Ministrul Apararii Nationale a oferit premii absolventilor promotiei de ofiteri si subofiteri de mar

Festivitatea de absolvire a promotiei de ofiteri ai Academiei Navale "Mircea cel Batran" si de maistri militari de marina ai Scolii Militare a Fortelor Navale "Amiral Ion Murgescu" a avut loc ieri. La eveniment au participat cadre din conducerea Fortelor Navale, ministrul Apararii Nationale, Ioan Mircea Pascu, seful Statului Major a Fortelor Navale, contraamiral prof. univ. Gheorghe Marin. "Sunt onorat sa ma aflu la aceasta festivitate de absolvire a promotiei 2004, care poarta numele domnitorului Stefan cel Mare si Sfant. Aceasta promotie este prima de cand tara noastra este membra NATO. Fortele Navale Romane sunt intr-un continuu proces de modernizare, iar in urmatoarea perioada vor fi dotate cu doua fregate, care vor participa la concursuri multinationale. Trebuie sa fim constienti ca Fortele Navale au si vor avea un rol foarte important la aderarea tarii noastre la Uniunea Europeana", a declarat ministrul Ioan Mircea Pascu. Cei 36 de absolventi ai anului IV de studii au fost inaintati la gradul de aspirant, iar sefilor de promotie le-au fost acordate premii in bani si un sejur intr-o statiune la munte. Premiile au fost oferite personal de ministrul Ioan Mircea Pascu. Pentru 43 de aspiranti, dintre care cinci ai Politiei de Frontiera, 203 ofiteri de marina civila si 90 de maistri militari de marina, aceasta festivitate a marcat trecerea la un nou statut, acela de absolvent al celor mai prestigioase institutii de invatamant de marina. "Am asteptat foarte mult aceasta clipa, sunt onorat ca am avut prilejul sa primesc gradul de aspirant, in prezenta ministrului Apararii Nationale, cat si in prezenta oficialitatilor locale", a declarat unul dintre absolventii a anului IV de studii.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Licitații Tulcea Woodart SRL va dota Școala Gimnazială Ostrov cu mobilier și materiale didactice (DOCUMENT)

19 Apr 2024 337

Licitații directe CJC cumpără servicii de publicitate aferente unui proiect finanțat prin PNNR. Despre ce este vorba?

16 Apr 2024 508

Primăria Tuzla, județul Constanța, organizează licitația pentru achiziția de mobilier școlar și echipamente digitale

14 Apr 2024 413

Centrul Militar Zonal Constanța Înscrierile pentru instituțiile de învățământ superior militar sunt în toi

13 Apr 2024 459

Facultatea de Medicină a Universității Ovidius din Constanța celebrează 34 de ani de învățământ medical constănțean

12 Apr 2024 563

ISJ Județul Constanța, lider în țară la numărul de proiecte acceptate, depuse de liceele agricole

12 Apr 2024 549

Licitații Constanța Licitație pentru dotarea cu echipamente digitale a liceului „Emil Racoviță” din Techirghiol. Când va avea loc (DOCUMENT)

03 Apr 2024 456

Etapa județeană a Concursului de creativitate ”Speak Out”, ediția a XVI-a la Colegiul Național „Mircea cel Bătrân” Constanța (FOTO)

02 Apr 2024 651

Licitații Constanța Primăria Topalu, achiziție de la o firmă din Ploiești care vizează Școala Gimnazială nr. 1 din comună (DOCUMENT)

01 Apr 2024 527

Părinții din Constanța susțin instalarea sistemelor de supraveghere audio-video în unitățile de învățământ preuniversitar

01 Apr 2024 475

Primăria comunei Costinești, județul Constanța dotează cu mobilier și materiale didactice Școala Gimnazială „Mihai Eminescu“ (DOCUMENT)

29 Mar 2024 576

Academia Navală Mircea cel Bătrân Constanța Echipa de volei, medaliată la Campionatul Militar (GALERIE FOTO)

28 Mar 2024 690

Cumpărări directe Constanța O firmă de apartament din București va livra Liceului Tehnologic „Gheorghe Duca“ 40 de laptopuri (DOCUMENTE)

27 Mar 2024 459

ISJ Constanța, precizări despre cazul de la Școala Gimnazială Ferdinand, unde o învățătoare este acuzată că ar fi agresivă cu elevii - VIDEO

26 Mar 2024 1277

Constanța Activitate de promovare a învățământului dual, în cadrul parteneriatului ISJ - CCINA (GALERIE FOTO)

23 Mar 2024 600