Noul comandant SEEBRIG, discuții cu secretarul de stat român pentru politica de apărare

  • Întâlnirea a avut loc în contextul vizitei de evaluare a structurilor puse de România la dispoziția SEEBRIG.

Secretarul de stat pentru politica de apărare, planificare şi relaţii internaţionale, Simona Cojocaru, a primit miercuri, 9 septembrie, vizita noului comandant al Brigăzii Multinaționale din Sud-Estul Europei (SEEBRIG), generalul de brigadă Aristeidis Iliopoulos, însoțit de fostul comandant, generalul de brigadă Tudorică Petrache și comandantul Brigăzii 9 Mecanizată „Mărășești”, generalul de brigadă Florin Barbu, transmite Biroul de presă al MApN.

Întâlnirea a avut loc în contextul vizitei de evaluare a structurilor puse de România la dispoziția SEEBRIG.

Oficialul român a mulțumit generalului Tudorică Petrache pentru modul în care a exercitat comanda brigăzii multinaționale în ultimii trei ani și a urat generalului Iliopoulos succes în noua poziție, exprimându-și speranța că proiectele începute în mandatul predecesorului său vor fi substanţiate.

Totodată, secretarul de stat a reliefat sprijinul puternic pe care România îl acordă acestui format de cooperare regională și și-a exprimat convingerea că activitățile SEEBRIG vor continua să se desfășoare conform planurilor aprobate de miniștrii apărării, chiar în contextul pandemic actual, inclusiv prin explorarea și identificarea unor noi formate de participare în comun la exerciții și antrenamente, cu entități din cadrul NATO și UE.

La rândul său, comandantul SEEBRIG a mulțumit oficialului român pentru primire și și-a manifestat satisfacția pentru nivelul de pregătire și modul cum s-au prezentat unitățile din Armata României pe care le va avea în subordine.

 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

MApN Vizita în România a comandantului Brigăzii Multinaționale din Europa de Sud-Est (SEEBRIG)

02 Nov 2023 868

Batalionul 341 Infanterie "Constanța" participă la exercițiului militar multinațional "Seven Stars-22" (GALERIE FOTO)

04 Oct 2022 1225

Județul Constanța Structurile aparţinând Brigăzii 9 Mecanizată "Mărăşeşti", evaluate de o delegaţie condusă de comandantul SEEBRIG (GALERIE FOTO)

31 May 2022 1165

Fost comandant al Batalionului 341 Infanterie - SEEBRIG, Topraisar, înaintat în gradul de general-locotenent cu trei stele

28 May 2021 10892

Constanța. Comandantul SEEBRIG-vizită de evaluare a forțelor la Brigada 9 Mecanizată Mărășești

09 Sep 2020 2324

Brigada 9 Mecanizată "Mărăşeşti" din Constanţa, la evaluarea SEEBRIG 2018 din Babadag (galerie foto)

31 May 2018 1981

Evaluare SEEBRIG la Brigada 9 Mecanizată Mărășești din Constanța. În ce poligon s-a efectuat evaluarea. Cine a condus echipa de evaluatori (galerie foto)

25 May 2018 2563

Comandantul SEEBRIG, briefing de informare la Brigada 9 Mecanizată Mărășești Constanța. Ce este SEEBRIG. Cine este comandant (galerie foto)

24 May 2018 4885

O delegaţie condusă de comandantul SEEBRIG va evalua structurile Brigăzii 9 Mecanizate „Mărășești“

31 May 2016 3199

#Citeşte! ZIUA de Constanţa - 15 ani Retrospectivă aniversară. Episodul 23

26 Sep 2015 1742