Opt ani de la furtul secolului. Șapte tablouri celebre, de la Muzeul Kunsthal din Rotterdam, furate de doi tulceni

  •  Pânzele erau semnate de Picasso, Matisse, Monet și Gauguin.

Astăzi se împlinesc opt ani de când doi români au furat, în două minute, șapte tablouri (picturi în ulei și acuarele) de la muzeul Kunsthal din Roterdam.

Valoarea estimată ajungea la 18 milioane de euro, pânzele fiind semnate de Picasso, Matisse, Monet și Gauguin.
 
Operele sustrase sunt "Tête d'Arlequin" de Pablo Picasso, "La Liseuse en Blanc et Jaune" de Henri Matisse, "Waterloo Bridge" şi "Charing Cross Bridge" de Claude Monet, "Femme devant une fenêtre ouverte, dite la fiancée" de Paul Gauguin, "Autoportrait de Meyer de Haan" şi "Woman with Eyes Closed" de Lucian Freud.

“În această dimineaţă, în jurul orelor 04:15, cartierul nostru general a fost anunţat de către agenţii de pază ai companiei Trigion că la Kunsthal a avut loc o spargere.

La scurt timp domnul Jan Moerer, şef producţie, a constatat la faţa locului că din sala 1, situată spre parc, au fost sustrase din colecţia Fundaţiei Triton şapte opere de artă.

Vă prezentăm o listă cu lucrările. Această listă indică valoarea asigurată a fiecărei lucrări. Valoarea totală a acestor picturi este de 17.100.000 EUR.

Aceasta este valoarea asigurată.

Este foarte posibil ca valoarea de piaţă să fie mult mai mare”, se arăta în raportul Poliţiei locale din Olanda.

 
Între timp trei dintre suspecţi, dintre care doi din județul Tulcea, au fost reţinuţi de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Structura Centrală, trimiși în judecată și condamnați.
 

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Un tablou în valoare de opt sute de mii de euro, găsit la Tulcea. Cine l-a predat la Ambasada Olandei de la Bucureşti

18 Nov 2018 2620