Nicuşor Constantinescu trimite scrisori deschise autorităţilor şi opiniei publice din România (documente & video)



Preşedintele suspendat al Consiliului Judeţean Constanţa (CJC), Nicuşor Constantinescu, arestat preventiv în lipsă, a remis opiniei publice, ieri, din Statele Unite, unde se tratează de cancer la prostată, o scrisoare deschisă. Reamintim că marţi a apărut pe Internet o nouă imagine care îl înfăţişează pe preşedintele suspendat al CJC în timp ce s-ar fi aflat la cumpărături într-un supermarket din SUA.

După ce, acum câteva săptămâni, Nicuşor Constantinescu a fost surprins la o terasă din New York în timp ce fuma o ţigară, noi imagini cu preşedintele CJC au apărut pe Internet. El a fost fotografiat în timp ce îşi făcea cumpărăturile într-un supermarket din SUA. Nicuşor Constantinescu spune că nu se poate întoarce în România din cauza sănătăţii precare, însă imaginile respective nu-i trădează neputinţa. Constantinescu se află, oficial, din luna aprilie, în America, pentru a se trata de cancer. El a solicitat instanţei să-i permită să stea în Statele Unite ale Americii până în luna octombrie, pentru a se reface. Acestea sunt primele imagini în care este înfăţişat Constantinescu după ce magistraţii Curţii de Apel Bucureşti au decis, pe 7 august, înlocuirea măsurii controlului judiciar cu cea a arestării preventive pentru 30 de zile a lui Nicuşor Daniel Constantinescu. Ca atare, prefectul Constanţei, Radu Volcinschi, a emis, pe 11 august, ordinul de suspendare din funcţia de preşedinte al CJC a lui Nicuşor Constantinescu.
În plus, în ultimele zile, opinia publică şi zeci de articole apărute în presă se întreabă de ce procedura de extrădare a lui Nicuşor Constantinescu durează atât de mult. Ministerul Justiţiei anunţa, miercuri, că urmează căile legale, dar că procedura este una confidenţială şi nu poate fi făcută publică. În atare condiţii, baronul de Constanţa s-a simţit, probabil, dator să se facă auzit, şi el.

Avocatul Cătălin Dancu cere verificarea soluțiilor adoptate în cazul lui Nicușor Constantinescu

Cătălin Radu Dancu, avocatul lui Nicușor Constantinescu, a remis un comunicat de presă în seara zilei de ieri, anunțând, pe această cale, că a sesizat Departamentul de Stat al Statelor Unite, Biroul Procurorului General al Statelor Unite şi Ambasada Statelor Unite la Bucureşti „ de toate încălcările şi abuzurile săvârşite, cât şi despre atitudinea minoritară a unor judecători care îşi uită statutul independent şi imparţial şi care, în pofida tuturor probelor existente la dosar, pronunţă soluţii contradictorii inacceptabile în exercitarea cu bună-credinţă a actului de justiţie“.
De asemenea, avocatul lui Nicuşor Constantinescu cere Consiliului Superior al Magistraturii şi Ministerului Justiției declanşarea unor verificări în cazul procurorilor şi judecătorilor care au luat măsuri şi au adoptat soluţii în cauzele ce îl privesc pe clientul său. Potrivit comunicatului remis, Cătălin Dancu susține că organele judiciare şi instanţele pun la îndoială documente oficiale americane.
În documentele ataşate, puteţi vizualiza textul integral al epistolei semnate şi trimise opiniei publice din România, ieri, de Nicuşor Constantinescu, precum și punctul de vedere al apărării, remis de avocatul lui Nicușor Constantinescu, Cătălin Radu Dancu.


Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

geo

29 Aug, 2014 09:55

....esti penibil!

Articole asemanatoare

Un cunoscut afacerist a fost audiat ieri în dosarul în care Radu Mazăre a fost arestat în lipsă

24 Jan 2018 3293

Morgenstern, arestat în lipsă şi 12 ani în primă instanţă Evaziune din contracte cu RAEDPP şi Confort Urban SRL Constanţa? Azi, un nou termen

07 Aug 2017 2701

Avraham Morgenstern, arestat în lipsă! Evaziune din contracte cu RAEDPP şi Confort Urban SRL Constanţa? Judecata, amânată

19 Jun 2017 3925

Avraham Morgenstern, apropiat al lui Radu Mazăre, arestat preventiv în lipsă

12 Jun 2017 5055

Radu Mazăre rămâne sub control judiciar (rechizitorii)

13 Jul 2016 3050

Patronul unei „fabrici“ de acte false din Constanţa, arestat în lipsă

13 Oct 2015 1827

Arestat în lipsă, pentru tentativă de omor Daniel Zorică a fost prins în străinătate şi adus la Constanţa

30 May 2015 3397

Ar deţine o plajă în Mamaia Dan Leașă a fost arestat preventiv, în lipsă, de Tribunalul Bucureşti (documente)

25 Nov 2014 2275

Tentativă la omor aproape de clubul Le GagaDaniel Zorică a fost arestat preventiv în lipsă

22 Aug 2014 2878

Tribunalul Bucureşti a decis Nicuşor Constantinescu, arestat preventiv în lipsă!

23 Jul 2014 2542