Misu Caratana, din nou in fata judecatorilor (document)

Unul dintre controversaţii fraţi Caratană din Mihail Kogălniceanu, cercetaţi pentru ultraj asupra unor poliţişti din localitate, a fost reţinut pentru 24 de ore, iar ieri a fost prezentat Judecătoriei Constanţa, cu propunere de arestare preventivă.

În data de 4 noiembrie, potrivit poliţiştilor din Mihail Kogălniceaanu, Mişu Caratană (45 ani) şi fratele său, Mihăiţă (41 ani), ambii oameni de afaceri din localitate, au generat un scandal monstru în sediul postului de poliţie din comună. Situaţia a survenit în urma audierii lui Dumitru Croitoru, îngrijitorul animalelor fraţilor Caratană. Croitoru a ajuns în sediul Poliţiei ca urmare a reclamaţiei formulate de Adrian Scrioşteanu, proprietarul unei sole de rapiţă în zona Palazu Mic, care şi-a găsit cultura distrusă de mai multe capre de care avea grijă Croitoru. Poliţiştii s-au dus la faţa locului, unde l-au găsit pe îngrijitorul animalelor, însă deoarece acesta nu avea asupra sa un act pentru a se legitima, l-au adus la sediul poliţiei pentru continuarea cercetărilor.

Conform oamenilor legii, în timpul verificărilor, în sediul poliţiei a pătruns Mişu şi Mihăiţă Caratană, care au încercat să-l scoată afară pe îngrijitorul animalelor lor. În momentul intervenţiei poliţiştilor, cei doi au adresat injurii şi ameninţări cu acte de violenţă asupra oamenilor legii. Adrian Scrioşteanu nu a dorit să depună plângere pentru distrugerea suferită, motivând că a ajuns la o înţelegere cu Mihăiţă Caratană, care îi va achita contravaloarea pagubelor, însă fraţii Caratană n-au scăpat de oamenii legii.

Ei sunt cercetaţi pentru comiterea infracţiunii de ultraj, iar în cursul zilei de ieri, Mişu Caratană urma să fie prezentat la Judecătoria Constanţa, cu propunere de arestare preventivă.

În cazul fratelui său, Mihăiţă Caratană, procurorii susţin că din probele administrate în cauză rezultă existenţa infracţiunilor reţinute în sarcina acestuia, s-a ascuns în scopul de a se sustrage de la urmărire, „neputând fi găsit până în prezent, cu toate diligenţele depuse de organul de urmărire penală, precum şi faptul că inculpatul a săvârşit cu intenţie o nouă infracţiune şi există probe că lăsarea în libertate prezintă pericol pentru ordinea publică".

Întrucât Mihăiţă Caratană este dispărut şi se sustrage de la urmărire, el nu a putut fi audiat, pentru a i se aduce la cunoştinţă învinuirea şi inculparea, însă i s-a asigurat asistenţa juridică obligatorie. În consecinţă, procurorii au propus luarea măsurii arestării preventive în cazul lui Mişu Caratană pentru 29 de zile, cu începere din data de 13 noiembrie, precum şi arestarea preventivă în lipsă a lui Mihăiţă Caratană „pentru o perioadă de 30 de zile de la prindere, astfel încât să se poată proceda la darea în urmărire generală a acestuia şi darea în consemn la frontieră, pentru a putea fi depistat şi cercetat pentru infracţiunile ce i se reţin în sarcină".

 


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Vreme instabilă pentru următoarele zile în Dobrogea

19 Apr 2024 367

Firme Constanța AGA la Șantierul Naval 2 Mai SA! Acționarii, chemați să stabilească repartizarea profitului din 2023 și fixarea dividendului

19 Apr 2024 311

Finanţele Publice din Constanţa cer insolvența LGV Invest Quality SRL, din Limanu! Firma a deținut, prin concesiune, un teren în Portul Turistic Mangalia

19 Apr 2024 278

Declarații de avere Alexandrina Elena Șocarici, secretar la Primăria Dumbrăveni, averea și interesele (DOCUMENTE)

19 Apr 2024 332

Procesul s-a terminat! Iată când va afla Decebal Făgădău, fostul primar al Constanței, decizia finală în dosarul terenurilor din Portul Tomis

19 Apr 2024 417

MApN Primele aeronave F-16, cumpărate din Norvegia, au aterizat la Câmpia Turzii

19 Apr 2024 400

IGPR InfotraficTrafic îngreunat pe DN 1

19 Apr 2024 213

Poliția Română Un bărbat urmărit internațional s-a predat în Franța

19 Apr 2024 273

Primăria Constanța Întâlnire de lucru la Direcția Generală de Asistență Socială. Iată despre ce s-a discutat

19 Apr 2024 394

Spitalul Municipal Mangalia, județul Constanța angajează asistent medical pentru Secția Obstetrică ginecologie

18 Apr 2024 461

Firme Constanța Reînnoirea mandatului membrilor şi al preşedintelui CA, pe ordinea de zi a AGOA societății Proiect SA

18 Apr 2024 460

Un transport agabaritic va circula pe drumuri din județul Constanța

18 Apr 2024 426

Foști șefi ai Centralei Nuclearoelectrice Cernavodă, proces contra Statului Român, după achitarea definitivă

18 Apr 2024 675

Compania Mamaia SA și directorul general, Ursu Carmen, trimiși în judecată de procurorii din Constanța!

18 Apr 2024 773

Firme Constanța Acționarii Mamaia SA, convocați în Adunare Generală Ordinară. Pe ordinea de zi, inclusă și propunerea de repartizare a profitului net înregistrat în 2023

18 Apr 2024 322