Moartea colonelului Trifu. Detalii neştiute. Veteran al războiului din Afganistan. Peste câteva zile ar fi fost ziua lui de naştere

Ieri, trupul colonelului Cornel-Gheorghe Trifu, decedat în Republica Algeriană Democratică și Populară a fost repatriat.

Ceremonia prilejuită de repatrierea atașatului apărării în Republica Algeriană Democratică și Populară, colonelul Cornel-Gheorghe Trifu, a avut loc, în jurul orei 11.30,  la Baza 90 Transport Aerian din Otopeni.

Reamintim că, pe 4 martie 2019, colonelul Cornel-Gheoghe Trifu, atașat al apărării român în Republica Algeriană Democratică și Populară, cu extindere în Republica Mali, aflat în misiune oficială în Bamako, Mali, a decedat în camera Hotelului Radisson Blu din Bamako, Mali, în care era cazat.

Potrivit unui comunicat de presă al Ministerului Apărării Naționale din primele date, ofițerul a decedat din cauze naturale.
Cazul este cercetat, conform procedurilor, de autoritățile judiciare maliene.

Ofițerul, în vârstă de 51 de ani, activa în Ministerul Apărării Naționale din anul 1989.

Era veteran al teatrului de operaţii Afganistan, şi, anterior acreditării ca atașat român al apărării la Alger,  a activat ca ataşat al apărării adjunct al României în Republica Franceză.

A fost decorat cu Ordinul Virtutea Militară în grad de Comandor, cu însemn de război, pentru militari.

Era căsătorit și avea un copil.


Detalii mai puţin cunoscute

Colonelul Gheorghe Cornel Trifu a fost găsit mort în camera sa de la hotelul Radisson Blu din Bamako, Mali, şi potrivit medicilor, moartea sa a survenit luni, în jurul orei 3.00.

Colonelul Trifu a ajuns în Mali în ziua de sâmbătă și avea programate întâlniri cu Ministerul Apărării și Șeful Statului Major General al Armatei din această țară.

Era atașat al apărării român în Republica Algeriană Democratică și Populară, cu extindere în Republica Mali, aflat în misiune oficială

În 2006, pe-atunci maior, Gheorhe Cornel Trifu a fost decorat, de Traian Băsescu, președintele de atunci al României, cu Ordinul Virtutea Militară în grad de comandor pentru „înaltul profesionalism și spiritul de cooperare dovedite în executarea misiunilor încredințate în cadrul Brigăzii Multinaționale de Menținere a Păcii din Sud-Estul Europei (SEEBRIG), în teatrul de operațiuni din Afganistan”.


Pe 29 martie urma să împlinească 51 de ani.

Reamintim că Hotelul Radisson Blu din Bamako a fost, în anul 2015, scena unui atac terorist, atunci când câteva zeci de persoane au fost ucise.

Ieri a fost decorat de Iohannis

Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a semnat luni, 11 martie, decretul de decorare post-mortem a colonelului (Ra.Art.A.A.) Trifu Cornel-Gheorghe, potrivit unui comunicat de presă al Preşedinţiei României.

„Astfel, în semn de apreciere pentru contribuţia importantă la dezvoltarea relaţiilor de colaborare politico-militară între România şi alte state, Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a conferit post-mortem Ordinul Național „Pentru  Merit” în  grad de Cavaler, cu însemn pentru militari, de pace, colonelului (Ra.Art.A.A.) Trifu Cornel-Gheorghe”, se mai arată în comunicatul la care facem trimitere.
 
 
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Berca Mihai

19 Jul, 2019 11:50

De pierdut,pierdem.Vieti,bani si prestigiu.Dar oare castigam ceva servind unor interese ticaloase? Daca da,ce anume?.Daca nu,cine raspunde si in ce fel?

Articole asemanatoare

Trupul colonelului Cornel-Gheorghe Trifu, decedat în Republica Algeriană Democratică și Populară, repatriat

11 Mar 2019 2623

Tragedie în familia unui ofițer român. A decedat în Mali. Un copil a rămas fără tată

04 Mar 2019 1852