Eveniment

Noul mandat de arestare, reanalizat Ministrul Justiţiei ştie unde se află Nicuşor Constantinescu, dar nu poate să spunăNicuşor Daniel Constantinescu, preşedintele suspendat al Consiliului Judeţean Constanţa, a atacat, prin avocatul său, cu contestaţie, noul mandat de arestare emis de Tribunalul Constanţa.


Pe cale de consecinţă, acţiunea formulată de Constantinescu, prin apărător, va fi trimisă spre soluţionare Curţii de Apel Constanţa. Primul termen va avea loc săptămâna viitoare. Amintim că, pe data de 4 septembrie, Iulia Cezara Suciu, judecător al Tribunalului Constanţa, a hotărât arestarea preventivă a lui Constantinescu pe o perioadă de 30 de zile de la data punerii în executare a măsurii arestării preventive.
 
Preşedintele suspendat al Consiliului Judeţean Constanţa a fost trimis în judecată de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie Constanţa, pe data de 25 aprilie, pentru abuz în serviciu în formă continuată. Cauza se află pe rolul Tribunalului Constanţa.

Citeşte rechizitoriul aici.

De asemenea, Nicuşor Constantinescu a fost trimis în judecată şi de procurorii DNA de la Secţia de Combatere a Infracţiunilor Conexe Infracţiunilor de Corupţie, pe data de 27 mai, alături de Adrian George Gâmbuţeanu, directorul general al RAJDP Constanţa. Dosarul se află pe rolul Tribunalului Bucureşti, instanţă care a emis primul mandat de arestare preventivă pe numele lui Nicuşor Constantinescu.

Citeşte rechizitoriul aici.

Extrădarea, secretă 

Ministrul Justiţiei, Robert Cazanciuc, a fost întrebat, vineri, într-o conferinţă de presă, la Sibiu, conform Mediafax, dacă se ştie exact unde este Nicușor Constantinescu, în Statele Unite sau în Costa Rica, şi de ce durează atât procesul de extrădare.
 
„Procedura de extrădare este o procedură nepublică. Noi am încercat să explicăm acest lucru. Procedura de extrădare este o procedură extrem de riguroasă şi orice risc de formă sau de fond riscă să prelungească procedura sau să o anuleze. Prefer să nu fac niciun fel de comentariu atâta timp cât această procedură este supusă regimului prevăzut de lege, şi anume confidenţială, până la un anumit moment. De principiu, această procedură poate fi făcută publică în momentul în care un urmărit internaţional este reţinut de o autoritate a unui stat străin. Atunci procedura poate fi făcută publică. Până în momentul în care persoana nu este reţinută, procedura nu poate fi făcută publică, tocmai pentru a nu pune în pericol procesul în sine”, a răspuns Cazanciuc, potrivit Mediafax. „Întrebat, din nou, dacă se ştie unde este Nicuşor Constantinescu, Cazanciuc a răspuns: «Evident că avem informaţii unde este persoana, dar nu vi le pot comunica la acest moment»“.

Ti-a placut articolul?


Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

UPDATE. Un nou de mandat de arestare. Nicuşor Constantinescu, amendat şi de Luisa Dragomir, din Tribunalul Bucureşti

04 Jun 2016 1686

Totul se decide azi Nicuşor Constantinescu, denunţat de Marian Turbatu! Şeful CJC ar putea fi arestat şi în acest dosar (rechizitorii + transcript)

03 Jun 2016 2512

Pastilă amară pentru DNA Judecătoarele Dumitriţa Piciarcă şi Liliana Bădescu au fost achitate!

26 May 2016 1707

Şeful CJC, arestat de două ori la domiciliu Directorul SRI, Florian Coldea, punctul comun dintre Nicuşor Constantinescu şi Elena Udrea (rechizitoriu)

27 Feb 2015 1919

Nu are voie să vorbească în presă ori pe Facebook despre dosar Nicuşor Constantinescu, al doilea mandat de arestare preventivă la domiciliu

26 Feb 2015 1844

Surse judiciare Procurorii anticorupţie cer o nouă arestare preventivă pentru Nicuşor Constantinescu

24 Feb 2015 1198

Ordinul de suspendare emis de prefect, lovit de nulitate Nicuşor Constantinescu, repus în funcţia de preşedinte al CJC

09 Dec 2014 1486

Avem, din nou, preşedinte la CJ Constanţa Ordinul prefectului de suspendare din funcţie a lui Nicuşor Constantinescu nu mai este valabil

08 Dec 2014 2700

Liber pe 2 decembrie? Zi decisivă pentru preşedintele suspendat al CJC (rechizitorii)

27 Nov 2014 3091

EXCLUSIVITATE-UPDATEJudecătorii au anulat primul mandat de arestare preventivă emis pentru Nicuşor Constantinescu (Iată decizia finală)

26 Nov 2014 1992

Curtea de Apel Bucureşti decide primul mandat de arestare Nicuşor Constantinescu, un nou termen la Tribunalul Constanţa (rechizitorii)

26 Nov 2014 1493

Judecătoarea Luminiţa Cristiu Ninu a amânat dosarul. Nicuşor Constantinescu, în aşteptare

21 Nov 2014 1278

Judecătoarea Luminiţa Cristiu Ninu ar putea anula, azi, primul mandat de arestare emis pe numele lui Nicuşor Constantinescu (rechizitorii+documente)

21 Nov 2014 2531

Mandatele de arestare emise pe numele lui Nicuşor Constantinescu au fost confirmate de Curtea Supremă şi de Curtea de Apel Constanţa

15 Nov 2014 936

Magistraţii Curţii Supreme şi cei ai Curţii de Apel Constanţa au decis Nicuşor Constantinescu rămâne după gratii

14 Nov 2014 1652