Nicusor Constantinescu a dat in judecata DNA

Nicusor Constantinescu si cei zece directori si functionari din cadrul Primariei Constanta, cercetati pentru retrocedari ilegale de terenuri, au dat in judecata Directia Nationala Anticoruptie si pe doi procurori din cadrul acesteia, respectiv Gheorghe Onea si Horatiu Baias.

Plangerea a fost depusa la Curtea de Apel Constanta, iar obiectul acesteia il constituie anularea rezolutiei date de procurorul Horatiu Baias in dosarul de urmarire penala nr. 29/P/2005. Este vorba de dosarul in care Nicusor Constantinescu, Radu Mazare si alti zece angajati ai primariei sunt acuzati ca au retrocedat ilegal terenuri in Constanta si statiunea Mamaia. In dosarul respectiv, Nicusor Constantinescu, Constantin Racu, Ramona Dospinescu, Bogdan Ghitulescu si Cristian Talpau, toti functionari ai primariei, au solicitat, prin aparator, ca orice act de urmarire penala sa fie adus la cunostinta invinuitilor. Dat fiind ca dispozitiile Codului de procedura penala prevad ca aparatorul invinuitilor are dreptul sa asiste la orice act de urmarire penala care implica audierea sau prezenta invinuitului, procurorii DNA, respectand dispozitiile legii, nu au comunicat toate actele de urmarire penala efectuate, ci numai pe acelea la care era obligatorie, potrivit legii, audierea sau prezenta invinuitilor.Plangere pentru exces de putereCa urmare, Nicusor Constantinescu si restul invinuitilor au formulat plangere, insa Horatiu Baias, procurorul sef adjunct al Sectiei de combatere a infractiunilor conexe infractiunilor de coruptie, a dat o rezolutie prin care respingea plangerea. Nemultumiti de solutia data de procuror, Nicusor Constantinescu, Constantin Racu, Ramona Dospinescu si Bogdan Ghitulescu au atacat rezolutia in instanta. Cererea de chemare in judecata a fost depusa la data de 12 decembrie, iar in cuprinsul acesteia se solicita anularea rezolutiei date de procurorul DNA Horatiu Baias, precum si anularea tuturor actelor de urmarire penala ulterioare cererii respinse. Totodata, presedintele Consiliului Judetean afirma, in cuprinsul cererii, ca organul de urmarire penala nu s-a pronuntat cu privire la cererea formulata de invinuiti si ca in dosar s-a comis un exces de putere.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

ZIUA LIVE Cu ce proiecte intră în competiția electorală, Cătălin Grasa, candidatul PSD pentru Consiliul Județean Constanța!

24 Apr 2024 260

ZIUA LIVE George Tufă, președintele PNL Cumpăna - „Comuna Cumpăna are o problemă mare de mobilitate” (GALERIE FOTO+VIDEO)

24 Apr 2024 271

Oportunități de investiții norvegiene la Constanța

23 Apr 2024 501

Decizia lui Horia Constantinescu de a demisiona din funcţia de preşedinte al ANPC, în Monitorul Oficial

22 Apr 2024 680

Florin Mitroi, candidatul PNL pentru președinția CCJ vrea să reabiliteze Palatul Copiilor aflat într-o paragină de nedescris (VIDEO)

19 Apr 2024 546

ZIUA LIVE. Claudiu Palaz (ADU) „Fără viziune nu ai ce căuta la CJC ! Altfel, te duci doar pentru secretară, telefon și mașină!" (VIDEO)

16 Apr 2024 652

Horia Constantinescu a demisionat din funcția de președinte al ANPC pentru a candida la Primăria municipiului Constanța

15 Apr 2024 709

Averea și interesele Iuliei-Laura Opariuc-Dan, desemnată președintele Biroului Electoral Județean Constanța

15 Apr 2024 508

ZIUA LIVE Despre maturitate politică. Claudiu Palaz explică de ce candidează la președinția Consiliului Județean Constanța!

15 Apr 2024 577

Alin Burcea este noul președinte ANAT (GALERIE FOTO)

12 Apr 2024 554

Ședință de desemnare a președinților birourilor electorale de circumscripție, la Tribunalul Constanța

12 Apr 2024 771

Avocatul Alexandru Bajdechi, fostul președinte al Asociației Elevilor Constanța, a dat în judecată Ministerul Educației. Cere depăgubiri de zeci de mii de lei

10 Apr 2024 3399

Complexul Cleopatra din Mamaia, deținut de famila lui Vasile Chirondojan, fost consilier local din Constanța, de vânzare. Iată cât cer proprietarii!

02 Apr 2024 14111

Dosarul privind Herghelia Mangalia și lacul Corbu, amânat pentru finele lunii! Se pregătește audierea lui Ionuţ Ţiţimeaua, fost director în CJC

01 Apr 2024 930

Candidatul PSD la Primăria Constanța, Horia Constantinescu, și-a anunțat demisia din fruntea ANPC

28 Mar 2024 932