Nicuşor Constantinescu, încă o operaţie şi vine acasă Arestarea şefului suspendat al CJC va fi decisă joi (rechizitorii)

Judecătoarea Iulia Cezara Suciu, de la Tribunalul Constanţa, se va pronunţa joi în dosarul în care procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie cer arestarea preventivă a lui Nicuşor Daniel Constantinescu, preşedintele suspendat al Consiliului Judeţean Constanţa. Marius Mocanu, unul dintre cei doi avocaţi ai lui Nicuşor Constantinescu a declarat că, în această perioadă, preşedintele suspendat al CJC ar putea fi supus unei noi intervenţii chirurgicale, după care s-ar putea întoarce în ţară. De menţionat că Nicuşor Constantinescu mai are un mandat de arestare emis pe numele său de judecătorii bucureşteni.
 
„Nu se poate susţine că Nicuşor Constantinescu s-a ascuns sau a fugit, în contextul în care este de notorietate faptul că acesta a plecat (n.r. în Statele Unite ale Americii) cu permisiunea organelor judiciare. (...) Această soluţie (n.r. stabilită pentru data de 4 septembrie) ar trebui să fie strict pe probele, pe obligaţiile existente, faţă de persoana domnului Constantinescu, în acest dosar”, a mai spus avocatul Mocanu. Tot potrivit acestuia, „chiar în situaţia în care domnul Constantinescu va fi extrădat, sau s-ar întoarce de bună voie, hotărârea care a fost pronunţată cu privire la arestare nu-şi produce efectele în mod imediat”. „Dânsul va fi adus în faţa unui judecător, care va analiza, din nou, conformarea mandatului de arestare preventivă (...) Medicii i-au recomandat (n.r. lui Nicuşor Constantinescu) să nu depăşească limitele teritoriale ale SUA. Viaţa i-ar putea fi pusă în pericol”, potrivit lui Marius Mocanu.
 
Oricare va fi decizia de joi a Tribunalului Constanţa, ea va putea fi atacată la Curtea de Apel Constanţa. De altfel, Nicuşor Daniel Constantinescu, preşedintele suspendat al Consiliului Judeţean Constanţa, „se va afla“, pe data de 16 septembrie, şi în faţa judecătorilor Curţii de Apel Bucureşti. Şi asta pentru că Nicuşor Constantinescu a atacat o decizie a Tribunalului Bucureşti. Mai precis, pe data de 13 august, judecătorii au dispus începerea judecăţii cauzei în care şeful suspendat al CJC a fost deferit justiţiei alături de Adrian George Gâmbuţeanu, directorul general al Regiei Autonome Judeţene de Drumuri şi Poduri (RAJDP) Constanţa.
 
Amintim că Nicuşor Daniel Constantinescu a fost trimis în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie Constanţa, pe data de 25 aprilie, pentru abuz în serviciu în formă continuată. Dosarul se află pe rolul Tribunalului Constanţa.

Citeşte rechizitoriul aici.

De asemenea, pe data de 27 mai, Nicuşor Constantinescu a fost trimis în judecată, sub control judiciar, într-o altă cauză, şi de procurorii DNA de la Secţia de Combatere a Infracţiunilor Conexe Infracţiunilor de Corupţie, alături de Adrian George Gâmbuţeanu, directorul general al RAJDP Constanţa.

Citeşte rechizitoriul aici.

Dosarul se află pe rolul Tribunalului Bucureşti.
 
Conform DNA, judecarea lui Nicuşor Constantinescu în cauza aflată pe rolul Tribunalului Constanţa nu se va putea desfăşura decât în condiţiile existenţei unui mandat de arestare distinct faţă de cel deja dispus, care să se raporteze la starea de fapt din dosarul trimis Tribunalului Constanţa.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Tribunalul Constanța, termen nou în dosarul privind cadastrarea județului Constanța!

27 Jan 2024 882

DNA Constanța cere, la Înalta Curte, rejudecarea dosarului Combat Press!

17 Oct 2023 1046

Nicuşor Constantinescu, fostul șef al CJC, l-a recuzat pe judecătorul Ciprian Coadă, de la Curtea de Apel Constanța. Cererea respinsă

01 Sep 2023 3906

Nicuşor Constantinescu, fostul șef al CJC, a cerut alt judecător! L-a recuzat, pentru a doua oară, pe judecătorul Gabriel Mustaţă! Cererea, respinsă

27 Jun 2023 1368

Gabriel Mustaţă rămâne judecătorul dosarului privind Herghelia Mangalia și lacul Corbu. Cererea de recuzare a lui Nicușor Constantinescu, respinsă

31 May 2023 1192

Judecătorul Gabriel Mustaţă, recuzat de Nicușor Constantinescu, fostul șef al CJC!

29 May 2023 1902

Martorii lui Nicușor! Mai mulți foști șefi din CJC vor fi audiați în dosarul privind Herghelia Mangalia și lacul Corbu

13 May 2023 2795

Prescripție Pedeapsă micșorată pentru Nicușor Constantinescu, fostul șef al CJC, în dosarul fundaţiilor „Fantasio“ şi „Thalia“!

08 May 2023 4072

Judecătorii din Constanța au încetat procesul penal față de Nicușor Constantinescu, fostul șef al CJC! Iată în ce dosar

03 May 2023 4940

Nicușor Constantinescu, fostul președinte al CJC, achitat în primă instanță! Pronunțarea în apel, amânată

19 Apr 2023 2254

Dosarul fundaţiilor „Fantasio“ şi „Thalia“ se va rejudeca, în parte! Acțiunea lui Nicușor Constantinescu, fostul președinte al CJC, admisă!

16 Jan 2023 1922

Probleme cu exectarea silită, pentru fostul președinte CJC Nicușor Constantinescu. Apelul, perimat – spune Tribunalul Constanța!

10 Sep 2022 1874

Nicușor Constantinescu, achitat în primă instanță! Final de proces, la Curtea de Apel, în cazul fostului președinte al Consiliului Județean Constanța

25 Jun 2022 1542

Nicușor Constantinescu, fostul președinte al CJC, achitat într-un dosar DNA! Decizia finală se va lua azi

27 May 2022 2261

Cristinel Dragomir, invitat la „ZIUA-n amiaza mare” Cum ar gestiona situația haosului produs de șantierele interminabile din Constanța

20 May 2022 1642