Misiunea echipei de salvatori români în Turcia, continuă! Un adolescent de 16 ani scos în viață de sub dărâmături (GALERIE FOTO+VIDEO)

Foto: IGSUÎn dimineața zilei de ieri, în zona de intervenție indicată de autoritățile turce, salvatorii români au identificat o persoană conștientă, un adolescent de 16 ani, blocat sub dărâmături.

După mai multe ore de intervenție, în site-ul de acțiune al salvatorilor români, s-a înregistrat o replică cu magnitudinea de 4,2 grade pe scara Richter, fapt care a dus la modificări ale elementelor prăbușite, îngreunând astfel misiunea de salvare a adolescentului. S-a solicitat în sprijin un excavator pentru a susține partea superioară a construcției, iar echipa mixtă de sprijin a continuat misiunea de salvare, prin crearea unui tunel de acces la victimă.

Potrivit IGSU, cu eforturi susținute și peste 20 ore de muncă continuă, echipa din România a reușit să-l salveze pe tânărul blocat sub dărâmături, acesta fiind conștient și cooperant. Pentru continuarea îngrijirilor medicale care se impun, acesta a fost predat echipajelor medicale. 

„Până la acest moment, echipa mixtă din România a reușit să salveze 4 persoane, victime ale seriilor de cutremure produse în Republica Turcia.

Pe parcursul nopții, la indicația autorităților turce, echipa din România  a mai desfășurat 2 misiuni de căutare în 2 site-uri diferite. Din nefericire, nu au fost identificate persoane în viață“ - au mai precizat reprezentanții IGSU. 


În prezent, echipa se deplasează la o nouă clădire P+8, prăbușită total, pentru executarea unei operațiuni de căutare. În acest site sunt deja echipe de intervenție locale și o macara de mare tonaj, dar autoritățile turce au solicitat sprijin.

„Reamintim faptul că la acest moment, în Turcia sunt prezente 2 echipe de sprijin din România, formate din personal specializat de căutare-salvare RO-USAR, medici și asistenți SMURD, personal cu echipe canine din cadrul Clubul Câinilor Utilitari, Câini de Salvare Transilvania, Câini de Salvare Gugulania, care se află în permanentă legătură cu autoritățile turce, reprezentanții AFAD fiind cei direct responsabili în a desemna zona de acțiune și intervenție a echipelor internaționale venite în sprijin“ - au mai precizat reprezentanții IGSU.


Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Intervenție de urgență ARSVOM! Ce s-a întâmplat cu un marinar aflat la bordul unei nave

04 Jun 2023 918

Cea de-a doua echipă de salvatori români, repatriată din Turcia cu două aeronave ale Forţelor Aeriene Române

17 Feb 2023 713

Echipele de salvatori din Turcia au continuat operațiunile de salvare a persoanelor prinse sub dărâmături

15 Feb 2023 907

Salvatorii români au reuşit o minune în Turcia! (GALERIE FOTO)

12 Feb 2023 1904

Un bebeluş de două luni a fost scos în viaţă de sub dărâmături de echipele de salvare în provincia turcă Hatay

11 Feb 2023 878

Patru aeronave pleacă în sprijinul Turciei, din România

08 Feb 2023 739

România trimite noi ajutoare în Turcia!

08 Feb 2023 780

Operațiune dificilă de salvare în Turcia! Pompierii români caută o familie prinsă sub dărâmături

07 Feb 2023 895

Peste 13 milioane de persoane din Turcia au fost afectate de cutremure

07 Feb 2023 1021

Bilanţul cutremurelor care au lovit luni Turcia şi Siria a ajuns la aproape 4.900 de morţi

07 Feb 2023 860

IGSU Echipa de sprijin din România a ajuns în provincia Hatay, într-o localitate apropiată orașului Antakia din Turcia (GALERIE FOTO)

07 Feb 2023 741

Aeronave ale Forțelor Aeriene Române, în sprijinul populației afectate de cutremurul din Turcia

06 Feb 2023 694

România răspunde apelului de sprijin venit din partea Turciei. Mai multe echipe complexe vor ajunge în țara afectată de cutremur (VIDEO)

06 Feb 2023 906

Ambarcațiune cu migranți, identificată la est de Vama Veche și adusă în Portul Constanța (GALERIE FOTO + VIDEO)

19 Aug 2022 1699

Ample operațiuni de salvare în Turcia după ce un imobil s-a prăbușit în Malatya (VIDEO)

10 Nov 2021 1339