Minorul de 15 ani implicat în incendiul devastator de la Constanța, în arest la domiciliu. Ce spune avocatul său (VIDEO)



 
  • Alexandru Cantaragiu  este avocatul din oficiu care îl va reprezenta pe minorul de 15 ani suspect in cazul incendiului de la blocul de pe strada Nicolae Grindeanu.


Minorul a fost adus de poliție la judecătoria Constanța. 


El  se va afla în arest la domiciliu timp de 30 de zile.
 
Avocatul a declarat că o parte din vină este a părinților. Acesta crede că au fost și lucuri întâmplătoare care au condus la aceasta tragedie, inclusiv faptul că se afla un lichid inflamabil în parcarea blocului. 


Avocatul a precizat că cei doi copii au găsit acolo substanta și c[ există imagini depuse la dosar care demonstreză că nu au venit pregătiți să facă așa ceva.


Cât despre măsura arestului preventiv la domiciliu pentru 30 de zile, avocatul a menționat că procurorul a depus o contestație, iar măsura ar putea să se schimbe săptămâna viitoare. 



Părinții adolescentului nu au fost prezenți la judecătorie. Avocatul a spus că mama minorului tocmai s-ar fi externat din spital azi, iar tatăl "este plecat".

 


Oficial de la IPJ Constanța despre cei doi minori 
 
În urma cercetărilor desfășurate de polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Constanța, 2 minori, de 13 și 15 ani, au fost identificați și conduși la sediul Poliției pentru audieri. 
 
 
n urma probatoriului administrat, minorul în vârstă de 15 ani a fost reținut, pe bază de ordonanță, pentru 24 de ore, pentru săvârșirea infracțiunilor de distrugere prin incendiere și vătămare corporală din culpă, urmând ca în cursul zilei de mâine, 17 decembrie a.c., să fie prezentat unei comisii în vederea efectuării unei expertize medico-legale psihiatrice, pentru stabilirea discernământului. 




În cauză urmează a se lua măsurile legale, prin unitatea de parchet competentă.





Surse apropiate anchetei au confirmat pentru cotidianul ZIUA de Constanța că suspecții în cazul incendiului produs la blocul de pe strada Prelungirea Srg. Nicolae Grindeanu cei doi  minori au fost căutați de către autorități.



Amintim că au momentul producerii exploziei în parcarea blocului din Constanța a fost surprins de camerele de supraveghere ale unui imobil învecinat.


Reamintim că, în prag de sărbători, mai multe apartamente dintr-un bloc situat pe strada Nicolae Grindeanu din Constanța au fost avariate de incendiu, fum și apa folosită de către pompieri. La mai puțin de 10 zile până la Crăciun, oamenii au ieșit, speriați, doar cu ce aveau pe ei, în pijamale și cu o geacă pusă în fugă. S-au refugiat pe terasa de la ultimul etaj sau țipau disperați de la balcoane să fie salvați de către pompieri.Peste 100 de persoane au fost coborâte cu autoscările prezente, în număr de trei, la incendiu.











 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Act de vandalism în Constanța. Coș de gunoi incendiat în zona gării CFR (FOTO)

16 Apr 2024 268

ISU Bihor Incendiu la o locuință din Cetariu

16 Apr 2024 168

Județul Constanța Mesaje de condoleanțe pentru bărbatul din Conacu, care s-a sinucis (FOTO)

15 Apr 2024 823

În Județul Constanța Locuitorii din satul Conacu deplâng dispariția tânărului spânzurat (VIDEO)

15 Apr 2024 845

Imaginile tragediei de la Conacu, județul Constanța Un bărbat de doar 44 de ani, găsit spânzurat în anexa unei case cuprinse de flăcări (FOTO+VIDEO)

15 Apr 2024 1751

Liniștea satului Conacu, județul Constanța nu ar fi prevestit o tragedie. Un bărbat s-ar fi sinucis din gelozie și a lăsat în urmă doi copii (FOTO+VIDEO)

15 Apr 2024 2456

ISU Constanța Incendiile de vegetație uscată se propagă rapid! Măsuri de prevenire

15 Apr 2024 285

Bărbat de 44 ani, găsit spânzurat într-o anexă a unei case incendiate din Conacu! Detalii de ultim moment de la IPJ Constanța

15 Apr 2024 934

Știri Constanța Bărbat de 44 ani, găsit spânzurat într-o anexă a unei case din Conacu!

15 Apr 2024 936

Incendiu într-o gospodărie din municipiul Tulcea! (FOTO+VIDEO)

15 Apr 2024 498

Știri Constanța Incendiu în toiul nopții în stațiunea Mamaia! Panică în rândul a zeci de persoane, printre care și copii (FOTO+VIDEO)

15 Apr 2024 1726

Mașină în flăcări, pe A4, spre Ovidiu, județul Constanța (FOTO+VIDEO)

14 Apr 2024 1290

UPDATE Incendiu în podul unei case din Pecineaga, județul Constanța. Un coș de fum a ars

14 Apr 2024 613

Cumpărări directe Digital Tehno Plus SRL a semnat cu CJC Constanța. Firma va repara stemele de detectare incendiu, instalate în Centrul Militar Zonal și Pavilionul Expozițional (DOCUMENT)

14 Apr 2024 402

UPDATE Incendiu violent într-un apartament de pe Bulevardul Gara Obor din București! Mai multe persoane, transportate la spital (GALERIE FOTO)

14 Apr 2024 1001