Opt persoane, condamnate de Tribunalul Constanţa

Mai multe persoane trimise în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa sub aspectul săvârşirii infracţiunii de înşelăciune au fost condamnate. Ieri, Tribunalul Constanţa a decis ca Mircea Spînu să execute cinci ani de închisoare, în timp ce Radu Adrian Topor s-a ales cu patru ani de detenţie.

În aceeaşi cauză, Bogdan Sorin Spînu a fost osândit la un an de închisoare, Andrei Florin Spînu a fost condamnat la cinci luni de închisoare, în timp ce Mihaela Nechiforoaie, Cristian Bildani, Claudiu- Florin Dumitraşcu şi Eleonora Şerban s-au ales cu câte trei luni de închisoare. Decizia Tribunalului Constanţa nu este definitivă, ea putând fi atacate la Curtea de Apel Constanţa. Procurorii susţin că, pentru desfăşurarea activităţii infracţionale, „inculpaţii Mircea Spînu şi Bogdan-Sorin Spînu au preluat şi au înfiinţat mai multe societăţi comerciale, iar prin manopere frauduloase au indus în eroare atât persoane care s-au aflat în subordonarea lor profesională, cât şi din afara societăţilor pe care le administrau, astfel că, profitând de naivitatea acestora, i-au determinat să accepte contractarea de credite bancare, parte din sumele obţinute în aceste condiţii ajungând  la dispoziţia celor doi inculpaţi” „Totodată, în realizarea rezoluţiei lor infracţionale, inculpaţii Spînu Mircea şi Spînu Bogdan-Sorin au atras în comiterea faptelor penale pe inculpatul Topor Radu-Adrian, fost ofiţer de credite în cadrul unei unităţi bancare din municipiul Constanţa, care le-a oferit sprijinul necesar în vederea executării activităţii infracţionale. Totodată, inculpaţii Spînu Andrei Florin, Şerban Eleonora, Nechiforoae Mihaela, Bildani Cristian şi Dumitraşcu Claudiu Florin, împreună cu inculpaţii amintiţi anterior, folosind adeverinţe falsificate în ceea ce priveşte vechimea în muncă şi veniturile obţinute, au contractat şi obţinut credite de nevoi personale care nu le-ar fi fost acordate dacă unităţile bancare creditoare ar fi cunoscut situaţia reală a acestora”, au conchis organele de anchetă.

Ti-a placut articolul?




Nume:

Email:

Comentariu*:

Articole asemanatoare

Constanța! Achitare pentru un jandarm și doi polițiști, acuzați de purtare abuzivă!

19 Apr 2024 326

LIVE Text Vlad Matei Pascu, la Tribunalul Constanța. Instanța a rămas în pronunțare (FOTO+VIDEO)

16 Apr 2024 1083

Tribunalul Constanta cumpără servicii poștale și de curierat!

13 Apr 2024 566

Judecătorul Marius Cătălin Croitoru rămâne vicepreședinte al Tribunalului Constanța

11 Apr 2024 424

Primarul din Constanța, obligat să emită certificatul de urbanism pentru investiția Le Rose del Lago, din Mamaia, de lângă pasarela pietonală! (MINUTA)

10 Apr 2024 6164

Marius Cătălin Croitoru, preșdintele Judecătoriei Medgidia, propus vice în continuare al Tribunalului Constanța

08 Apr 2024 456

Curtea de Apel Constanța, așteptată să se pronunțe în procesul dintre Gec International Spedition SRL și Consiliul Local

07 Apr 2024 474

Scene demne de „Final destination“, la Cogealac! Judecătorii din Constanța au dictat 70 de ani de închisoare. Pedepse definitive (VIDEO)

03 Apr 2024 1044

Administrația Fondului Imobiliar SRL Constanța are de primit mii de euro de la Asociația Culturală Petre Țuțea! Decizia Tribunalului (MINUTA)

02 Apr 2024 495

Primăria Constanța, apel în dosarul împotriva Primavera Campus SRL. Pe fond, amenda de 40.000 lei, înlocuită cu avertisment

01 Apr 2024 622

Arestare de ultim moment la Tribunalul Constanța!

27 Mar 2024 2258

Curtea de Apel Constanța, final de proces în presupusul șantaj de la SOCEP! Când se va pronunța instanța definitiv

22 Mar 2024 770

Inspecția Judiciară caută zece magistrați pentru Direcția de Inspecție pentru Procurori! Până când se depun cererile de înscriere în concurs

22 Mar 2024 719

Trimis în judecată de DNA Constanța Ermil Chelariu, fost director general în CJC, își va recupera telefonul mobil marca Iphone 14

21 Mar 2024 798

Motivare Anularea autorizației de construire pentru construcțiile de pe plaja Corbu, județul Constanța, explicată (DOCUMENT)

21 Mar 2024 1817