Misteriosul Defta din afacerile cu autoturisme

Defta_-_Chiper.jpgTranzacţii interesante cu maşini în declaraţiile de avere ale funcţionarilor publici. Numele unui interesant personaj reapare cu o oarecare insistenţă în declaraţiile de avere completate de diverşi judecători sau gardişti constănţeni. Nume care, de altfel, apare şi în rechizitoriul întocmit de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, prin care celebrul criminal în serie Remus Ştefan Chiper a fost trimis în judecată pentru omorurile sale.

În virtutea legilor în vigoare, angajaţii statului, fie ei judecători, procurori sau chiar comisari ai Gărzii Financiare, trebuie să declare în scris, pe proprie răspundere, ce bunuri deţin. De asemenea, tot potrivit legislaţiei actuale, ei trebuie să menţioneze dacă au înstrăinat în ultimele 12 luni bunuri a căror valoare depăşeşte 1.000 de euro. În acest context, este de precizat că în documentele de acest gen completate de unii dintre funcţionarii publici constănţeni se regăseşte numele lui Nicolae Defta, cetăţean căruia funcţionarii îi vând diverse autoturisme. Astfel, potrivit declaraţiei de avere completată pentru anul 2009 de judecătorul Beatrice Mariş, din cadrul Tribunalului Constanţa, aceasta i-a vândut "un autoturism" lui Nicolae Defta, pentru suma de 10.500 de euro. Numele Defta apare şi în declaraţia de avere a comisarului Cristian Vanghelici, de la Garda Financiară Constanţa, care a precizat că pe 23 ianuarie 2008 i-a vândut acestuia un Opel Vectra, în urma tranzacţiei obţinând suma de 11.000 de euro.

Defta, în dosarul crimelor în serie

Totuşi, nu este deloc de trecut cu vederea faptul că numele Nicolae Defta se regăseşte şi în dosarul crimelor în serie comise la Constanţa de celebrul Remus Ştefan Chiper. Mai exact, la momentul desfăşurării anchetei, oamenii legii au stabilit că Pătru Neagu, un constănţean care se ocupa cu vânzarea autoturismelor aduse din străinătate, ar fi vrut să-i plaseze o maşină lui Claudiu Bărbulescu, bărbatul care avea să devină a doua victimă a lui Chiper. Potrivit anchetatorilor, înainte de efectuarea tranzacţiei, Remus Ştefan Chiper ar fi intervenit pentru a achiziţiona el maşina cu pricina. Ulterior, s-a stabilit că Bărbulescu ar fi achiziţionat maşina de la Neagu şi apoi i-ar fi vândut-o lui Nicolae Defta. Site-ul www.vrajitorul.eu ne arată că un anume Nicolae Defta şi-a deschis în ianuarie 2008 firma Auto-Do SRL Constanţa, împreună cu Cristinel Odagiu. Cei doi asociaţi şi membri fondatori îndeplineau totodată şi funcţia de administratori, iar sediul social al firmei era în Constanţa, pe strada Mircea cel Bătrân, la numărul 152. Domeniul principal de activitate era reprezentat de comerţul cu autovehicule, iar activitatea principală era "comerţul cu autovehicule şi autovehicule uşoare (sub 3,5 tone)".

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

ANA

09 Jul, 2017 19:38

ORICE SI PE ORICINE TREBUIE IERTAT SI DUMNEZEU IARTA MULTE.

Articole asemanatoare

Nu exista articole asemanatoare.