Minune. Un turist, din Constanța, a dormit două nopți, sub cerul liber, în Zona Babele-Omu. Cum a fost găsit și salvat

  • Echipa Salvamont- Salvaspeo Dâmbovița a întervenit în cursul după-amiezii zilei de miercuri, 6 ianuarie 2021, pentru a acorda sprijin unui bărbat care timp de două nopți a dormit sub cerul liber, în zona Babele-Omu.
 
Echipamentul profesional i-a salvat viața turistului care două nopți a dormit sub cerul liber după ce s-a rătăcit undeva între Babele-Omu, din cauza condițiilor meteo nefavorabile.
 
Bărbatul, epuizat fizic a fost găsit, ieri, în zona Platoul Babelor, de echipa Salvamont Bușteni, aflată în patrulare și care fusese alerta încă din seara zilei de luni, 4 ianuarie de către echipa Salvamont- Salvaspeo Dâmbovița care a sesizat faptul că un autoturism se află în zona telecabinei Peștera și propietarul nu a revenit de pe traseu.
 
Acesta a fost preluat din zona Babelor de către echipa Salvamont- Salvaspeo Dâmbovița și transportat până la autoturismul care se afla la telecabina Peștera.
 
Turistul, în vârstă de 45 de ani, este din Constanța și a plecat singur în drumeție la Vârful Omu, în cursul zilei de luni, 4 ianuarie 2021, pornind din zona telecabinei Peștera unde și-a lăsat autoturismul.

 
Vremea capricioasă, ceața și precipitațiile i-au creat mari probleme, bărbatul fiind epuizat fizic și pus în situația de a nu mai putea continua drumul.
 
Nu a putut nici să solicite ajutor la 112 sau Salvamont pentru că telefon mobil i s-a descărcat.
 
Echipa Salvamont- Salvaspeo Dâmbovița face apel la toți iubitorii muntelui care doresc în următoarele zile, să ajungă în zona montană Pestera-Padina, că trebuie să fie echipați specific perioadei de iarna.
 
Sursa foto: Facebook/svmtdb


 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Femei echipate necorespunzător, recuperate de salvamontişti de pe traseul Babele - Crucea Eroilor. Una dintre ele a rămas fără încălţăminte

27 Apr 2022 1135

Eugen Tomac, ales preşedinte al PMP. Fişă biografică și declarație de avere (DOCUMENT)

19 Feb 2022 2055

Anunțul Preşedintelui CJ Dâmboviţa Sfinxul și Babele ar putea ajunge în Dâmbovița, după un proces privind linia de hotar cu județul Prahova

28 Nov 2021 1066

Salvamont România. Avertisment de vreme rea pentru următoarele zile în Bucegi

20 Nov 2019 1557

Ţara arde, babele se piaptănă… Despre ce a discutat primarul Decebal Făgădău cu agenţii economici din staţiunea Mamaia?

16 Apr 2018 2618

centrulnatura.ro Frumoasa România (video)

06 Aug 2017 3050

Rezultatele necropsiei în cazului socrului lui Bălăşescu

19 Sep 2015 1884

Lumea Poeziilor George Topîrceanu - Primăvară

22 Mar 2015 2674

Ştiaţi că...? Se împlinesc 156 de ani de la naşterea primului Mareşal al Armatei Române

09 Mar 2015 1685