O cerere respinsă Trei doamne, în cursa pentru şefia Parchetului Curţii de Apel Constanţa

Consiliul Superior al Magistraturii a dat publicităţii listele judecătorilor şi procurorilor care îndeplinesc condiţiile legale de participare la concursul organizat în vederea numirii în funcţii de conducere la curţile de apel, tribunale, judecătorii, precum şi la parchetele de pe lângă acestea.

Tabelul candidaţilor judecători din Constanţa înscrişi la testare este deschis de Mihaela Cristina Mocanu, din Tribunalul Constanţa, candidat pentru funcţia de vicepreşedinte al aceleiaşi instanţe, şi continuat de Gabriel Mustaţă, din cadrul Judecătoriei Constanţa. Acesta dorea postul de preşedinte al Judecătoriei Hârşova, însă candidatura i-a fost respinsă de Institutul Naţional al Magistraturii. Mariana Pelelungă doreşte postul de preşedinte al Judecătoriei Hârşova, Aida Iolanda Slate, din Judecătorie Medgidia, vrea funcţia de vicepreşedinte al aceleiaşi instanţe, în timp ce Nicolae Stanciu, fostul preşedinte al Curţii de Apel Constanţa, vrea să rămână vicepreşedinte al Curţii. Fotoliul procurorului general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa este dorit de trei candidate, acestea fiind declarate admise de INM. Astfel, şefia Parchetului Curţii de Apel este dorită de actualul procuror general Camelia Elena Grecu, şefa parchetului Curţii, de Adina Florea, procuror general adjunct, dar şi de Carmen Ecaterina Tănase, procuror în cadrul aceluiaşi parchet. Potrivit Institutului Naţional al Magistraturii, concursul sau examenul organizat în vederea numirii în funcţii de conducere a judecătorilor şi procurorilor la curţile de apel, tribunale, judecătorii, precum şi la parchetele de pe lângă acestea vizează ocuparea unui număr de 106 funcţii vacante de preşedinte şi vicepreşedinte de la curţile de apel, tribunale şi tribunale specializate. Mai mult decât atât, la finele testărilor vor fi ocupate 99 de funcţii vacante de procuror general, procuror general adjunct, prim-procuror şi prim-procuror adjunct de la parchetele de pe lângă curţile de apel, tribunale şi judecătorii. În perioada 12-19 mai, candidaţii vor susţine testarea psihologică, iar în perioada 27 mai - 6 iunie va avea loc susţinerea proiectului referitor la exercitarea atribuţiilor specifice funcţiilor de conducere, urmând ca în data de 9 mai să se susţină testarea scrisă privind managementul, comunicarea şi resursele umane.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

CNSC, decizie care vizează DGASPC Snow Clean SRL continuă să câștige contracte la instituțiile subordonate Consiliului Județean Constanța! (DOCUMENT)

18 Apr 2024 469

Ședință de CJC Mihai Lupu forțează retragerea județului Constanța din Asociația de Dezvoltare Durabilă a Județului Constanța. Care sunt celelalte proiecte? (DOCUMENTE)

18 Apr 2024 447

Mihai Lupu vrea să retragă Consiliul Județean Constanța din Asociația de Dezvoltare Durabilă (DOCUMENT)

16 Apr 2024 736

Liberalul Daniel Popa, noul director general provizoriu al societății Termocentrale Constanța SRL

15 Apr 2024 610

ZIUA LIVE Despre maturitate politică. Claudiu Palaz explică de ce candidează la președinția Consiliului Județean Constanța!

15 Apr 2024 534

Tribunalul Constanța amână dosarul în care Primăria Lumina cere insolvența Alboram SRL! Legături cu Mihai Lupu, preşedintele Consiliului Judeţean

12 Apr 2024 1937

Consiliul Județean Constanța se reunește în ședință extraordinară. Ce proiecte sunt înscrise pe ordinea de zi? (DOCUMENTE)

12 Apr 2024 935

Arhiepiscopia Tomisului câștigă definitiv procesul pentru terenul de la Catedrala Eroilor! Consiliul Local pierde la Curtea de Apel (MINUTA)

11 Apr 2024 1989

Stelian Ion despre Horia Constantinescu, contracandidatul său din partea PSD Constanța "Un comisar poate să devina un interlop, dar un interlop nu va putea fi niciodată comisar" (VIDEO)

28 Mar 2024 874

LIVE VIDEO-TEXT Președintele USR Constanța, Stelian Ion, declarații de presă înaintea ședinței de Consiliu Local (FOTO+VIDEO)

28 Mar 2024 898

LIVE Consiliul Local Municipal votează rectificarea bugetară și mai multe vânzări de terenuri (FOTO+VIDEO+DOCUMENTE)

28 Mar 2024 1097

Ordinea de zi a ședinței ordinare a Consiliului Local al Municipiului Constanţa, suplimentată (DOCUMENTE)

27 Mar 2024 546

Mihai Lupu, despre candidatura la Consiliul Județean Constanța- „Cu siguranță voi candida!“ (VIDEO)

27 Mar 2024 1701

LIVE TEXT Consiliul Județean Constanța se reunește în ședință ordinară. Iată ce se discută (DOCUMENTE+FOTO)

27 Mar 2024 991

A cerut eșalonarea contribuțiilor restante aferente lefurilor pentru 2023 Primarul Cristian Radu jonglează iar cu salariile angajaților din administrația locală de la Mangalia! (DOCUMENT)

26 Mar 2024 1016