Minoră din Medgidia, dată dispărută, găsită la sute de kilometri distanță de casă. Unde a fost depistată adolescenta

Poliție. foto: IPJ Bistrița NăsăudLa data de 23 noiembrie a.c., polițiștii de la transporturi au desfășurat, la nivel național, o acțiune pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale în domeniul transporturilor feroviare de călători, în stațiile de cale ferată și în trenurile de călători.
         
La acțiune au participat polițiștii de la transporturi, polițiștii altor structuri de poliție, precum și jandarmi și polițiști locali.
 
Potrivit unui comunicat al Poliției Române, de asemenea, în cadrul acțiunii au fost efectuate verificări în 293 de stații și triaje CFR și 310 trenuri de călători și au fost legitimate 1.189 de persoane, fiind aplicate sancțiuni contravenționale în valoare de 32.090 de lei.
 
Astfel, 7 persoane au fost cercetate, iar o persoană a fost predată altor unități de poliție. Au fost constatate 2 infracțiuni de furt ( în ambele cauze persoanele bănuite au fost identificate și prejudiciul a fost recuperat), o infracțiune de delapidare și una de rupere de sigilii.
 
Polițiștii au depistat 9 persoane care apelau la mila publicului, 2 minori lipsiți de supraveghere și un vânzător ambulant.
 
Exemple:
 
1.       În urma activităților desfășurate, polițiștii Secției Regionale de Poliție Transporturi Craiova, Biroul Județean de Poliție Transporturi Vâlcea au prins în flagrant delict, în stația CFR Râureni, două persoane, având calitățile de mecanic de locomotivă și, respectiv, ajutor de mecanic de locomotivă de manevră, care și-ar fi însușit 50 de litri de motorină scoasă din rezervorul locomotivei.
 
Combustibilul a fost predat reprezentantului societății păgubite.
 

În cauză, a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de delapidare.
 
2.       La data de 23 noiembrie a.c., în jurul orei 10:07, o persoană s-a prezentat la sediul Postului de Poliție Transporturi Feroviare Timișoara și a sesizat faptul că, în timp ce se afla în incinta unui magazin, a lăsat nesupravegheat un rucsac, la intrarea în magazin.

 
Ulterior, aceasta a constatat furtul bagajului.
 
În urma investigațiilor efectuate, a fost identificată persoana bănuită de comiterea faptei, asupra căreia a fost găsit rucsacul persoanei vătămate, prejudiciul fiind recuperat în totalitate.
 
În cauză a fost întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de furt.
 
3.       La data de 23 noiembrie a.c., în jurul orei 23:30,  polițiștii din cadrul Biroului Județean de Poliție Transporturi Timiș, Postul de Poliție Transporturi Feroviare Lugoj au depistat două persoane minore, de sex feminin, în stația CFR Lugoj.
 
În urma verificării în bazele de date, polițiștii au constatat că acestea erau înregistrate ca persoane dispărute, cu plecare voluntară la data de 22 noiembrie a.c. din București, respectiv, la data de 23 noiembrie a.c., din Medgidia, județul Constanța.
 
Minorele nu prezentau urme de violență.
 
Acestea au fost internate în Centrul de Plasament Lugoj, s-a solicitat revocarea măsurii de căutare și au fost anunțați părinții.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Constanța Tânăr de 18 ani, condamnat pentru agresiune sexuală. Ce decizie au luat magistrații

27 Mar 2024 461

Constanța Șofer beat și fără permis condamnat definitiv la închisoare

27 Mar 2024 490

Mandat de arestare preventivă pe numele unui bărbat din Constanța. Ce acuzații i se aduc

27 Mar 2024 488

Accident rutier pe bulevardul IC Brătianu din Constanța! Unul dintre șoferi, sub influența substanțelor interzise

27 Mar 2024 626

IPJ Constanța Percheziții în opt dosare penale de furt calificat. Constatările polițiștilor (FOTO+VIDEO)

27 Mar 2024 519

Primăria Constanța Sancțiuni pentru o persoană care a vandalizat bănci din apropierea Școlii Gimnaziale nr. 36 „Dimitrie Știubei” (FOTO)

25 Mar 2024 412

Falși polițiști trimiși în judecată la Constanța! Percheziție „la mișto“

25 Mar 2024 538

Încălcări grave ale legii în trafic, la Mircea Vodă, județul Constanța Motivele pentru care șoferului unei autoutilitare s-a ales cu dosar penal

24 Mar 2024 521

Razie de amploare a polițiștilor în județul Constanța! Zeci de șoferi au rămas fără permis de conducere (GALERIE FOTO)

24 Mar 2024 451

În ultimele 48 de ore Intervenții ale poliției în județul Constanța. Au fost aplicate amenzi

23 Mar 2024 613

În Valu lui Traian, județul Constanța Tânăr depistat și cercetat pentru mai multe fapte. Ce au constatat polițiștii (Galerie FOTO)

23 Mar 2024 796

Doi bătrâni salvați la timp de polițiști, în localitatea Fântânele, județul Constanța

23 Mar 2024 558

Ziua Poliției Române Cupa Presei la Tir desfășurată la Constanța (GALERIE FOTO)

22 Mar 2024 471

IPJ ArgeșDepistat conducând pe contrasens, deși avea dreptul de a conduce suspendat

22 Mar 2024 313

​Acțiune a polițiștilor rutieri, la Constanța! S-a lăsat cu amenzi (FOTO)

18 Mar 2024 565