Nepotul liderului Partidei RomilorCum vine Mircică Oaie la Curtea de Apel

Renumitul Mircică Oaie, pe numele adevărat Alexandru Mircea Alexandru, s-a adresat judecătorilor Curţii de Apel Constanţa, solicitându-le să-i schimbe pedeapsa de doi ani de închisoare la care a fost condamnat de Judecătoria Constanţa, în cursul verii anului trecut. Dosarul lui Mircică Oaie, nepotul lui Mircea Alexandru, zis Mircea Oaie, liderul Partidei Romilor, a fost înregistrat pe rolul Secţiei penale a Curţii de Apel Constanţa, primind termen de judecată la data de 3 aprilie.

De menţionat că Mircică Oaie nu este singurul care s-a arătat nemulţumit de judecata magistraţilor de la Judecătoria Constanţa, sentinţa fiind atacată şi de restul indivizilor judecaţi şi condamnaţi în primă instanţă alături de el, dar şi de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa. Hotărârea cu pricina a fost pronunţată în luna august 2011, de completul prezidat de judecătoarea Ruxandra Grecu din cadrul Judecătoriei Constanţa, care l-a găsit vinovat pe Alexandru Mircea Alexandru de comiterea infracţiunilor de ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea liniştii şi ordinii publice şi a decis că acesta trebuie să-şi petreacă următorii doi ani în penitenciar. Alături de nepotul lui Mircea Oaie, au mai fost judecaţi şi de asemenea găsiţi vinovaţi şi Ionuţ Alexandru, Daniel Alexandru şi Iancu Alexandru, fiecare condamnat la câte un an şi jumătate de detenţie, dar şi Petrică Zapan, care a luat un an de închisoare. La polul opus, adversarii lui Mircică Oaie, Liviu Marian Vlad şi Mihai Eugen Vlad, au fost condamnaţi şi ei la câte doi ani de închisoare, cu executare efectivă în penitenciar. Sentinţa a nemulţumit toate părţile din dosar, astfel că indivizii, dar şi procurorii s-au adresat Curţii de Apel Constanţa, unii cerând schimbarea pedepselor, iar ceilalţi majorarea lor. Rămâne de văzut la ce concluzie vor ajunge judecătorii Curţii de Apel cu privire la situaţia lui Mircică Oaie. De menţionat că indivizii au fost trimişi în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa, care i-au acuzat că ar fi fost protagoniştii unor adevărate lupte de stradă, ce s-au produs în zona Piaţa Griviţei din Constanţa, în toamna anului 2009. De asemenea, trebuie menţionat că, de-a lungul timpului, numele lui Mircică Oaie a fost menţionat şi în legătură cu dosare ce privesc infracţiuni economice, precum înşelăciune cu consecinţe deosebit de grave, dar şi fals. Potrivit anchetatorilor, în luna iunie 2007, s-a stabilit că Constantin Georgescu, Alexandru Mircea Alexandru, Nicolae-Sorin Boncătă, Mircea-Constantin Moroianu, Viorel Guluş şi Ştefan-Cornel Atanase ar fi fost responsabili de crearea unui prejudiciu de circa 280.000 de lei, în cinci luni de activitate.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Decizie a Consiliului de Administrație Rețele Electrice Dobrogea SA își mută sediul în București

21 Mar 2024 517

Lumea marinarilor Un om, o navă, un destin. „Mircea”, comandanți, repere morale

20 Mar 2024 957

Serviciul de stare civilă Constanţa. Publicaţii de căsătorie 22 februarie 2024

23 Feb 2024 739

Eveniment cultural la Colegiul Național Costache Negri din Galați. Cei prezenți au primit semne de carte cu Academia Navală „Mircea cel Bătrân” Constanța (FOTO)

21 Feb 2024 613

Serviciul de stare civilă Constanţa. Publicaţii de căsătorie 15 ianuarie 2024

16 Jan 2024 923

LIVE TEXTLansarea volumului „Epistole către Ovidiu / Letters to Ovid / Lettres à Ovide” la Biblioteca Județeană, în prezența lui Ion Codrescu (Galerie FOTO)

14 Dec 2023 1037

Imobil de patru etaje pe strada Budapesta din Constanța. Cine dorește să edifice?

05 Dec 2023 1166

Building Draft Pro SRL, din Cernavodă, cu mai multe contracte publice, cere să intre în insolvență

11 Nov 2023 828

Fotoreportaj Lucrările de pe strada Ștefan cel Mare din municipiul Constanța sunt aproape de final (GALERIE FOTO)

10 Nov 2023 2152

Neptun Crosul Copiilor a adus la start și prichindei de trei și patru ani! Pe podium, și reprezentanți ai CS Farul Constanța (GALERIE FOTO)

28 Oct 2023 1309

LIVE TEXT Zi emoționantă la Academia Navală „Mircea cel Bătrân" Constanța. Studenții din anul I depun Jurământul Militar (GALERIE FOTO+VIDEO)

20 Oct 2023 1858

Știri Constanța Muzeul Național al Marinei Române deschide a 27-a ediție a Conferinței Naționale "Dunărea și Marea Neagră în spațiul euroasiatic. Istorie, Relații Politice și Diplomație” (FOTO+VIDEO)

13 Oct 2023 1438

LIVE TEXT Noul simulator de navigație al Academiei Navale „Mircea cel Bătrân” Constanța, inaugurat (GALERIE FOTO+VIDEO)

11 Oct 2023 1401

Declarații de avere Constanța Averea și interesele lui Mircea Alexandru Țăranu, șef serviciu la Primăria Constanța (DOCUMENTE)

10 Oct 2023 1099

Știri Constanța azi Academia Navală „Mircea cel Bătrân” organizează festivitatea de deschidere a unui nou an universitar (FOTO+VIDEO)

02 Oct 2023 2256