciucă.

Sursa foto: Facebook/IonelNicolae Ciuca
 

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Mesajul Ministrului Apărării Naționale, Nicolae Ciucă Fost senator al României și fost secretar de stat, răpus de Covid-19!

03 Aug 2020 526

Mesajul ministrului apărării naționale, Nicolae-Ionel Ciucă, transmis cu prilejul Zilei Imnului Național

29 Jul 2020 535

Ministrul apărării naționale și șeful Statului Major al Apărării, întâlnire cu comandantul Comandamentului NATO pentru Operații Speciale

29 Jul 2020 1140

Adaptate actualului context pandemic MApN. Ceremonie de înființare a Corpului Multinational Sud-Est și desfășurarea Exercițiului cu termen scurt de notificare

22 Jul 2020 443

MApN Ziua Aviaţiei Române și a Forţelor Aeriene

19 Jul 2020 450

Ministrul Apărării a participat la ceremonia de predare-primire a comenzii Comandamentului NATO

17 Jul 2020 452

Vizita de lucru la Comandamentul multinațional de divizie de Sud-Est a comisiilor parlamentare pentru apărare, ordine publică și siguranță națională

23 Jun 2020 424

România A fost înființat Comandamentul Corpului Multinațional de Sud-Est

18 Jun 2020 863

Cea de-a doua zi a Reuniunii ministeriale NATO în sistem video-conferință. Răspunsul aliat la criza generată de COVID-19

18 Jun 2020 617

Vizită la București a comandantului Corpului Aliat de Reacție Rapidă. Discuții și despre situația de securitate în regiunea extinsă a Mării Negre

17 Jun 2020 396

Vicepremierul Raluca Turcan, miniștrii Ciucă și Boloș, vizită de lucru la Centrul de Recuperare și Refacere pentru Veterani

16 Jun 2020 424

Oficial! Arestări preventive în dosarul gardianului de la Penitenciarul Poarta Albă acuzat de luare de mită

30 May 2020 6975

Ministrul apărării naționale, Nicolae-Ionel Ciucă s-a întâlnit cu sindicaliștii din industria de apărare

21 May 2020 639

Videoconferință a Consiliului Afaceri Externe în formatul miniștrilor apărării. Ce s-a dezbătut

12 May 2020 544

Nicolae Ciucă „Ziua Forţelor Terestre ne surprinde astăzi pe front, îndeplinindu-ne datoria sacră de protejare a poporului român“ (video)

23 Apr 2020 594