Ministrul Tîlvăr, prezent la Centrul de Scafandri Constanța (FOTO+VIDEO)

Ministrul Angel Tilvăr este prezent azi, 11 martie la Centrul de Scafandri Constanța. 

Acesta a fost prezent la Gala Forțelor navale. Este pentru prima data când un ministru participă la un astfel de eveniment. 

Amimtim că, la data data de 08 mai, un protest a avut loc la Centrul de scafandri. Motivul protestului a fost încalcarea dreptului la munca prin metodologia elaborata de MAPN .

Protestatarii au menționat că au fost mai multe întâlniri cu reprezentanții centrului de scafandri, dar că acestea nu au avut niciun efect. 

Comandantul Centrului De Scafandri, comandor ing. Fănel Rădulescu a invitat protestatarii la discuții.

 „Avem colegi care aveau autorizație pentru autorizații la mare adâncime, acum au autorizație pentru scufundare la maxim 12 metri. În România sunt până în 100 de scafandri recreaționali. Cerem demilitarizarea acțiunii de scufundare. Am avut discuții în martie 2022, am discutat cu comandorul Rădulescu. A spus că nu cunoaște situația și spă se pună la punct. Am explicat doleanța noastră. Vrem să se schimbe legislația. În străinătate nu există ca armata să reglementeze scufundarea. Din cauza faptului că nu avem nici măcar grupă de muncă sunt colegi au renunțat. Nu poți munci până la 60 de ani ca scafandru. Noi avem acțiune în instanță pe infringement cu MApN. Vom ajunge până la Curtea Europeană de Justiție. Nu reunțăm.

Trebuie să întocmim o petiție pentru ca legislația românească să fie armonizată cu cea europeană. În 2010 a fost un accident. Au murit doi scafandri civili, Cătălin Ispas și Zarafu. De atunci au vrut să se ia măsuri pentru a se evita astfel de accidente. Am cerut să fim lăsați să ne facem meseria. Amintim accidentul de anul trecut când au murit scafandri care se aflau la bordul elicopterului. Colegii noștri au murit într-o acțiune coordonată de MAPN“ - a precizat Emanuel Vultur, președintele Sindicatului Scafandrilor. Ofițer Maritim ARSVOM. 


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Planurile de modernizare a Bazei 57 Aeriene Mihail Kogălniceanu, analizate de ministrul MApN cu ambasadorul SUA la București, Kathleen Kavalec (GALERIE FOTO)

15 Apr 2024 513

Ministrul Apărării Naționale, Tilvăr va fi prezent la exercițiul multinațional „Sea Shield 24”

11 Apr 2024 449

Ministrul Apărării Naționale, Angel Tîlvăr, prezent la Baza Aeriană Mihail Kogălniceanu în cadrul unei ceremonii

09 Apr 2024 436

Ministrul Apărării Naționale, Angel Tîlvăr „Postura NATO de apărare și descurajare în regiunea Mării Negre rămâne vitală”

05 Apr 2024 461

MApN Situația de securitate din regiunea Mării Negre și Balcanii de Vest, discutată de ministrul Tilvăr cu omologul său austriac

22 Feb 2024 704

Ministrul Apărării Naționale, întrevedere cu un fost secretar de stat SUA „Proiectul de modernizare a Bazei 57 „Mihail Kogălniceanu” vizează consolidarea infrastructurii aeriene“

16 Feb 2024 774

Angel Tîlvăr Capabilităţi militare produse în România înseamnă locuri de muncă pentru români

25 Jan 2024 736

Premierul Marcel Ciolacu, la sediul MAPN Condiţiile de muncă și de viață ale militarilor și nevoile de înzestrare ale Armatei, printre subiectele discutate

24 Jan 2024 694

Ministrul Apărării Naționale, Angel Tilvăr la reuniunea Grupului de contact pentru Ucraina „România va continua sprijinul multidimensional pentru Ucraina”

23 Jan 2024 696

MApN Videoconferința ministrului apărării naţionale cu omologul ucrainean. Dezbatere strategică online

16 Jan 2024 607

Ministrul apărării naționale a avut o întrevedere cu ambasadorul SUA la București, Kathleen Kavalec (GALERIE FOTO)

12 Jan 2024 626

Angel Tîlvăr „România depune, alături de aliați, toate eforturile pentru o navigație sigură în Marea Neagră.”

11 Jan 2024 592

Ministrul Apărării „România a devenit al 15-lea membru al celui mai puternic grup naval de lovire al Alianței (STRIKFORNATO)“

11 Jan 2024 646

Ministrul apărării naționale, întrevedere cu ambasadorul Japoniei la București

09 Jan 2024 649

Ministrul Apărării Naționale, Angel Tîlvăr „Componenta de apărare cibernetică a cooperării militare dintre România si Luxemburg trebuie aprofundată!”

08 Jan 2024 811