Nicuşor Constantinescu, preşedintele CJC, riscă să se întoarcă în spatele gratiilor! (rechizitorii) În cauză, denunţătorul este omul de afaceri Marian Turbatu, investitor în eoliene în Dobrogea
 
Nicuşor Daniel Constantinescu, preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa, riscă să se întoarcă în spatele gratiilor! Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie Bucureşti au cerut înlocuirea controlului judiciar cu măsura arestului preventiv, luat faţă de şeful CJC în dosarul în care acesta este judecat alături de Adrian George Gâmbuţeanu, fost director general al Regiei Autonome Judeţene de Drumuri şi Poduri (RAJDP) Constanţa. Vineri seara, Luisa Emanuela Dragomir, judecător al Tribunalului Bucureşti, a respins cererea Direcţiei Naţionale Anticorupţie. Chiar şi aşa, Nicuşor Constantinescu nu poate răsufla încă uşurat. Decizia judecătoarei Dragomir nu este definitivă, ea putând fi atacată la Curtea de Apel Bucureşti.
 
Potrivit unor surse judiciare, procurorii DNA au cerut arestarea şefului CJC pentru că acesta nu s-a prezentat la Curtea de Apel Bucureşti, unde s-a judecat o contestaţie făcută chiar de el. În apărarea sa, Nicuşor Constantinescu a arătat judecătorilor că a lipsit motivat şi că nu s-a putut prezenta în faţa Curţii de Apel Bucureşti din motive obiective.
 
Nu este pentru prima dată când procurorii DNA cer arestarea preventivă a şefului CJC. Tot în acest dosar, pe data de 19 martie 2014, preşedintele CJC a fost reţinut pentru 24 de ore şi prezentat, la data de 20 martie 2014, la Tribunalul Bucureşti, cu propunere de arestare preventivă, pe o durată de 30 de zile.
 
Solicitarea a fost analizată de judecătorul Raul Alexandru Nestor, care a respins propunerea de arestare a preşedintelui Consiliului Judeţean Constanţa, însă a dispus arestarea lui Gâmbuţeanu. Magistratul este din Constanţa, el fiind numit judecător la Judecătoria Constanţa, prin decret prezidenţial, la data de 14 aprilie 2004.
 
Pe data de 29 august 2014, şi DNA Constanţa a cerut arestarea lui Nicuşor Constantinescu. Solicitarea a fost formulată în considerarea faptului că şeful CJC „nu va putea fi judecat în dosarul trimis spre judecare Tribunalului Constanţa la data de 25 aprilie 2014, ulterior eventualei sale extrădări (cerute pentru a fi judecat într-o altă cauză aflată pe rolul Tribunalului București), având în vedere dispozițiile art. 74 din Legea nr. 302/2004 privind cooperarea judiciară internațională în materie penală și art. 17 din Legea nr. 111/2008 pentru ratificarea Tratatului de extrădare dintre România și SUA“.
 
Pe data de 19 februarie 2015, DNA Constanţa a mai cerut arestarea lui Nicuşor Daniel Constantinescu, în dosarul fundaţiilor Fantasio şi Thalia.

 
Rechizitoriu - Trimitere în judecată Nicuşor Daniel Constantinescu (abuz în serviciu) - DNA Constanţa

Rechizitoriu - Trimitere în judecată Nicuşor Constantinescu, Cristian Zgabercea, Fundaţia Fantasio şi Fundaţia Thalia (document)
Rechizitoriu - Elicopterul prăbuşit în Siutghiol, cumpărat din fonduri publice, folosit de CJC în alte scopuri decât cele pentru care a fost achiziționat (document)
Rechizitoriu - Trimitere în judecată Nicuşor Daniel Constantinescu alături de alte 18 persoane (document)
Rechizitoriu - Trimitere în judecată Nicuşor Daniel Constantinescu / Adrian George Gâmbuţeanu - DNA Bucureşti (partea 1)


Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Sorin Strutinsky, arestat la domiciliu în Bologna! Judecătorii din Italia vor să afle care sunt condițiile din penitenciarele din România

19 Jun 2021 3900

Modificări într-una dintre firmele deținute de ginerele lui Nicușor Constantinescu

17 Jun 2021 654

Judecata dosarului privind cadastrarea județului Constanța, amânată pentru la toamnă

26 May 2021 695

21 mai - Ziua municipiului Constanța. Inițiator, Nicușor Constantinescu. Prima manifestare-participare record. Programul manifestărilor din acest an!

21 May 2021 1661

Motivare! De ce a fost achitat Nicușor Constantinescu, fostul șef al CJC! „Nu orice abatere consemnată de Curtea de Conturi este, în mod automat, abuz în serviciu“

11 May 2021 1388

Ce spune legea despre achitarea lui Nicușor Constantinescu, fostul președinte al Consiliului Județean Constanța

05 May 2021 1332

Oficial! Nicușor Constantinescu, fostul președinte al CJC, achitat la Constanța

04 May 2021 2468

Pronunțare amânată într-unul dintre dosarele lui Nicușor Constantinescu, fostul președinte al CJC

20 Apr 2021 654

Nicușor Constantinescu, al șaselea dosar de strămutare

14 Apr 2021 432

Bunurile Conpress Group, scoase la licitație de lichidatorul judiciar La vânzare - un fost cămin de nefamiliști, seiful și mașinile de numărat bancnote

13 Apr 2021 2805

„Pretențiile“ lui Chițac de la Mazăre! Euro și dolari. Sumele defalcate pe dosare

10 Apr 2021 2174

Zi importantă pentru Nicușor Constantinescu, fostul șef al CJC!

06 Apr 2021 894

Nicușor Constantinescu, interviu din Penitenciarul Poarta Albă

30 Mar 2021 1252

Mazăre și Nicușor contra Strutinsky. Ultima decizie a judecătorilor în legătură cu falimentul Xenoti

27 Mar 2021 1485

Ce spune Nicușor Constantinescu, fost președinte al CJC, despre ultima lui condamnare

19 Mar 2021 965