Misiune dificilă a salvamontiștilor în cazul accidentului din timpul competiției de rafting de pe râul Jiu. Cum au acționat salvatorii (GALERIE FOTO)

Salvamontiștii intervin la accidentul de pe râul Jiu. Foto: facebook/Salvamont RomaniaUn accident foarte grav a avut loc astăzi în timpul unei competiții de rafting pe râul Jiu în partea superioara a Defileului, în zona de trecere dintre județele Gorj si Hunedoara.

„Pe fondul unul râu la cote foarte mari, cu viitura puternica de pe versanți, trei bărci de rafting cu 22 de persoane s-au răsturnat intr-o zone deosebit de greu accesibila. Majoritatea participanților au ieșit siguri la mal în porțiunea cu sosea, o persoana necesitat resuscitare și 6 persoane au ieșit pe malul opus șoselei“ - au precizat reprezentanții Salvamont România într-un mesaj pe pagina de Facebook. 


Salvamontiștii intervin la accidentul de pe râul Jiu. Foto: facebook/Salvamont RomaniaPentru recuperarea acestora a intervenit o echipa de prim raspuns din partea Serviciului Public Județean Salvamont Gorj căreia i s-au alăturat doua echipe de sprijin din partea Salvamont Gorj și Salvamont Hunedoara.

„Cele 6 persoane s-au regrupat pe un versant și , pentru a ajunge la ele, salvamontiștii au urcam în amonte câțiva kilometri, s-au întors prin tunelului de cale ferata apoi au echipat cu corzi zonele dificile pe care s-au întors cu cei blocați. Acțiunea a fost dificila, din cauza terenului accidentat si a faptului ca în acele momente în zona a fost o ploaie puternica, cu fulgere și grindină.
Cei 6 au fost coborâți cu masuri de siguranța sporite întrucât toți aveau încălțăminte de rafting, improprie deplasării pe munte și au fost predati ambulantelor sosite în zona“ - au mai precizat reprezentanții Salvamont România.


Salvamontiștii intervin la accidentul de pe râul Jiu. Foto: facebook/Salvamont RomaniaSalvamontiștii din Gorj au mers apoi și au recuperat persoana decedata, rămasă pe malul apei, fiind necesara tracțiunea su sisteme de reducere a forței pe un perete înclinat de cca 30 m.

„În acest moment acțiunea este încheiată echipajele de salvamontiști ajungând în baze“ - au mai precizat reprezentanții Salvamont România.


Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Operațiune de căutare a unei persoane dispărute în masivul Vâlcan. Intervin salvamontiștii (VIDEO)

21 Jul 2022 605

Intervenție a salvamontiștilor. O persoană s-a accidentat pe un traseu turistic montan (GALERIE FOTO)

14 Jul 2022 539

O turistă s-a accidentat la Pietrele lui Solomon, din caza încălțărilor inadecvate

10 Jul 2022 677

O nouă zi de foc pentru salvamontiștii din întreagă țară. Unde au intervenit

10 Jul 2022 434

Intervenție de urgență în Munții Caraiman, pe marginea unei prăpastii abrubte. Ce s-a întâmplat (GALERIE FOTO)

09 Jul 2022 696

O femeie de 29 de ani a fost muşcată de o viperă în munţii Făgăraş!

09 Jul 2022 1177

Salvamont România anunță o amplă campanie de verificare a traseelor montane (GALERIE FOTO)

09 Jul 2022 477

Femeie inconștientă într-o zona cu acces dificil. Salvamontiștii intervin

04 Jul 2022 475

O tânără de 24 de ani a murit după ce s-a aruncat de pe un pod, într-o prăpastie din Sinaia

20 Jun 2022 584

Salvamontiștii intervin salvarea unei persoane care s-a rănit pe un traseu turistic din zona Cantonului Bratei (GALERIE FOTO)

19 Jun 2022 567

Turistă accidentată în Alba. Intervin salvamontiștii

18 Jun 2022 539

Tragedie în munți! O persoană a murit în zona Prisloape din masivul Vâlcan

12 Jun 2022 540

UPDATE Turist accidentat în zona Râșnov. Intervine elicopterul SMURD (GALERIE FOTO)

04 Jun 2022 640

Încălțămintea potrivită care te protejează de mușcăturile de viperă. Ce recomandă salvamontiștii

04 Jun 2022 930

Femei echipate necorespunzător, recuperate de salvamontişti de pe traseul Babele - Crucea Eroilor. Una dintre ele a rămas fără încălţăminte

27 Apr 2022 733