Neprezentare şi neîndeplinirea condiţiilor legaleDe ce au fost respinşi procurorii constănţeni care au vrut să devină judecători

Fostul prim-procuror adjunct delegat al Parchetului Tribunalului Constanţa, magistratul Valentina Boboc, s-a răzgândit. După ce a ţinut să ajungă judecător la Curtea de Apel Constanţa, la Tribunal sau chiar şi la Judecătoria Constanţa, Valentina Boboc, în prezent simplu procuror al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa, nu s-a mai prezentat la Consiliul Superior al Magistraturii pentru a-şi susţine solicitările iniţiale.

Totodată, nici procurorul Dana Belciug, din cadrul Parchetului Judecătoriei Constanţa, în prezent delegată la Parchetul Tribunalului Constanţa, nu s-a prezentat pentru susţinerea cererii. Pe de altă parte, în ceea ce le priveşte pe Camelia Andrei şi Isabela Octavia Lupaşcu, procurori ai Parchetului Judecătoriei Constanţa, reprezentanţii Consiliului Superior al Magistraturii le-au respins cererile după ce au constatat că nu sunt îndeplinite condiţiile prevăzute de lege pentru numirea în funcţia solicitată. Este de menţionat că în cazul tuturor procurorilor constănţeni care şi-au manifestat intenţia de a deveni judecători Direcţia Resurse Umane şi Organizare a Consiliului Superior al Magistraturii avizase negativ transferul în funcţia de judecător, dată fiind, printre altele, lipsa posturilor disponibile la instanţă, dar şi neîndeplinirea condiţiilor privind vechimea în funcţie. Nu în ultimul rând, judecătorul Cătălin Jigău, singurul judecător constănţean care a vrut să se întoarcă în profesia de procuror, dorindu-şi o numire fie la Parchetul de pe lângă Judecătoria Moineşti, fie la Parchetul de pe lângă Judecătoria Bacău, a fost amânat de CSM, urmând ca cererea lui să fie luată în discuţie la o dată ulterioară.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Pastilă amară pentru DNA Constanța! Este vizat dosarul foștilor șefi ai Centralei Nuclearoelectrice Cernavodă

14 Mar 2024 968

DNA Constanța, acțiune extraordinară la Curtea de Apel! Când se va pronunța instanța

04 Mar 2024 1457

Achitare definitivă! DNA ar vrea rejudecarea dosarului foștilor șefi din Centrala Nuclearoelectrica Cernavodă! Al treilea judecător s-a abținut

05 Feb 2024 826

Sancțiuni CSM, anulate! Curtea Supremă motivează decizia definitivă din procesul fără precedent pentru justiția din Constanța!

26 Jan 2024 1205

Acțiune extraordinară DNA Constanța încearcă să „răstoarne“ achitarea definitivă a foștilor șefi din Centrala Nuclearoelectrica Cernavodă (DOCUMENT)

19 Nov 2023 1254

Curtea de Apel Constanța motivează achitarea definitivă a foștilor șefi ai Centralei Nuclearoelectrice Cernavodă!

30 Oct 2023 1053

Foștii șefi ai Centralei Nuclearoelectrice de la Cernavodă, achitați definitiv! Fapta nu există

20 Oct 2023 1524

Fiul fostului ministru de Externe Ramona Mănescu, agresat la Constanța. Condamnare definitivă!

22 Sep 2023 2148

Judecătorii au respins un acord de recunoaștere a vinovăției încheiat la DNA Constanța

07 Apr 2023 1421

Proces fără precedent pentru justiția din Constanța! Cum a închis Curtea Supremă dosarul

24 Nov 2022 3124

În urmă cu scurt timp! Cei cinci judecători ai Curții de Apel Constanța aspru sancționați de CSM, victorioși la Curtea Supremă! Definitiv

23 Nov 2022 2136

Curtea Constituțională, sesizată la cererea a cinci judecători din Constanța! Ce au cerut magistrații

25 Oct 2022 1682

Curtea Supremă a României judecă un proces fără precedent pentru justiția din Constanța! S-a stabilit primul termen (DOCUMENT)

13 Oct 2022 2302

Cererea de strămutare formulată de fostul primar al Constanței, respinsă

09 Jun 2022 1180

Dosarul Polaris! Judecătorii din Constanța au ridicat sechestrul asigurator

19 May 2022 2186